spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

DOSAR GROS LA DNA – Procurorii cerceteaza o asfaltare mincinoasa a Consilului Judetean Argeş VIDEO

Facebook Twitter Google+
DOSAR GROS LA DNA – Procurorii cerceteaza o asfaltare mincinoasa a Consilului Judetean Argeş  VIDEO

– DJ 703H Curtea de Argeş – Sălătrucu, este neasfaltat pe o porţiune de 1 km, el figurând totuşi în actele CJ ca fiind modernizat în totalitate.
– Firma care s-a ocupat de reabilitare nu şi-a terminat treaba deşi banii s-au încasat şi, culmea, recepţia lucrării a fost semnată de oficiali.

În România europeană a anului 2017 totul este posibil mai ales când vorbim de drumuri. Mai rar însă se întâmplă ca un drum judeţean de o importanţă majoră să figureze în actele oficiale ca fiind modernizat şi asfaltat, dar în realitate lucrurile să stea cu totul altfel. Este şi cazul DJ 703H care face legătura dintre Curtea de Argeş şi Sălătrucu, vechiul drum de acces spre Sibiu. Dupa recenta condamnare la 8 ani puscarie a fstului sef al CJ Arges, Constantin Nicolescu, oamenii au prins curaj si, la capatul rabdarilor, au mers la DNA cu documente care arata negru pe alb cum s-au sifonat banii publici pe o lucrare platita si receptionata dar neterminata nici pana in ziua de azi, desi au trecut 11 ani. Surse judiciare au dezvaluit pentru ziarul nostru ca procurorii DNA ar putea incepe cercetarile intr-un nou dosar care s-ar putea lasa cu ani grei de puscarie. Iar daca informatia nu se confirma, le atragem atentia atat procurorilor cat si actualului sef al CJ Arges ca, umrare a viyitei redactorilor noistri din teren, lucrurile sunt cu mult mai grave decat in celkebrul dosar Cateasca.

 

Banii daţi de Consiliul Judeţean nu se regăsesc în lucrările efectuate

In urma cu mai bine de 10 ani, Consiliul Judeţean Argeş condus atunci de Constantin Nicolescu, în calitate de administrator al drumurilor judeţene aloca o importantă sumă de bani pentru asfaltarea unei porţiuni a DJ 703H, între satele Verneşti şi Cepari. Licitaţia a fost câştigată de o binecunoscută firmă cu strânse relaţii PSD-iste. Începutul lucrărilor dădea speranţe tuturor şoferilor că, în curând, pe DJ 703H nu vor mai fi zone în care se va circula pe macadam iar traseul va fi repopulat, ca altadata, de turisti. Executată treptat, de-a lungul a aproape doi ani, pe măsura alocării tranşelor de bani, lucrarea a avansat încet-încet şi când totul părea că se va finaliza, aşa cum prevedea proiectul, din nu se ştie ce motive, o porţiune de drum de aproximativ 1 km, între satele Verneşti şi Plaiul Oii a rămas ca şi acum 10, 20, 50 de ani. Mai grav este faptul că potrivit informaţiilor din interiorul Consiliului Judeţean Argeş lucrarea, în ansamblul ei, a fost recepţionată ca fiind conformă cu proiectul adică asfalt peste tot. Din aceste motive, DJ 703H a ajuns să figureze în actele oficiale inclusiv pe hărţi drept asfaltat în totalitate, un fals grosolan care afectează atât imaginea unei instituţii de rang înalt dar mai ales nervii şoferilor care trec prin zonă ghidaţi de o hartă în care sunt trecute minciuni. Nu în ultimul rând se pune problema cheltuirii miliardelor de lei din bugetul statului pentru o lucrare facută de mântuială.

Turistii sunt socati, localnicii injura de 10 ani

Cum drumul tradiţional spre Râmnicu Vâlcea este semnalizat la ieşirea din Curtea de Argeş ca fiind rupt în Burlusi- Varzaru iar alunecarile de teren masive din zona sunt o necunoscuta pentru politicienii Argesului, mulţi turişti, cu harta sau GPS-ul în mână, încrezători, aleg traseul puţin ocolitor prin Cepari şi care figurează ca fiind asfaltat. Odată ajunşi la intrarea în satul Plaiul Oii şoferii rămân muţi de uimire când constată că de fapt drumul este aproape impracticabil. Cu aceeaşi problemă se confruntă oricine care încearcă să ocolească drumul rupt de la Tigveni dar dau de un altul mai prăpădit la Plaiul Oii. Diferenţa este doar că unul este semnalizat iar celălalt nu. Nemulţumiţi de situaţia care aruncă într-o lumină proastă Consiliul Judeţean Argeş sunt şi locuitorii din comuna Valea Danului, Cepari, ca sa nu mai vorbim de cei din Valea Calului care, desi li s-a promis asfaltarea drumului inca de acum 20 ani, nici pana acum nu s-a vazut vreo lopata de asfalt. De când traficul a fost restricţionat pe DN 73C în zona Tigveni firesc traficul a crescut simţitor pe DJ 703H şoferii fiind induşi în eroare şi de hărţile în care acesta din urmă figurează ca fiind modernizat.

Paradoxul argesean – o afacere dubioasa a atras alte investitii in asa zisul turism

Vizita redactorilo nostri in teren a relevat doua aspecte majore. Primul ar fi ca drumul si traseul respectiv este magnific iar cadrul natural este unul de exceptie dar dus in derizoriu de halul in care arata drumul. Al doilea, ar fi ca aceasta afacere dubioasa si care pute a ilegal de mai bine de 10 ani, a atras si alte investitii. In tursm !!! Asa se face ca la intrarea pe DJ 703H, s+au tocat bani grei pentru constructia unui centru de informare turistica. Impozanta cladire inaugurata cu mare tam tam pesedist acum vreo 4 ani sta, ca si altele, mai mult pustie. Pe traseu, chiar la marginea macadamului care ar fi trebuit sa fie asfaltat, trneaya, de asemenea, un imens panou care avertizeaza turistul ca a intrat in mirifica Vale a Topologului. La doar cativa metri insa, incepe calvarul si ocazia de a simti ce inseamna mirific in acceptiunea Consilului Judetean Arges. Sa mai amintim ca in aceeasi zona si pe acelasi DJ 703 H, Victor Ponta, Constantin Nicolescu si Mircea Darghici se jucau de-a raliul, capatul cursei fiind chiar zona neasfaltata. „Da stiu povestea ! Nu mergem si pe acea portiune pentru ca masinile nu sunt pregatite pentru macadam!”, spunea zambind, la momentul respectiv fostul premier, promitand insa ca va face demersurile pentru a repara greseala lui Nicolescu.
Până ce actualul presedinte al Consiliul Judeţean va lua măsurile ce se impun, Drumul Judeţean 703 H rămâne un drum al groazei atât pentru turistii care vor sa viziteze acea magnifica zona, pentru locuitorii comunelor din zonă dar şi pentru şoferii păcăliţi de hărţi. Cert este că cineva trebuie să se implice urgent mai ales că toată această stare de fapt derivă din minciunile, din înscrisurile oficiale cate în care Dj 703H figurează eronat ca fiind asfaltat în totalitate, neadevaruri plătite cu miliarde din bugetul de stat, via Consiliul Judeţean Argeş.[fbvideo link=”https://www.facebook.com/profit.ziarul.5/videos/vb.100005860543132/663978070474205/?type=2&theater” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Facebook Twitter Google+

Editorialist, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....