Publicat: mar, Iul 23rd, 2013

Dorina Gont este noul preşedinte al CEJ Bucureşti

Distribuie stirea pe
Tags

Executorul judecătoresc Dorina Gont a fost ales preşedinte al Colegiului Director al Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Alegerea noii conduceri a CEJ Bucuresti s-a facut la solicitarea Consiliului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, al carui presedinte este Mihai Cristian Jurchescu, care a convocat Adunarea generala pentru desemnarea prin vot a organelor de conducere, ca urmare a anularii rezultatelor alegerilor din data de 26 martie 2013. Pentru functia de presedinte al CEJ Bucuresti a mai candidat si executorul judecatoresc Ilie Dinu, al carui mandat de presedinte al acestei institutii a fost contestat la Tribunalul Bucuresti, intrucat nu indeplinea conditiile de vechime si voturi necesare. Dintr-un total de 162 de voturi exprimate de executori, 85 au fost pentru Dorina Gont, 76 de voturi pentru Ilie Dinu si 1 vot anulat.

In urma supunerii la vot a tuturor candidatilor pentru alegerea noului Colegiu Director al CEJ Bucuresti, cei 176 de membri prezenti au ales cu o majoritatea ca organul de conducere al CEJ Bucuresti sa fie format din:
-vicepresedinte – ex. jud. Bran Cristian
-reprezentant al CEJ-CAB in Consiliul UNEJR – ex. jud. Ezer Lucian
-membrii Colegiului Director – Dobra Ofelia Camelia, Ulman Bogdan, Dinu Ilie, Stanescu Ilie, Constantin Catalin Gabriel, Impungeroua Nicolae si Nitu Ion.
CEJ Bucuresti a revocat in bloc Corpul director al CEJ-CAB ales in Adunarea generala din 26 martie 2013
In cadrul Adunarii Generale a CEJ, inainte de votarea noii conduceri, a fost pusa in discutie propunerea de revocare a membrilor din organul de conducere, alesi in data de 26 martie 2013. In procesul verbal al Adunarii generale a Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa CAB se arat ca revocarea din functie a colegiului director ales in data de 26 martie 2013 s-a facut in bloc. Astfel, in urma exprimarii votului secret, 115 executori au votat revocarea presedintelui Ilie Dinu, a vicepresedintelui Ion Nitu, a colegiului director format din Ilie Stanescu, Cristian Bran, Doina Dobranici, Marius Milos, Dorina Gont, Impungeroua Nicolae, Gheorghe Tanase si a Consiliului de disciplina format din Ionel Mihalcea, Claudiu Duica, Alexandru Ene, Violeta Parvan, Valentin Stoian:
“Avand in vedere faptul ca in acest moment Camera Executorilor Judecato resti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti este practic in imposibilitate de functionare s-a impus convocarea acestei Adunari pentru ca membrii acesteia sa gaseasca o solutie in scopul functionarii, iar nu instanta ca urmare a actiunilor promovate. (…) In continuare se discuta asupra propunerii de revocare in bloc a membrilor in organele de conducere ale CEJ-CAB sau de revocare individuala. Dna. ex. jud. Dobranici Doina Crenguta arata faptul ca revocarea presupune, in general, culpa celui revocat si, deoarece membrilor alesi nu li se poate imputa nimic in exercitarea mandatului conferit de Adunarea Generala din 26.03.2013, solicita mentionarea in procesul-verbal a acestui aspect.
Se supun la vot deschis cele doua propuneri exprimate, respectiv revocare in bloc sau revocarea individuala, iar in urma exprimarii votului deschis membrii CEJ_CAB au votat astfel :
-83 de voturi pentru revocare in bloc
-67 impotriva
-5 abtineri (…)
Se supune la vot secret propunerea de revocare membrii alesi de Adunarea Generale din 26.03.2013. In urma numararii voturilor exprimate se constatata urmatoarele:
-Voturi pentru revocare 115
-Voturi impotriva 60
-Voturi anulate 1”.
CEJ-CAB a functionat trei luni cu un Consiliu Director suspendat
CEJ Bucuresti a functionat, timp de mai bine de trei luni, in ilegitimitate, dupa ce un grup de executori judecatoresti a contestat la TMB rezultatul alegerilor din data de 26 martie 2013, acuzand ca votul a fost viciat, iar candidatul la functia de presedinte nu a indeplinit conditia impusa de lege, care prevede o vechime de minim 10 ani neintrerupti in profesie. Executorii au reclamat si faptul ca Ilie Dinu a fost ales presedinte printr-un proces verbal controversat, cu numai 64 de voturi, fata de minimum de 90 de voturi necesar. Acesta a fost si unul dintre motivele pentru care la alegerile din 26 martie 2013 fostul presedinte al Camerei, Claudiu George Popescu, a refuzat sa semnze Hotararea privind desemnarea in urma votului a noilor organe de conducere.
In urma contestarii rezultatului alegerilor de catre un grup de executori judecatoresti din Bucuresti, prin sentinta civila nr. 3689 din 25 iunie 2013, judecatoarea Alexandra Irina Neagu, de la Tribunalul Bucuresti – Sectia a IX-a de Contencios, a dispus: „Suspenda executarea Hotararii Adunarii Generale Ordinare a Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti din 26 martie 2013, cu privire la punctele 4-11, pana la pronuntarea instantei de fond. Executorie”.
Ca urmare a acestei decizii, la Congresul UNEJ din luna mai 2013, a fost modificat in statul profesiei conditia vechimii neintrerupte pentru accederea in functiile de conducere ale profesiei, de la 10 la 7 ani.

Sursă: http://www.luju.ro
 

Source Article from http://www.amosnews.ro/dorina-gont-este-noul-presedinte-al-cej-bucuresti-2013-07-23

Restaurant Domnesc, simte traditia !

Comentarii FB

comentarii

Autorul articolului

-

Lasa un comentariu

XHTML: Poti utiliza aceste tag-uri html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Promotia saptamanii Adauga Stirea Ta Trustul de constructii civile si industriale Bijuteria Teilor

apa-sticle-shutterstock Autoritățile donează 25.000 de litri de apă localităților afectate de inundații

Crucea Roșie, Consiliul Județean Argeș și Prefectura Județului Argeș vin în sprijinul localităților afectate de inundațiile...

ghita-SPGC-e1295853351936 Se lucrează la un dig de protecţie pentru fludizarea traficului la intrarea în Curtea de Argeş

Angajaţii Serviciului Public de Gospodărire Comunală din Curtea de Argeşm coordonaţi de directorul Ioan Ghiţă au...

apa piata Nu beți apă din fântâni sau de la robinet! Ce recomandă DSP persoanelor din zonele afectate de inundații  

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș recomandă oamenilor din zonele afectate de inundații să nu consume...
Click si vezi cele mai bune preturi
ziare