spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

,,Doresc să atrag câți mai mulți tineri spre cultură”-declară Marian Ghiță, Directorul Bibliotecii Municipale Curtea de Argeș

Facebook Twitter Google+
,,Doresc să atrag câți mai mulți tineri spre cultură”-declară Marian Ghiță, Directorul Bibliotecii Municipale Curtea de Argeș

Foarte greu de găsit, directorul Bibliotecii Municipale Curtea de Argeș, Marian Ghiță, este într-o permanentă alergătură. Am reușit să-l ,,găsim” la secția pentru copii a Bibliotecii Municipale pentru a ne acorda un scurt interviu.

Reporter: Bună ziua, domnule director!

Marian Ghiță: Bună ziua!

R: Sunteți foarte greu de găsit. Sunteți într-o continuă alergătură. Unde alergați atâta?

M.G.: Merg prin școli, prin licee, doresc să-i fac pe tineri să iubească fenomenul cultural, să le insuflu dragostea pentru lectură, artă, spre frumos, în general. Dacă un om iubește frumosul, atunci este un om bun, ori, societatea are nevoie de oameni buni. Fără spiritualitate, educație,  nu realizăm nimic în viață. Consider că pentru mine am făcut mult, chiar dacă nu îndeajuns, tot timpul mai avem ceva de învățat indiferent de vârsta pe care o avem.

R: Pe lângă alergătura zilnică care are ca scop drept promovarea culturii în rândul tinerilor, ce proiecte aveți, pentru că pe lângă tineri mai există și oameni de vârsta a doua sau a treia care doresc să se spiritualizeze, să-și îmbogățească domeniul cultural, pentru aceștia ce faceți?

M.G.: Bineînțeles că nu i-am uitat nici pe domniile lor, lunar avem întâlnirea cenaclului ,,Nicolae Velea”,  acolo unde cei care scriu își prezintă propriile creații, vorbesc despre scriitori…Lunar, promovăm creații ale unor scriitori argeșeni contemporani. În luna ianuarie a fost prezent scriitorul Ion Ionescu Bucovu, urmează să vină scriitorul Ion C. Ștefan, directorul editurii ,,Arefeana” și vor mai veni și alți scriitori. Avem proiecte de colaborare cu Muzeul Municipal Curtea de Argeș, Muzeul Județean Argeș, Societatea Culturală ,,Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea. Revenind la tineri, în luna aprilie vom relua un proiect mai vechi inițiat de scriitorul Teodor Hossu Longin intitulat ,,Cartea prin liceu”. Proiectul va fi în colaborare cu liceul tehnologic ,,Constantin Dobrescu-Argeș”, Liceul Forestier ,,Mihai  I” și cu școala generală ,,Mircea cel Bătrân”.  Iată, deci, că activități culturale avem, slavă Domnului!

R: Așa este și normal, o instituție cum este biblioteca,  trebuie să aibă cât mai multe activități culturale. Adevărul că nu este de ajuns să te pricepi doar la marketing într-o asemenea instituție, îți trebuie un anumit bagaj cultural și o dragoste pentru cultură, ori domnia voastră le deține pe amândouă!

M.G.: Vă mulțumesc, mă simt flatat!

R: Știu că vă aflați în criză de timp, așa că voi încheia aici interviul aici, urmând să ne revedem cu altă ocazie. Mulțumesc!

M.G.: Cu siguranță, că vom mai vorbi. Vă mulțumesc!

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....