Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Donald Trump se ține de cuvânt. Trimite militari la granița cu Mexic

Publicat

in

Numărul total al militarilor americani trimişi la graniţa cu Mexicul pentru a ajuta la oprirea unei caravane cu migranţi ar putea fi de ordinul miilor, dar nu există încă o cifră precisă, a declarat luni pentru Reuters un oficial american, oferind o estimare mult mai mare decât cea prevăzută iniţial de 800-1.000 de militari.

Pentagonul a refuzat să facă vreun comentariu referitor la un posibil număr de militari, precizând că se desfăşoară încă planificarea unei misiuni ce are drept scop impulsionarea eforturilor preşedintelui Donald Trump de a-i opri pe migranţii din America Centrală care se îndreaptă către Statele Unite ale Americii, informează Agerpres.

Săptămâna trecută, secretarul american al apărării, James Mattis, a autorizat folosirea de trupe şi alte resurse militare la graniţa dintre SUA şi Mexic. Responsabili americani afirmau atunci că autorizarea dată de Mattis nu include un anumit număr de militari, care va fi stabilit însă ulterior.

Oficiali americani au declarat pentru Reuters săptămâna trecută că numărul militarilor ar putea fi de cel puţin 800 şi că ei ar putea fi desfăşuraţi începând de marţi.

Trump, care a făcut campanie împotriva imigraţiei ilegale pentru a câştiga alegerile prezidenţiale în 2016, se foloseşte de această caravană în perspectiva alegerilor la jumătate de mandat pentru Congres, prevăzute pentru 7 noiembrie, pentru a impulsiona sprijinul pentru formaţiunea sa, Partidul Republican.

Estimările referitoare la dimensiunile caravanei de migranţi variază între circa 3.500 şi mai mult de dublul acestui număr. Unii migranţi au abandonat călătoria, din cauza dificultăţilor sau cu intenţia de a-şi începe o nouă viaţă în Mexic. Alţii s-au alăturat caravanei în sudul Mexicului.

NATIONAL

Doliu în lumea fotografiei – De la regina Angliei la Amy Winehouse, nu a ratat nimic

Publicat

in

De

Fotograful britanic Terry O’Neill, autorul unor imagini celebre ale anilor ’60, a încetat din viaţă, în acest weekend, la vârsta de 81 de ani, informează bbc.com, potrivit news.ro.

O’Neill, care de-a lungul carierei a fotografiat numeroase celebrităţi, inclusiv trupa Rolling Stones, pe David Bowie şi pe Elton John, dar şi pe regina Elizabeth a II-a, suferea de cancer la prostată. El a murit acasă, sâmbătă noapte, după o lungă suferinţă.

Potrivit BBC, activitatea lui O’Neil a contribuit la definirea revoluţiei culturale Swinging Sixties în Regatul Unit.

Născut la Londra, O’Neill a părăsit şcoala n speranţa de a deveni musician, dar a ajuns să lucreze ca fotograf la aeroportul Heathrow din Londra. Acolo, el l-a fotografiat pe vicepremierul Rab Butler adormit pe o bancă, îmbrăcat impecabil. Această fotografie l-a ajutat pe O’Neill să se angajeze ca fotograf de presă pe Fleet Street, unde i s-a dat ca sarcină să facă fotografia portret a unei noi trupe – The Beatles.

După ce a fost decorat Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, în acest an, O’Neill a spus că această onoare depăşeşte tot ce is-a întâmplat în viaţă.

Terry O’Neill a fotografiat-o de două ori pe regina Marii Britanii. În 2001, el a dezvăluit pentru BBC cum a făcut-o pe regină să zâmbească spunându-i o glumă despre cursele de cai în timp ce îi făcea a doua fotografie în 1992, an descris de regină ca “annus horribilis”.

Elton John, pe care O’Neill l-a fotografiat de mai multe ori, s-a numărat printre cei care i-au adus un omagiu fotografului pe Twitter.

Printre personalităţilor pe care le-a fotografiat O’Neill s-au mai numărat Laura Bush, Twiggy, Frank Sinatra, Amy Winehouse, Faye Dunaway.

Citeste mai mult

NATIONAL

Euro 2020, preliminarii: Victorii pentru Franța, Anglia, Turcia și Islanda / Cehia, învinsă de Bulgaria (Rezultatele serii)

Publicat

in

De

Reprezentativele Franței, Angliei, Turciei și Islandei au obținut, duminică, victorii în ultima etapă a preliminariilor Campionatului European din 2020. Surpriza serii a fost realizată de Bulgaria, care a învins naționala Cehiei, pe teren propriu, scor 1-0.

Rezultatele înregistrate duminică:

Kosovo vs Anglia 0-4
Au marcat: Winks 32, Kane 79, Rashford 83, Mount 90+1

Bulgaria vs Cehia 1-0
A marcat: Bozhikov 56

Clasament:

1. Anglia (37-6) 21 puncte
2. Cehia (13-11) 15
3. Kosovo (13-16) 11
4. Bulgaria (6-17) 6
5. Muntenegru (3-22) 3

Luxemburg vs Portugalia 0-2
Au marcat: Fernandes 39, Ronaldo 86

Serbia vs Ucraina 2-2
Au marcat: Tadic 9 pen., Mitrovic 56 / Yaremchuk 32, Besiedin 90+3

Clasament:

1. Ucraina (17-4) 20
2. Portugalia (22-6) 17
3. Serbia (17-17) 14
4. Luxemburg (7-16) 4
5. Lituania (5-25) 1

Albania vs Franța 0-2
Au marcat: Tolisso 9, Griezmann 30

Andorra vs Turcia 0-2
Au marcat: Unal 17, 21 pen.

Moldova vs Islanda 1-2
Au marcat: Milinceanu 56 / Bjarnason 17, Sigurdsson 65

Clasament:

1. Franța (25-6) 25
2. Turcia (18-3) 23
3. Islanda (14-11) 19
4. Albania (16-14) 13
5. Andorra (3-20) 4
6. Moldova (4-26) 3

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend