Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Donald Trump a provocat un nou scandal! Boris Johnson taxează ieșirea controversată a liderului SUA: ‘Total inacceptabil’

Publicat

in

Boris Johnson, fost ministru britanic de Externe, a declarat că atacul lui Donald Trump asupra celor patru membre al Congresului a fost „total inacceptabil”, adăugând că nu înţelege de ce preşedintele american a făcut acele afirmaţii, informează Politico, conform news.ro.

„Este total inacceptabil într-o ţară modernă, multirasială, pe care încerci să o conduci”, a declarat Johnson la o dezbatere a Partidului Conservator găzduită de tabloidul The Sun, deşi a refuzat să numească atacul ca fiind unul rasist.

Este ”atât de interesant să le văd pe alesele «progresiste» democrate din Congres (…) spunând de-acum sus şi tare şi în mod perfid populaţiei Statelor Unite, cea mai mare şi cea mai puternică naţiune de pe Pământ, cum trebuie condus Guvernul nostru”, a scris Trump pe Twitter.

Scrisoare tulburătoare – O judecătoare rupe tăcerea după ce DNA Ploiești a târât-o într-un calvar judiciar: ‘Funcționarea SIIJ este o necesitate imperativă’

El apreciază că aceste alese sunt ”originare din ţări ale căror Guverne sunt într-o situaţie total catastrofală, cele mai rele, cele mai corupte şi inepte din lume (dacă au un Guvern care funcţionează)”.
De ce nu se întorc ele în aceste locuri, total eşuate şi infestate de criminalitatea din care vin, pentru a ajuta la repararea lor?”, continuă şeful statului american, fără să citeze nume.

Se pare că el se referă la tinere alese în Congres precum Alexandria Ocasio-Cortez, la New York, la Ilhan Omar, în Minnesota, sau la Rashida Tlaib, în Michigan. Dintre acestea, doar Ilhan Omar nu s-a născut în SUA.

Imperiul unuia dintre cei mai bogați români se clatină – Problemele vin după ce a ieșit din închisoare

După ce a fost întrebat dacă aceste comentarii ale lui Trump sunt rasiste, Johnson a declarat: „Puteţi vedea din ce am spus ce părere am despre comentariile lui Trump. Pur şi simplu nu poţi folosi acest tip de limbaj”.

Dezbaterea dintre Boris Johnson şi Jeremy Hunt, rivalul său în cursa pentru conducerea Partidului Conservator şi automat pentru funcţia de premier britanic a fost una liniştită, în care candidaţii s-au aprobat reciproc mai mult decât s-au contrazis. Johnson a afirmat la un moment dat: „Îmi place cum vorbeşti Jeremy”. Hunt a răspuns: „Bun, bun. Alătură-te cabinetului meu, Boris”.

Johnson sugerase anterior că un acord comercial post-Brexit cu Statele Unite ar reprezenta o oportunitate pentru a ridica standardele agriculturii americane.

Johnson a precizat însă că nu ar accepta pui trataţi cu clor importaţi din SUA pe pieţele britanice, un subiect controversat printre votanţii britanici.

„Nu sunt în favoarea importării elementelor care implică standarde scăzute privind tratamentul animalelor sau al igienei”, a precizat el.

„Ar trebui să folosim un acord comercial pentru a ridica standardele lor pentru a le alinia cu ale noastre”, a afirmat Johnson.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Tragedie – Un pacient s-a aruncat de la etajul al treilea al Spitalului Municipal din Caransebeș

Publicat

in

De

Un pacient în vârstă de 60 de ani al Spitalului Municipal din Caransebeş a decedat după ce s-a aruncat, în noaptea de duminică spre luni, de la etajul al treilea al unităţii spitaliceşti, scrie Agerpres.

„Poliţia municipiului Caransebeş a fost sesizată, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2,50, de către un medic din cadrul Spitalului judeţean Caransebeş, despre faptul că un pacient internat în spital s-a aruncat de la etajul al treilea al clădirii, constatându-se decesul acestuia. Din primele verificări a rezultat faptul că un bărbat de 60 de ani, din Caransebeş, ar fi părăsit salonul în care era internat şi s-ar fi deplasat pe holul etajului al treilea, aruncându-se în gol de la o fereastră şi decedând”, afirmă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Alina Boeru.

Citește și: ȘOCANT – Un cunoscut cântăreț a MURIT pe scenă, în timpul unui concert

La faţa locului s-a efectuat cercetarea, iar cadavrul a fost depus la morga spitalului, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. 

Poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi continuă cercetările.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ședință la Guvern – Ce proiecte se află pe masa premierului Orban

Publicat

in

De

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 20 ianuarie 2020

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, judeţul Dâmboviţa, municipiul Târgovişte, Zona Sagricom, str. Silviu Stănculescu, etapa II”

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/01/HG-14.pdf

II. MEMORANDUMURI

1. MEMORANDUM cu tema: Schema de ajutor de minimis pentru participarea la festivaluri şi târguri de filme, interne şi internaţionale, Schema de ajutor de minimis pentru distribuirea şi exploatarea filmelor româneşti de toate genurile, Schema de ajutor de minimis pentru susţinerea programelor de cultură, educaţie cinematografică, organizare de evenimente culturale cinematografice precum şi pentru editarea de publicaţii de specialitate şi Schema de ajutor de minimis pentru încurajarea funcţionării cinematografului de artă şi a programării filmelor în acestea în aplicarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, cu modificările şi completările ulterioare

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/01/MEMO-6.pdf

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend