spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Domnilor consilieri, aveţi averi de ascuns ? Nici acum aleşii locali nu şi-au fǎcut publice declaraţiile de avere

Facebook Twitter Google+
Domnilor consilieri, aveţi averi de ascuns ? Nici acum aleşii locali nu şi-au fǎcut publice declaraţiile de avere

#Cǎlin Budan, vinovatul de serviciu, nu ia nici o mǎsurǎ

Sfidând pur şi simplu legea şi alegǎtorii, o parte dintre aleşii locali din Curtea de Argeş nu şi-au depus declaraţiile de avare. De asemenea, de sfidare şi dezinteres pot fi acuzaţi şi funcţionarii din cadrul primǎriei care se ocupǎ de acest aspect şi care, nici acum nu au fǎcut publice, nici mǎcar declaraţiile care au fost depuse. Singurele documente de acest gen de pe pagina de internet a primǎriei Curtea de Argeş sunt cele ale primarului şi ale viceprimarului.

A trecut de mult termenul

Conform legii, noii aleşi locali aveau obligaţia ca în maxim 15 zile de la depunerea jurǎmântului sǎ îşi depunǎ declaraţiile. Conform juristului consiliului local, sunt cel puţin patru persoane care nu le-au adus, drept pentru care nici restul nu au fost fǎcute publice. Dintre cei care nu respectǎ legea ar putea fi amintiţi PNL-istul Jan Chefani sau social democrata Maria Dicu.

Cǎlin Budan, vinovatul de serviciu ?

Persoanele responsabile cu implementarea prevederilor referitoare la declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese, în cazul municipiului Curtea de Argeş, Cǎlin Budan, asigurǎ afişarea şi menţinerea declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese pe pagina de internet a instituţiei, dacǎ aceasta existǎ, sau la avizierul propriu, în termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea adresei imobilelor declarate, cu excepţia localitǎţii unde sunt situate, adresei instituţiei care administreazǎ activele financiare, a codului numeric personal, precum şi a semnǎturii.
Amenzile sunt mari dar pe consilieri nu îi intereseazǎ
Rectificarea declaraţiei poate fi iniţiatǎ şi de cǎtre persoanele prevǎzute de lege în termen de 40 de zile de la depunerea iniţialǎ. Declaraţiile de avere şi de interese rectificate pot fi însotite de documente justificative.

Nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în termenele prevǎzute de lege, precum şi nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sanctioneazǎ cu amendǎ de la 50 lei la 2.000 lei. In aceastǎ situaţie, Agenţia poate declanşa din oficiu procedura de evaluare.

 

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....