Conecteaza-te cu noi

Campulung

Domnilor aleşi locali ar fi cazul să vă treziţi la realitate pentru a rezolva problemele majore ale Câmpulungului!

Publicat

in

Directorul Muscel TV Adrian Popa, cel care realizează şi emisiunea „Clubul Presei Muscelene” este iniţiatorul unei petiţii online prin care lansează un apel urgent către edilii câmpulungeni să identifice sursele financiare necesare pentru efectuarea unei reţele alternative de alimentare cu apă potabilă a municipiului Câmpulung şi a celor cinci comune limitrofe. Totodată apelul este adresat şi Consiliului Local, care va trebui să aprobe cât mai urgent această investiţie.
Autorul petiţiei, Adrian Popa, şi-a motivat petiţia, care deja a strâns în numai câteva ore peste 170 de semnături, prin faptul că:
„La sfârşitul săptămânii trecute, Câmpulungul şi localităţile limitrofe au rămas fără apă timp de mai bine de 50 de ore. În urmă cu aproape zece ani, conducerea Primăriei şi Consiliul Local al municipiului Câmpulung primeau, de la societatea furnizoare a apei (S.C. EDILUL CGA S.A), adresa înregistrată la registratura Primăriei cu nr. 21460/26.10.2005 în care se spunea, printre altele: <<considerăm că se impune ca în regim de urgenţă să se treacă la înlocuirea unor tronsoane care în ultimul timp au suferit mai multe avarii datorită fie vechimii mari a conductelor, fie a îmbătrânirii premature sau expirării perioadei de lucru normată. Această investiţie se poate face etapizat conform STUDIULUI DE FEZABILITATE întocmit de către S.C. Seta Bucureşti şi aprobat de Consiliul Local al Municipiului Câmpulung.>>
Acestei înştiinţări i-au urmat alte 8 în anii: 2006, 2007, 2010, 2012 şi 2015.
Mă aşteptam ca după avaria produsă la sfârşitul săptămânii trecute şi după 10 ani de dezinteres, Consiliul Local al Municipiului Câmpulung să fie convocat într-o şedinţă extraordinară în care să se identifice sursa de finanţare şi să se treacă DE URGENŢĂ la începerea lucrărilor de realizare a unei alternative la alimentarea cu apă a Câmpulungului şi a localităţilor limitrofe. Din păcate nu s-a întâmplat aşa şi, din păcatele lor, astăzi, 12 martie 2015, conducta de aducţiune a cedat din nou, lăsându-ne fără apă pentru cine ştie cât timp. Este clar că, din cauza vechimii de peste 30 de ani a conductei, aceasta va ceda din nou, mai devreme sau mai târziu. Aşa că am iniţiat această petiţie care sper să-i scoată din amorţire pe consilierii noştri şi vă invit să o semnaţi, dacă dumneavoastră consideraţi că acest demers este unul util. Vă mulţumesc!”.
Ziarul nostru se alătură iniţiativei colegului Adrian Popa, în condiţiile în care ani de-a rândul, cei 19 aleşi locali, ce ar trebui să reprezinte interesele câmpulungenilor, au tratat cu totală indiferenţă problemele majore ale comunităţii.
Investiţiile majore şi de lungă durată, aşa cum ar fi fost cele legate de mult prea învechita reţea de apă potabilă, nu au reprezentat pentru aleşii câmpulungeni o prioritate, fapt reliefat şi de şedinţele AGA, în care erau discutate problemele unicului furnizor de apă potabilă din Câmpulung – SC Edilul CGA SA, şi care au fost ţinute numai cu uşile închise.
Problema este că acţionar majoritar la SC Edilul CGA este Consiliul Local al municipiului Câmpulung, iar reţeaua aparţine municipiului şi este doar închiriată furnizorului de apă potabilă. Rezultând de aici că unicii vinovaţi de situaţia în care s-a ajuns, ca peste 48.000 de musceleni să nu mai aibă apă la robinete, sunt numai aleşii locali.
Este de precizat că în seara zilei de 12 martie la locul avariei a ajuns şi prefectul Mihail Oprescu, care a dorit să se convingă la faţa locului că s-a intervenit în forţă şi că cel târziu în dimineaţa zilei de 13 martie toţi muscelenii vor avea apă potabilă la robinete.
Lângă conducta avariată s-au adunat, încă de la început, directorul general al SC Edilul CGA SA, Melania Voinescu, primarul interimat al Câmpulungului, Liviu Ţâroiu, primarul localităţii Lereşti Ion Berevoianu alături de o armată de oameni pentru a remedia cât mai repede avaria reapărută la conducta de aducţiune a apei potabile care alimentează municipiului şi alte cinci localităţi limitrofe.
Problema foarte gravă este aceea că urgent trebuie intervenit pentru a se găsi soluţiile alternative, pentru ca mai apoi să se aibă în lista urgenţelor şi modernizarea reţelei de apă potabilă mult prea veche pentru a nu mai apărea avarii majore.
Este mult prea târziu să se mai caute vinovaţii şi poate este momentul ca aleşii locali să conştientizeze că sunt puşi pe acele funcţii pentru a lua decizii care să nu mai ducă spre astfel de situaţii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Domnule Țâroiu, opriți debandada ! Se taie arborii dintre blocuri, la Câmpulung

Publicat

in

De

În timp ce in alte orase se pune accent pe extinderea spatiului verde sub supravegherea primăriei, la Câmpulung se pare ca lucurile stau cu totul invers. Aici, sub ochii autorităților, se taie arbori doar de dragul de a mai face loc masinilor. Acest fapt ne-a fost sesizat de un câmpulungean care susține că a reclamat si la primărie ilegalitatea dar nimeni nu l-a luat în seamă. Mai exact, desi exista o mica parcare in fata blocului P33 din str. Carpati din Campulung Muscel, unii locatori au taiat pomii sa isi poata parca masina pe spatiul verde. Cum suntem in precampanie electorala, autoritatiile locale, in frunte cu primarul Liviu Târoiu, nu par dispuse a lua masuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Poliția Argeș, acțiune de amploare, noaptea trecută la Câmpulung

Publicat

in

De

50 de poliţişti argeşeni, cu 14 autospeciale, au acționat, în sistem integrat, în noaptea de 22 spre 23 februarie a.c., în municipiul Câmpulung, pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică şi asigurarea respectării legii.

Poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş, Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţiilor Municipiilor Piteşti şi Curtea de Argeş, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale și Serviciului Criminalistic, au acționat, noaptea trecută, pe raza municipiului Câmpulung, pentru creşterea gradului de siguranţă, prevenirea şi combaterea faptelor contra patrimoniului şi contra persoanei, a comerţului illicit, a faptelor antisociale şi a abaterilor la regimul rutier.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost legitimate peste 250 de persoane, au fost controlate aproape 140 de autovehicule, fiind aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, conform O.U.G. 195/2002 și Legii nr. 61/199, în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei. 

23 de contravenții au fost aplicate ca urmare a încălcării regimului rutier, fiind reţinut 1 permis de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au desfășurat activități pentru prevenirea faptelor antisociale în incinta şi împrejurimile sălilor de jocuri de noroc și a localurilor publice de pe raza municipiului Câmpulung.

Acţiunea a avut drept scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională, precum şi identificarea şi tragerea la raspundere a celor care, prin conduita lor, încalcă prevederile legale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend