Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Domeniul IT ar putea salva declinul economic al Piteştiului

Publicat

in

Constuirea unui parc industrial la intrarea în Piteşti, pe fostul amplasament al CET Sud, a intrat în mintea autorităţilor locale care ţin morţiş ca în oraş să fie construit cel mai mare parc industrial din ţară însă nu ştiu exact pentru cine construiesc. Viceprimarul Cornel Ionică a declarat că mai întâi investeşte bani în constructie şi pe urmă decide ce va face cu parcul industrial . Cu alte cuvinte, municipalitatea construieşte de dragul construcţiilor fără să îi pese prea mult dacă sunt utile sau nu. Ce nu ştie însă municipalitatea e că domeniul IT ar putea salva Piteştiul de la declinul economic în care se află de câţiva ani. Marile companii din acest domeniu au luat în vizor oraşele mai mici din România pentru a evita o supraaglomerare de softişti în marile centre. Piteştiul se află pe lista acestor mari investitori din domeniul IT şi este posibilă apariţia a noi astfel de centre în oraş. Până actunci însă municipalitatea e ocupată cu studiile de fezabilitate pentru parcul industrial şi mai puţin cu atragerea unor noi investitori.
Anul acesta sectorul IT a generat în primul trimestru7% din P.I.B. însă nefiind unul vital încă pentru economia România a ponderat gustul guvernanţilor pentru noi taxe impozite. Totuşi acest sector are mari şanse de creştere în viitor ceea ce ar trebui să stie şi autorităţile locale care prin Constituţie au obligaţia de a crea cadrul necesar pentru dezvoltarea economico-socială a comunităţii.
Per total industria a generat cel mai mare procent din P.I.B pe primul trimestru al anului în curs şi anume 24% .

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorica Dăncilă vine în Argeș!

Publicat

in

De

Viorica Dăncilă vine în Argeș, în ultima zi de campanie electorală! Candidata PSD la prezidenţiale, ȋṣi va ȋncheia campania electorală vineri, 22 noiembrie, la Piteşti. Anunţul a fost făcut de ṣeful PSD Argeṣ, Şerban Valeca. Potrivit acestuia, fostul premier și conducerea PSD se vor întâni cu social democrații argeșeni vineri, începând cu ora 18.00 la Sala Sporturilor din Pitești. Cel mai probabil, inainte de asta Viorica Dancila va merge si in cateva localitati din Argeș

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Contra pleacă de la Naţională: ”Le cer scuze românilor. Meritam mai mult respect”

Publicat

in

De

Cosmin Contra a anunțat că pleacă de la echipa națională. Selecționerul a specificat care este motivul pentru care se desparte de tricolori și le-a cerut scuze românilor. ”Decizia este de a nu mai continua la echipa națională. Nu mi-am îndeplinit obiectivul și plec de la echipa națională. La un nivel așa înalt, trebuie să arătăm altfel. Nu știu dacă merg la tragerea la sorți.

Vreau să îi mulțumesc lui Răzvan Burleanu, vreau să le cer scuze suporterilor pentru că nu am făcut mai mult, dar au fost și lucruri bune. Am meritat mai mult respect pentru ce am încercat să fac. Aș fi foarte fericit să se califice. Nu e treaba mea cine mă va înlocui”, a spus Contra.

După plecarea lui Contra, în pole-position par a fi Gică Hagi și Dan Petrescu, pentru a prelua naționala. Pe lângă cei doi, pe lista FRF se mai află Mirel Rădoi, Marius Șumudică și Mircea Lucescu.

FRF a anunțat ziua și ora tragerii la sorţi a play-off-ului Ligii Naţiunilor, ultima șansă a României de calificare la Euro 2020. Programul barajelor va fi stabilit vineri, de la ora 13:00, la Nyon.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend