spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

DOLIU în ARMATĂ şi la DOMNEŞTI ! A murit GENERALUL NICUŢ

Facebook Twitter Google+
DOLIU în ARMATĂ şi la DOMNEŞTI ! A murit GENERALUL NICUŢ

Doliu în Armata Română dar şi in comuna argeşeană Dmneşti. A murit generalul de brigadă (r) Valeriu Nicuţ, fost secretar de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare şi planificare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Originar din Domnesti (Arges) si var cu Gheorghe Nicut fostul primar al Curtii de Arges , unchi al Eleninei Nicut, fondatoarea PMP,  generalul în rezervă Valeriu Nicut  a fost decorat in urma cu 5 ani de catre presedintele Romaniei cu Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Generalul de brigadă (r) Valeriu Nicuţ a fost si cumnatul lui Gabriel Oprea, fFostul ministru al Apărării Naționale. Acesta  a lăsat în urma cumnatului său un mesaj extrem de emoționat. ”Generalul Valeriu Nicuț a trecut în veșnicie. Se spune că oamenii plăcuți lui Dumnezeu pleacă mult prea devreme la El. Un astfel de om a plecat la ceruri în această noapte, lăsând în urmă multă durere și suferință. Valeriu Nicuț, cumnatul și bunul meu prieten, a părăsit această lume, pe care a iubit-o atât de mult. Valeriu Nicuț a fost general al Armatei României, secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare, locţiitor al şefului Statului Major General, reprezentant militar al Statului Major General la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, la Mons, Belgia, şeful Secţiei Parteneriat din Divizia Cooperare şi Securitate Regională din cadrul Statului Major Militar Internaţional, Cartierul General al NATO, Bruxelles, Belgia. Profesionalismul, expertiza și prestigiul său militar mi-au fost sprijin real în activitatea de ministru al apărării naționale și apoi de vicepremier pentru securitate națională.

„Am aflat de câteva ore că domnul general Valeriu Nicuț nu mai poate fi găsit decât în amintirile noastre.  Partea cea mai dureroasa este că n-a avut șansa să se bucure de familia lui minunată și de roadele unei cariere atât de plină de satisfacții. A plecat tocmai acum pe alt drum, când zgomotele lumii ajungeau mai rar până la el, iar șevaletul îl aștepta să pornească într-o călătorie pe pânze. Mi-a fost tare drag! Pentru că era un om atât de bun într-o lume contorsionată și tristă.  Toate gândurile bune către cei ce au rămas! Îmi amintesc lumina care i se așeza pe față de câte ori vorbea de băieții lui frumoși și deștepți și de Doamna Nicuț!  Sunt convinsă că o asemenea dragoste nu se va stinge niciodată!”, a scris pe facebook Otilia Sava, fost secretar de stat în MApN.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....