spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

DOCUMENT! Prefectul Dragnea somat, oficial, să-l demită pe primarul Ionică

Facebook Twitter Google+
DOCUMENT! Prefectul Dragnea somat, oficial, să-l demită pe primarul Ionică

După cum bine se ştie, pe 28 septembrie a.c., judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins si ultima cale de atac a primarului Cornel Ionica şi au stabilit, definitiv si irevocabil, că acesta trebuie să plece din fruntea primăriei Pitesti după ce ANI l-a găsit incomptabil. Cel care trebuia să îl demită pe edilul pitestean este prefectul judetului, reprezentantul Guvernului in teritoriu, dar acest lucru nu s-a întâmplat iar de aici o serie intreaga de probleme de natura juridica, promordiala fiind legalitatea documentelor semnate de Cornel Ionică în această perioadă în care ar fi trebuit demis. 

Acest aspect, deloc de neglijat, a fost sesizat şi de deputatul USR de Argeş, Ionuţ Moşteanu, care atrage atenţia că Emilian Dragnea, prefectul de Argeș, amână de mai bine de 2 luni emiterea ordinului de încetare a mandatului primarului Piteștiului, Cornel Ionică după ce acesta a pierdut definitiv procesul cu ANI.

Deputatul USR a depus ieri la prefectura si un document oficial prin care îi cere prefectului Dragnea emiterea ordinului de revocare din functia de primar a lui Cornel Ionica.

„Primarul este incompatibil și nu mai are legitimitate pentru a conduce Primăria. În numele cetățenilor Piteștiului, îi solicit ferm prefectului emiterea ordinului. Au trecut deja 2 luni, nu are nici o scuză să mai tragă de timp”, spune Ionut Moşteanu, deputat USR de Argeş.

Din punct de vedere al legislatiei actuale, primarul Pitestiului, Cornel Ionica, isi va pierde oricum mandatul de primar. Conform procedurii standard in astfel de situatii , după rămânerea definitivă a deciziei ANI, in termen de 6 luni,  prefectul judetului va emite un ordin de incetare a mandatului.

Reamintim ca in 2016 ANI stabilea printr-un raport, faptul ca primarul Cornel Ionica s-a aflat in conflict de interese:

“În perioada exercitării mandatului 2008-2012, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Piteşti din data de 24 septembrie 2009 având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său, este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural).
De asemenea, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Piteşti, din data de 08 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Piteşti şi S.C. D&D GENERAL INVEST S.R.L., societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea co-mercială a beneficiat de folosinţa unor suprafeţe de teren aparţinând dome-niului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate).
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001 şi dispoziţiile art. 75, lit. a) şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 393/2004.”, spunea atunci ANI.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....