Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DOCUMENT: Cum puteți obține CERTIFICATUL de SITUAȚIE de URGENȚĂ – Este în două culori, Albastru și Galben VEZI DETALII COMPLETE

Publicat

in

Ordinul privind procedura de acordare a Certificatului de Situație de Urgență firmelor a căror activitate a fost afectată de epidemia de coronavirus a apărut în Monitorul Oficial, astfel că firmele vor putea solicita, online, documentul care le acordă posibilitatea să-și trimită angajații, sau o parte a acestora, în șomaj tehnic suportat de stat.

Certificatul este de două tipuri, Albastru (Tip 1), pentru firmele care și-au sistat activitatea total sau parțial din cauza restricțiilor impuse de autorități, cum ar fi cele din sectorul hotelier sau restaurantele, în timp ce certificatul Galben (Tip 2) este pentru firmele care solicită facilitatea pentru că le-au scăzut încasările cu cel puțin 25% față de media din lunile ianuarie-februarie 2020. Ministerul Economiei are termen 5 zile să pregătească platforma online prin care vor fi obținute certificatele. Cererea pentru eliberarea Certificatului pentru Situație de Urgență trebuie depusă exclusiv electronic, prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro/ iar eliberarea se va face automat, electronic, după validarea solicitării. Un solicitant poate cere un singur tip de certificat de urgență, potrivit ordinului ministrului Economiei.

Date pe care le încarcă solicitantul în platforma online

  • datele de indetificare
  • declarație pe proprie răspundere a reprezentantului legal, care să ateste că documentele și informațiile sunt corecte și respectă cerințele pentru tipul de certificat solicitat. Dacă reprezentantul legal nu deține semnătură electronică, poate semna olograf, urmând ca toate documentele încărcate să fie semnate electronic de către reprezentantul legal desemnat în acest sens.
  • solicitanții care nu sunt înregistrați la oficiul registrului comerțului, furnizează documentele de mai sus, dar și documente privind autorizarea activității

Certificatul este eliberat de către Ministerul Economiei doar pe perioada existenței stării de urgență. În cadrul acțiunilor de control desfășurate ulterior de către autorități, acestea verifică și documentele care au stat la baza solicitării, potrivit ordinului. „În termen de 5 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului, Ministerul Economiei va asigura adaptarea și funcționarea platformei electronice http://prevenire.gov.ro/”, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Scrisoarea emoționantă a unui tată medic pentru Arafat: ‘La război pleca soldatul. Își lăsa soția și copiii acasă’

Publicat

in

De

Un medic urolog din Galați a scris o scrisoare emoționantă adresată secretarului de stat Raed Arafat, spunând că se teme pentru copiii lui, deoarece și el, și soția lui sunt medici și îl roagă pe șeful DSU să o lase pe mama celor mici acasă, promițând că astfel „va fi soldat exemplar”.

Medicul urolog Ciprian Ghilic a postat pe pagina sa de Facebook o scrisoare adresată secretarului de stat Raed Arafat, în care îl roagă să nu îi „distrugă” familia, întrucât el și soția sa sunt medici, dar au și doi copii, unul de 2 ani și jumătate și altul de 5 ani și 11 luni.

„Domnule Arafat, vă rog să mă ascultați. Nu îmi distrugeți toată familia! Sunt medic urolog, soția hematolog și avem doi copii de 2 ani și jumătate și respectiv 5 ani și 11 luni. În situația de față sunt disperat. Nu avem nici o soluție pentru cei mici daca noi ne vom îmbolnăvi. Spuneți că e război. Părerea mea e că e mai mult mai grav decât la război pentru că inamicul e invizibil…„armata” e foarte mică și daca pica unul nu e altul de pus în loc, iar mijloace de apărare sau atac nu sunt (știm și noi și dumneavoastră)”, scrie medicul urolog.

Acesta promite că dacă va fi lăsat să plece doar el „la război”, iar soția va putea rămâne acasă cu copiii, va fi „un soldat disciplinat” și nu se va gândi să dezerteze.

„Chiar și așa…la război pleca doar soldatul… își lăsa soția și copiii acasă. Și lupta pentru patrie cu gândul să își apere familia. Lasă-mă și pe mine să lupt cu gândul că soția și copii vor fi bine. Nu îmi obliga soția să vină pe front și voi fi soldat exemplar. Nu mă voi plânge că nu am protecție sau medicamente. Voi lupta și asimptomatic și simptomatic. Atât doar… lasă-mi soția acasă să aibă grijă de copiii. Și nu mă voi gândi să <dezertez>”, scrie doctorul Ciprian Ghilic.

Postarea a devenit virală și a fost comentată de sute de internauți, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

EXCLUSIV E loc de combinații! Poliția de Frontieră cumpără măști de protecție cu negociere ‘la secret’

Aplauze pentru Marcel Vela! Șeful MAI a rezolvat problema în timp-record

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Violeta Alexandru: ‘Fără stres și fără griji suplimentare. Plata indemnizației de creștere copil, care expiră pe durata stării de urgență, prelungită automat’

Publicat

in

De

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că s-au luat măsuri pentru prelungirea automată a plății indemnizației de creștere copil care expiră pe durata strării de urgență, iar părinții nu trebuie să depună niciun document.

”Părinţii care au acasă copii mici merită să fie liniştiţi. M-am gândit mai ales la aceia care ar putea să fie stresaţi pentru că le va înceta plata indemnizaţiei de creştere copil în perioada stării de urgenţă. În acest sens, am făcut toate demersurile ca aceştia să beneficieze de o prelungire automată a plăţii, până la finalul decreteului prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă. Fără stres şi fără griji suplimentare. Mă interesează ca fiecare părinte să primească în această perioadă semnalul că este văzut de Guvern”, a scris, luni, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, prelungirea are loc automat, prin efectul legii, iar părinţii nu trebuie să depună niciun document şi nu trebuie să facă niciun demers.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, la începutul săptămânii viitoare, va prelungi cu o lună starea de urgenţă, urmând a emite un nou decret, conform news.ro

Vezi și:

Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

EXCLUSIV E loc de combinații! Poliția de Frontieră cumpără măști de protecție cu negociere ‘la secret’

Aplauze pentru Marcel Vela! Șeful MAI a rezolvat problema în timp-record

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend