Conecteaza-te cu noi

POLITICA

DOCTORATE DUBIOASE ? Doi deputaţi argeşeni, doctoranzi mult prea silitori !

Publicat

in

Asta mai trebuia ! Zilele trecute au apărut, în câteva publicaţii din mediul online, noi suspiciuni de plagiat care o vizează pe deputatul PSD de Argeş Simona Bucura Oprescu. Informaţia nu ar pǎrea aşa şocantǎ având în vedere supraaglomeratul program al soţiei prefectului de Argeş, dar mai ales dezvǎluirile fǎcute de ziarul nostru în urmǎ cu cel puţin un an când ne puneam serioase semne de întrebare în legǎturǎ cu doctoratul altui parlamentar argeşean, deputatul Mircea Drǎghici. Nu ştim cât adevǎr existǎ în acuzaţiile de plagiat aduse, însǎ ne punem mari semne de întrebare din moment ce scandalulrile recente pe aceastǎ tema au arǎtat cǎ doctoratele se iau prea uşor şi de cele mai multe ori pe principul „copy paste”. Speram sa nu fie şi cazul celor doi parlamentari argeşeni dar…

Simona Bucura Oprescu, doctorand în anul trei !

Potrivit informaţiiilor apǎrute zilele trecute,  pe o listă a doctoranzilor Academiei Naţionale de Informaţii, unde sunt numele multor lideri PSD, foşti miniştri, cum ar fi Nicolae Bănicioiu, Mihnea Costoiu, parlamentari, printre care Marcel Ciolacu, Ninel Peia, dar şi fostul şef al cancelariei lui Victor Ponta, Vlad Ştefan Stoica, apare si numele deputatului PSD de Argeş Simona Bucura Oprescu, care este şi purtător de cuvînt al deputatilor PSD. Cum familia Oprescu evita de ceva vreme dialogul cu ziarul nostru, am aflat ca Simona Bucura Oprescu a vorbit despre acest subiect cu jurnaliştii de la cotidianul Curierul Zilei, pentru care a declarat cǎ „sunt doctorand în anul trei la Academia Naţională de Informaţii. Sunt în curs de întocmire a lucrării şi alte elemente nu pot fi discutate la acest moment. Este păcat că în această perioadă, plecîndu-se de la anumite suspiciuni se fac speculaţii în mediul public fără a fi verificate.”. Declaraţia pare cea standard, folositǎ de toţi cei acuzaţi de plagiat pânǎ în acest moment, motiv pentru care nici nu o comentǎm pentru cǎ timpul, dar mai ales documentele şi specialiştii în domeniu, vor face luminǎ.

Mircea Drǎghici e mai tare – a trecut deja în anul 5

Mircea Drăghici, omul care aţi vazut cu cine se asocia în firme de consultanţă, omul care are aceaşi pasiune ca şi fostul premier – automobilismul, politicianul care a încercat şi chiar i-a reuşit să îl copieze pe premier – vezi propulsarea rudelor si apropiaţilor în diverse funcţii, o a doua căsătorie tot cu o blondă , pare foarte aproape de obţinerea unui doctorat cam pe aceaşi Draghici Simona Doctoratreţeta urmată de mentorul Victor Ponta, susţin apropiaţii deputatului. Potrivit propriului CV postat pe pagina oficiala de internet, parlamentarul de Argeş se laudă  ca de mai bine de 5 ani este doctorand al Universităţii din Tâgovişte, omiţând însă de fiecare dată să detalieze subiectul. Apropiaţii sǎi, care între timp i-au devenit duşmani, susţin însǎ cǎ parlamentarul a folosit la greu o tezǎ de doctorat scrisǎ de un piteştean şi o piteşteancǎ. Si în cazul sǎu ca şi în cazul Simonei Bucura, informaţiile nu pot fi verificate deocamdatǎ. Cert este cǎ, pânǎ una alta, ei rǎmân la stadiul de doctoranzi şi, în aceste condiţii, aşteptǎm lucrarea de doctorat propriu zisǎ pe baza cǎreia vor obţine şi titlul de doctor.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO Moment INCREDIBIL la vot în Camera Deputaților. Deputat PSD trezit din somn: ”Habar nu am, am dormit.. acum m-am trezit”

Publicat

in

De

Moment fde cascadorii râsului în Camera Deputaților, la votul de la distanța pentru un amendament la regulamentul camerei: deputatul PSD, Ionel Floroiu, a fost trezit din somn de apelul colegilor și nu a știut cu cine vorbește și ce se votează.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

În plină criză coronavirus, liberalii cu gândul la pușcăriași. Propun închisoarea la domiciliu pentru cei cu pedepse până în 7 ani

Publicat

in

De

Senatul a adoptat, marți, două proiecte legislative care prevăd că mai multe categorii de deţinuţi vor putea să îşi execute pedeapsa la domiciliu, însă aceştia vor fi supravegheaţi prin intermediul unei brăţări electronice. Una din condiţiile executării pedepsei la domiciliu prevede că deţinutul trebuie să aibă o pedeapsă de cel mult şapte ani. Potrivit celor două proiecte legislative iniţiate de senatoarea PNL Alina Gorghiu, executarea pedepsei la domiciliu ar urma să fie posibilă în următoarele condiţii:

– pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 7 ani
– infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare
– infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremuneratî n folosul comunităţii
– în raport de persoana infractorului, de conduită avută anterior sîvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apăreciază că executarea la domiciliul a pedepsei închisorii este suficientă.

Totodată, sunt prevăzute şi faptele pentru care nu se va putea dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii:

– iniţial a fost dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dar ulterior a fost revocată
– infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor
– faptele reprezintă infracţiuni contra vieţii, contra integrităţii corporale sau sănătăţii, infracţiuni săvârşite asupra unuo membru de familie sau asupra fătului, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni de corupţie, infracţiuni de serviciu, trafic de persoane sau de minori, fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice, infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice, precum şi infracţiuni prevăzute de legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.
– persoana a fost condamnată anterior pentru săvârşirea fie a infracşiunii de evadare, fie pentru cea de inlesnire ori pentru tentativă la acestea.
Termenul de supraveghere este egal cu durata pedepsei şi se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
Pe această durată, condamnatul trebuie să respecte măsurile de supraveghere şi să presteze muncă în folosul comunităţii în condiţiile stabilite de instanţă.

„În raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor, precum şi de posibilităţile de îndreptare, dacă apreciază că este necesar pentru prevenirea infractorului de la săvârşirea de noi fapte penale, instanţa poate dispune individualizarea mixtă a pedepsei închisorii: În timpul săptămânii la domiciliu, iar în zilele de sâmbătă şi duminică la penitenciar”.

Proiectele legislative urmează să fie dezbătute de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, apoi trimise la promulgare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend