Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Doctor din Cluj critică ORDONANȚA MILITARĂ: ‘Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme’

Publicat

in

Președintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, Victor Eșanu, reclamă slaba dotare cu mijloace de protecție a personalului medical. Degeaba se scoate armata pe străzi dacă medicii din linia întâi sunt trimiși la luptă împotriva coronavirusului fără arme, spune el, potrivit MEDIAFAX.

Președintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, Victor Eșanu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că a primit în 22 martie doar 5 măști de hârtie pe semnătură, acesta fiind tot echipamentul de protecție primit de la spitalul în care lucrează.

Citește și: Klaus Iohannis anunță: Dorim să venim cu măsuri de sprijin!

„Medicii sunt expuși fără să primească un echipament corespunzător și nu putem face față atâta vreme cât singurul echipament pe care ni-l pune la dispoziție conducerea instituției sunt niște măști de hârtie și acelea în număr limitat. Am primit în 22 martie 5 măști, pe semnătură, acesta fiind tot echipamentul de protecție primit. Nu se știe când vom primi altele. Problema este că noi stăm zilnic față în față cu pacienții și vorbim cu ei și nu avem de unde să știm dacă sunt infectați sau nu. Nu mi se pare corect să expui personalul medical pentru că dacă ne vom contamina împreună cu pacienții, situația va deveni gravă și nu va mai avea cine să acorde asistență populației, iar sistemul va intra în colaps. Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii din linia întâi sunt trimiși la luptă împotriva coronavirusului fără arme”, a spus Eșanu.

El a precizat că o mască de protecție se poartă 3 ore, deoarece, care urmare a respirației, aceasta se umezește în interior și devine permeabilă pentru coronavirus și alte particule.

„În mod normal o mască trebuie schimbată la 3 ore, nu să primești 5 măști pe un anumit timp. Noi o purtăm toată ziua pentru că nu știm dacă vom primi și altele. Protecția este aproape zero. Eu m-am rugat de colegi medici de familie care mi-au dat o cutie de măști”, a mai spus președintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

Victor Eșanu a reclamat și faptul că nu a fost testat pentru coronavirus și personalul medical din spitale, motivul fiind lipsa testelor.

„Situația reală este că nu avem teste și nu avem echipamente, ci doar promisiuni. Mi-e teamă că dacă vom începe o testare pe bune, în masă, așa cum recomandă OMS, vom vedea un tablou mult diferit de cel care este expus în mod oficial. Mi-e groază de acest lucru. Îngrijorarea noastră este că nu avem echipamente și teste suficiente pentru personalul medical”, a mai spus Victor Eșanu.

Medicul clujean lucrează la Ambulatorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Eco Sud S.A. – performanță națională în gestionarea, tratarea și sortarea deșeurilor

Publicat

in

De

Compania Eco Sud S.A. este lider de piață în gestionarea, tratarea, selectarea și eliminarea deșeurilor produse de populație în diverse zone din România, dispunând de infrastructuri de protecție a mediului, instalații, platforme de transfer, stații de sortare și compostare  de importanță  esențială pentru gestionarea deșeurilor, pentru reciclare și pentru un mediu curat de viață.

Depozitele ecologice, stațiile de sortare, instalațiile de compostare și platformele de transfer deținute de compania Eco Sud în România rămân cea mai sigură soluție de tratare a deșeurilor generate de populație iar încrederea constantă a oamenilor în profesionalismul nostru manifestată de peste 20 de ani reprezintă o garanție a unui mediu de viață sănătos și a unui management benefic al deșeurilor, absolut necesare pentru orice persoană sau comunitate.

Cu un portofoliu de șase Centre de Management al Deșeurilor, compania Eco Sud gestionează un procent semnificativ din cantitatea de deșeuri produsă în România, lucru care o plasează în postura de lider național în acest domeniu.

Eco Sud a preluat gestiunea deșeurilor în urma unor licitații organizate în conformitate cu normele europene de mediu, de consilii județene, asociații de dezvoltare intercomunitară pentru salubrizare, de primăriile din București și din țară. Soluțiile Eco Sud au fost desemnate câștigătoare pentru excelență în servicii dar și pentru responsabilitatea față de mediul înconjurător, trăsături ce caracterizează activitatea companiei în cei 20 de ani de experiență.

Depozitul Ecologic Vidra face parte din zona ecologică Vidra, recunoscută ca fiind o zonă cu un pământ roditor, nepoluat, apt pentru a dezvolta o agricultură modernă. Eco Sud monitorizează în permanență apa, solul și aerul, rezultând parametri care definesc o zonă ecologică de excepție, iar Comunitatetea Europeană  a apreciat în mod constant în cadrul vizitelor făcute în România activitatea desfășurată în cadrul depozitului Ecologic Vidra cât și investițiile realizate în scopul reutilizării materiilor prime provenite din deșeuri și implementarea conceptului de economie circulară.

Depozitul Ecologic Vidra este proiectat și construit în conformitate cu cele mai exigente norme de mediu ale Comunității Europene și poate susține gestionarea și tratarea deșeurilor din intreg orașul București și județul Ilfov pentru urmatoarea perioada de 20 de ani având porțile deschise pentru toți colectorii de deșeuri care respectă standardele și legislatia de mediu în vigoare.

Grupul Eco Sud a fost printre primele firme private din domeniu care a decis să aducă un aport substanțial la protejarea mediului înconjurător și a ales să implementeze conceptul de economie circulară – zero deșeuri. Astfel, valoarea produselor și a materialelor este menținută cât mai mult posibil, deșeurile sunt reduse la minim, iar resursele nu părăsesc fluxul economic. “Avem tehnologia, avem expertiza și, mai mult, avem determinarea pentru a gestiona eficient deșeurile astfel încât acestea să se transforme în resursă”, precizează directorul general al Eco Sud S.A.

****

Compania este licențiată Clasa I prin Ordin emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și este certificată pentru Sistemul de Management de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională de către organismul de certificare TUV Rheinland InterCert Gmbh – Germania.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ALERTĂ! Banii europeni blocaţi în criză economică

Publicat

in

De

In situaţia de urgenţă în care se află Romania, avem  de-a face cu situaţii greu de apreciat. Inconştienţă, reavoinţă sau pur şi simplu analfabetism profesional. Oricare ar fi motivul, asemenea situaţii ar trebui reglate urgent de către autorităţile care se bat cu pumnii in piept cum că iau masuri organizatorice. Criza economică bate la uşă si Guvernul trebuie să ia măsurile necesare minimizării efectelor asupra romănilor. Numai că nu se prea intămplă aşa ceva.

Una dintre sursele financiare rămîne fondurile europene care sunt la dispoziţia României. Însă ce să vezi că la Ministerul Fondurilor Europene nu se întâmplă aşa ceva. Surse din cadrul instituţiei ne arată faptul că în acest moment este un blocaj provocat de „elemente” mânate în activitate probabil de interese personale, inconştienţă sau analfabetism profesional. Există apeluri  de proiecte în derulare care ar putea fi contractate RAPID, în valoare de sute de milioane de euro, însă acestea sunt întârziate din cauze incredibile. În cele mai multe cazuri pentru că nu place unora.  Aceleaşi surse ne arată faptul că la nivel decizional, există o „ruptură” (sau este doar teatru?!) între un anumit consilier care îşi arogă prin atitudine agresive decizii de ministru, astfel încât  autoritatea  acestuia este ştirbită într-un fel sau altul   chiar de către acesta. Este vorba despre fostul şef de cabinet al lui Răzvan Cuc, actual consilier al ministrului Boloş, cu „aroganţe de şef de cabinet”, care a demarat o adevărată prigoană în minister, punând sub semnul întrebării unele decizii ale ministrului. Şi aici nu mai este teatru. Există informaţii cum că, în lipsa acestuia, el întoarce decizii şi manifestă o   atitudine arogantă şi agresivă prin care îşi doreste să arate cel mai probabil funcţionarilor  cu funcţii de conducere din minister cine este de fapt Seful.  Mai mult decât atât, cum era şi normal în cazul unor personaje de acest gen, el a „manifestat”  deja activităţi cu caracter personal care i-au fost indeplinite până la un punct, prin detaşări suspecte, în anumite zone din minister. Apoi acelaşi, consilier se laudă cum că ar fi comandat controale fix în aceleaşi zone, în condiţiile în care personalul lucrează la capacitate minimă pentru a nu bloca activitatea ministerului. Oare de ce? Sunt  funcţionari publici care lucreză de ani buni.  Ce competenţe are acest individ în fonduri europene? Cine îl ţine domnule premier Orban şi domna vicepremier Turcan pe acest individ care a bulversat activitatea ministerului? Sunt amânate contractări ale unor apeluri de proiecte si asta acum când suntem într-o criză profundă. Sunt apeluri de proiecte, care ar putea aduce imediat în piaţă  sute de milioane din bani europeni, trecând direct la implemetarea proiectelor,  lansate în urmă cu mult timp si evaluate deja. Situaţia este incredibilă, în acest minister. Dar deh probabil, cineva, în inconştienţa lui, încă nu s-a conectat la borcanul cu miere?! Şi dacă este  aşa, iar asta nu ar fi cumva  o „crimă”,  împotriva românilor în situaţia în care se  află ţara, atunci putem pleca cu toţii acasă. Domnilor, treziţi-vă!

Deci în condiţiile în care activitatea economică deja suferă, se pare că la Ministerul Fondurilor Europene primează alte interese sau este vorba doar despre analfabetism funcţional.  Pentru că se fac şedinţe în care pe aceleaşi subiect se dau directive diferite la distanţă de doar câteva zile. Exemple sunt multe. Zona de cercetare subfinanţată ani buni aşteptă contractarea şi supracontractarea unor apeluri deja evaluate şi eventual lansarea unor noi apeluri cu implementare rapidă. Există liste de rezervă pentru apeluri deja evaluate în zonă de capital uman si care ar putea intra în implementare imediat, însă nimeni nu spune nimic, în timp ce piaţa deja începe să dea semne de criză. Iar  zilele trecute, domnul ministru vorbeste despre achitarea de echipamente medicale candva spre sfarsitul anului. Incredibil. Stiti domnule ministru ca angajatii de la OIPSI nu si/au luat banii pe luna ianuarie si autoritatile public centrale viseaza proiecte faraonice, in timp ce tin in sertare proiecte care sunt muncite de luni bune?

Revenind la domnul consilier, sursele noastre spun că este un personaj,  probabil dubios care, după ce a fost şeful de cabinet al lui Cuc a fost si director al Aeroportului Otopeni. Şi aici au existat suspiciuni rezonabile legate de relaţiile sale cu firme din domeniul IT, cu un anume Cioca, care din nou întâmplător ar fi lucrat la un proiect eşuat la Tarom în aceeaşi perioadă, dar şi a unor tensiuni în relaţia cu o anumită firmă care operează spaţii în aeroport.

Important este ca premierul Orban să ia decizii rapide, să ştie că sunt bani europeni care stau să fie cheltuiţi în acest an de cumpănă şi care nu pot fi opriţi de către nişte analfabeţi funcţionali, în actuala criză pentru  că ar fi chiar o crimă împotriva românilor.

Iar aceste lucrurile pot fi verificate pentru că pe acest exerciţiu financiar banii   stau de luni de zile,  pentru că nu place unuia sau altuia un proiect sau altul. Şi pe tot felul de poveşti că vom face şi vom drege. Domule premier, nu mai este timp de poveşti. Daţi drumul în piaţă la banii europeni care stau de luni bune. Se poate. Doar verificaţi! Dacă ăsta este nivelul gândirii unora, într-o situaţie de criză ca acum, atunci sincer nu mai are rost. Este incredibil, dar inca  situatia se pot regla. Implicaţi-vă domule Orban. Este un strigăt de disperare a unor omanei care lucrează de ani de zile în fonduri şi care se uită la munca lor cum se poate duce de râpă. Nu vă mai lăsaţi dezinformaţi, domnule premier Orban, doamna vicepremier Turcan. Verificaţi acum cât mai e timp, Verificaţi cum pot fi băgaţi în piaţă rapid banii europeni.

Sunt întrebări şi informaţii pe care Premierul Orban, dar şi coordonatorul MFE, Raluca Turcan ar putea măcar să le verifice în profunzime. Ultima şansă în acest exerciţiu, astfel încât efectele crizei să fie cât mai mult limitate.  Ştie oare domnul Câţu câţi bani ar putea intra in economie rapid, prin contractarea si supracontractarea unor apeluri de proiecte evaluate deja???? Bani care s-ar putea întoarce la buget şi ar salva multe locuri de muncă???  Aceste lucruri sunt cunoscute la nivelul ministerului şi lumea vrea să vorbească domnule Orban şi domna Turcan. Ascultaţi-i!  Până acum au tăcut, dar nu se mai poate acum când situaţia a devenit atât de gravă. Pentru că consilierul şi nici măcar actualul ministru nu vor să-i asculte şi bineînţeles că nu vor fi ei  cei care  vor  deconta politic această situaţie.  Situaţie, care de asemenea poate fi uşor încadrată la un moment dat la cine ştie ce articol din codul penal. Pentru că românii trebuie să ştie că sunt instrumente pe care  le puteţi folosi încă.  Dar ce mai contează atunci când ştii că ai avut instrumente şi că nu  le-ai  folosit, lăsând oameni şi firme să moară, doar pentru că unii sunt prea inconştienţi, aroganţi, interesaţi sau prea rău-voitori. Dumnezeu mai ştie cum sunt.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend