spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Directoarea DSP Arges, Anca Alexandrescu, si sotul acesteia, trimisi in judecata de DNA

Facebook Twitter Google+
Directoarea  DSP Arges, Anca Alexandrescu, si sotul acesteia, trimisi in judecata de DNA

Daniel Boda, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a fost  trimis in judecata de procurorii DNA Pitesti pentru infractiunea de luare de mita in forma continuata. Boda este acuzat ca ar fi primit mita 5.000 de euro si este judecat impreuna cu Anca Elena Alexandrescu, director executiv al DSP Arges, si alte persoane din cadrul ANMDM si angajati ai unui distribuitor de medicamente din Stefanesti, Arges.

Procurorii anticoruptie acuza faptul ca, in septembrie 2010, un inspector ANM a realizat o verificare la sediul unui distribuitor de medicamente din Stefanesti, retragand autorizatia de distributie a firmei. Proprietarii distribuitorului de medicamente sunt acuzati ca i-ar fi oferit mita lui Daniel Boda pentru restituirea autorizatiei, acesta din urma aproband efectuarea unei noi verificari la sediul companiei, in cadrul careia s-ar fi constatat, in mod nereal, remedierea deficientelor constatate anterior. Ulterior, pe baza raportului favorabil intocmit de inspectorul ANM,  seful agentiei ar fi restituit autorizatia de functionare a distribuitorului.  Dosarul a fost inaintat Tribunalului Arges pentru a fi judecat.
In acelasi dosar, sunt banuiti de coruptie si fostul administrator al societatii respective alaturi de alti 5 functionari ai Directiei de Sanatate Publica Arges.
Societatea avea autorizatia suspendata dupa ce subalternii lui Boda au descoperit la un control ca medicamentele erau depozitate in conditii improprii, iar transportul era facut de persoane neautorizate.
„Medicamentele, daca nu sunt bine depozitate, se strica”, explica Ancuta Crupariu, purtatorul de cuvant al ANM.
Cu alte cuvinte, pastilele gresit manevrate nu mai aveau nici un efect. Dupa control, la Boda ar fi ajuns 5000 de euro.
„Banii s-au dat in doua transe prin intermediul administratorului firmei respective care este sotul directoarei de la DSP Arges”, spune Livia Saplacan, purtator de cuvant DNA.
Firma sustine ca sotul directoarei de la DSP Arges nu mai lucra acolo cand reprezentantii Agentiei nationale a medicamentului au venit in control.
Daniel Boda este presedintele institutiei din mai 2009.
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....