Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Din ciclul: „DNA-ul a dat iama în primari”-edilul din Stâlpeni este cercetat pentru fals intelectual

Publicat

in

ion-popaProcurorii DNA Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Ion Bogdan Baiu, Adrian Florin Baiu, ambii administratori ai unei firme, Ion Baiu, Cristian Ion Creţu, diriginte de şantier, Octavian Constantin Diaconescu, inspector de specialitate şi şef de serviciu la Direcţia Judeţeană de Control în Construcţii Argeş, Emil Victor Zegreanu, reprezentant al unei societăţi comerciale, primul fiind acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false în scopul obţinerii de fonduri europene, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalţi de complicitate la aceste infracţiuni, şi Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, pentru infracţiunea de fals intelectual. Din rechizitoriul DNA rezultă că, în perioada decembrie 2009-martie 2010, Ion Bogdan Baiu a beneficiat de un contract de finanţare încheiat cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) pentru construirea şi dotarea unei pensiuni turistice în Stâlpeni, satul Rădeşti. Cu rea-credinţă el a folosit, la prima cerere de plată, documente şi declaraţii false sau inexacte, întocmite fie personal, fie în coautorat cu Adrian Florin Baiu, Ion Baiu, Cristian Ion Creţu, Octavian Constantin Diaconescu şi Emil Victor Zegreanu. Astfel a reuşit să obţină atât suma de 169.024,27 lei (din care 135.219,42 lei fonduri europene), cât şi prelungirea termenului de execuţie al contractului de finanţare. Iar primarul Ion Popa a semnat un document pe care l-a înaintat DNA, care conţine date nereale privind începerea lucrărilor de construire. Concret, pensiunea trebuia să aibă şase camere cu 12 locuri şi urma să fie înscrisă în circuitul turistic naţional. Lucrările s-ar fi realizat în perioada septembrie-noiembrie 2009, fără să fi fost supravegheate de un diriginte de şantier şi fără să fi fost emisă autorizaţie de construire. Folosind documente false sau inexacte, împricinatului i-a fost admisă la plată suma de 338.048,54 lei, din care a primit în cont 169.024,27 lei. Ulterior, Baiu ar mai fi depus la autoritatea contractantă şi alte documente falsificate, în scopul prelungirii duratei de execuţie a contractului de finanţare. La 6 februarie 2012, primarul Ion Popa ar fi semnat un document care conţinea date nereale privind începerea construcţiei, deşi, susţin procurorii Anticorupţie, cunoştea că deja se efectuaseră lucrări înainte de data eliberării autorizaţiei de construire. Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri ale lui Ion Bogdan Baiu, iar dosarul a fost trimis la Tribunalul Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO ! Scene de INFARCT – Un șofer, vorbind la telefon, taie milimetric calea trenului!

Publicat

in

De

Imagini de infarct au fost surprinse zilele trecute, în Cluj, la trecerea la nivel cu calea ferată din Jucu Herghelie. O maşină a fost filmată cum trece milimetric pe lângă tren, după ce nu a respectat semnalele acustice şi luminoase, scrie observator.tv

Un tânăr de 20 de ani, din Cluj Napoca, se întorcea de la muncă, din Jucu, iar o clipă de neatenție putea să-l coste viața.  La trecerea la nivel cu calea ferată din Jucu Herghelie, nu a respectat semnalele luminoase și acustice, fiind la un pas de a fi spulberat de trenul care circula pe ruta Cluj-Bistrița Nord.

Înregistrarea surprinsă de camerele de supraveghere a fost publicată pe Facebook de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

Poliţia Cluj a postat un mesaj prin care le atrage atenţia şoferilor să fie mai responsabili la volan şi să nu vorbească la telefon în timp ce conduc.

Redăm mai jos, integral, mesajul transmis de poliţiştii clujeni:

„Doamne-Ți, mulțumesc!” Acesta a fost primul gând al tânărului șofer după ce a reușit să scape fără nicio zgârietură în urma acestui eveniment.

În seara zilei de 4 decembrie 2019, tânărul în vârstă de 20 de ani, din Cluj-Napoca, se întorcea de la muncă, din Jucu, iar o clipă de neatenție putea să-l coste viața.

La trecerea la nivel cu calea ferată din Jucu Herghelie, acesta nu a respectat semnalele luminoase și acustice, fiind surprins în gabaritul căii ferate de trenul care circulația pe relația Cluj-Bistrița Nord.

Cel în cauză ne-a mărturisit că, de-a lungul timpului, a tratat toate lucrurile cu responsabilitate; nu a mai avut niciodată un eveniment rutier. Însă, ne-a relatat că, în acel moment, atenția îi era distrasă de convorbirea telefonică pe care o purta.

Acum, îl încearcă sentimente contradictorii. E supărat că a predat permisul de conducere pentru 90 de zile, însă e bucuros că se află printre noi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

REGAL DE… ! Primăria dă 600.000 Euro să repare podul de la Lukoil, alții construiesc de la 0 mult mai ieftin

Publicat

in

De

La ultima ședință de Consiliu Local, la propunerea primarului Panțurescu, aleșii locali din Curtea de Argeș au votat un proiect de hotărâre care vizeaza repararea podului de lângă Lukoil, cel căruia i-au cazut trotuarele chiar pe 15 august. Desi consilierul Serban si ziarul nostru trasese repetate semnale de alarma ca, daca nu se intervine, trotuarele se vor prabusi, primaria a inteles ca e „groasa” treaba abia cand portiuni din pod s-au prabusit. După ce s-a scremut aproape trei luni pentru a rezolva situatia, primaria a propus iar alesii au votat ca să repare repare podul, dar nu asa subtire, ci pe bani grei, mai exact pe 600.000 de euro, adica de vreo 5 ori mai mult decât a costat reparatia Podului de langa Mânastire, un pod cu mult mai mare decat acesta. Potrivit datelor din dosar, vorbim de o raparatie si nu de o constructie de la 0 a podului. Mai exact, se va inlocui partea carosabila cu una noua de 7,8 metri la care vor fi atasate si trotuare de 2,25 metri lăţime. Potrivit informatiilor oficiale, valoarea totală a investiţiei aprobate va fi de 2.930.192,72 lei, adica exact ce spuneam mai sus, circa 600.000 euro. Deși alesii locali au cam strambat din nas la auzul sumei, proiectul a fost votat, astfel ca primaria Curtea de Arges va cheltui aceasta suma de bani, 600.000 Euro, pentru reparatia podului. Bună parte din bani se duc pe studii si proiect, adica exact acolo unde activeaza anumite firme si asta, poate, explica scumpetea de pod.

Ziarul PROFIT a cercetat ce e și prin țară in materie de poduri si…. da, asa este cand esti oras regal: dai bani cu ghiotura din buzunarul cetateanului. Spre comparatie, va aratam mai jos cateva imagini cu un pod contruit de la 0 in Bistrița in acest an, peste raul Somes, deci, atentie, nu reparat, si care a costat mult mai putin, 500.000 Euro. Lucrarile au fost incredintate prin licitatie unei compani private din zona iar podul, care are model unicat si durata de viata 100 ani, nu 50 ani precum cel din Curtea de Arges, arata foarte bine, nemaivorbind ca este mult mai mare decat cel regal care trebuie doar reparat… cu 600.000 Euro.

IATA CUM ARATA UN POD CONSTRUIT DE LA 0 CU BANI MAI PUȚINI decat la Curtea de Argeș

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend