spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Dezvaluiri bombă! Mită de peste 150.000 de dolari pentru arbitri și adversari decontată de oficialii FRF

Facebook Twitter Google+
Dezvaluiri bombă! Mită de peste 150.000 de dolari pentru arbitri și adversari decontată de oficialii FRF

Cornel Dinu a povestit despre o înțelegere secretă pe care o avea cu selecționerul Belgiei, Paul Van Himst, pentru ca echipa acestuia și România – antrenată atunci de Dinu – să meargă împreună la Mondialul din 1994. 

În preliminariile Mondialului din 1994, România s-a aflat în aceeași grupă cu Belgia, Țara Galilor, Cehoslovacia și Insulele Feroe. Primele două echipe din grupă se calificau la turneul final. Campania a început cu selecționerul Cornel Dinu pe bancă, însă după un 7-0 cu Feroe și un 5-1 de poveste cu Țara Galilor, naționala a început să piardă puncte. O înfrângere cu 1-0 în Belgia a fost urmată de un egal acasă cu Cehoslovacia. Pe 2 iunie 1993, șansele de calificare au primit o lovitură mortală la Kosice, în actuala Slovacie, unde România a pierdut cu 5-2, deși în ultimele 15 minute echipa lui Dinu a jucat cu doi oameni în plus. Ultimele două goluri ale cehoslovacilor au fost înscrise exact în această perioadă de timp, din lovituri libere, marcator fiind jucătorul Realului, Peter Dubovsky. La final, Cornel Dinu a fost demis, iar România a câștigat restul meciurilor din grupă cu Anghel Iordănescu selecționer și s-a calificat la turneul final din America.

„Sensibilizarea”

Aflat în studioul GSP Live, Cornel Dinu a dezvăluit două informații extrem de serioase.

  • Federația Română de Fotbal a încercat mituirea jucătorilor cehoslovaci și a arbitrului danez Kim Milton Nielsen
  • Cornel Dinu și selecționerul Belgiei, celebrul Paul Van Himst, aveau o înțelegere pentru a se ajuta reciproc să meargă împreună la turneul final.

“Va apărea totul în cartea mea. Inclusiv la meciul din Belgia, era Pairetto arbitru, am avut cu italienii. Pairetto era de partea noastră. Au vrut cei de la federație, că au niște relații…Chiar au decontat, se zice, o sumă de bani cum au decontat și la Kosice.

La Kosice au spus că au plecat domnul Albu (n.red. – Marian Albu, trezorierul FRF, ulterior oficial al clubului Dinamo) și domnul Bivolaru (n.red. – Cristian Bivolaru, secretar general adjunct al FRF, actualmente director general la Viitorul) să discute cu Adamec, care era secundul selecționerului de acolo, să faciliteze… că ei (cehoslovacii) nu prea mai aveau șanse atunci. Noi mai aveam.

Cu o oră și jumătate înainte de meci a fost această discuție că ar fi facilitat prestația noastră și cu Nielsen, arbitrul, dar și cu câțiva jucători. Cu o oră și un sfert, l-am rugat pe domnul Albu: “Dă-mi și mie lista jucătorilor pe care i-ați sensibilizat cu Adamec”. Nu era niciunul. Dar se pare că s-a decontat și atunci o sumă.

Reporter: Era mare suma?

Dinu: Eee…foamea era la început. Cinci zerouri, cam acolo. Trecut de 150.000. Era o conjunctură prin Franța, mă rog. Nu vreau să mai intru în niște amănunte. Dar du-l pe Nielsen în 2002 (n.red. – 2001), când jucăm la Ljubljana cu Slovenia (n.red. – barajul Slovenia – România 2-1). În minutul 43 e penalty clar pentru noi și nu-l dă. Dacă era sensibilizat de acolo (de la Kosice) cu adevărat, ne dădea și acum.”

Contactat de Gazetă, Cristian Bivolaru a declarat: “Nu am niciun comentariu”.

Înțelegere cu Belgia

Cornel Dinu a adus în discuție o înțelegere secretă cu selecționerul de atunci al Belgiei:

“În 1970, când s-a terminat Mondialul, ne-am întors împreună cu echipa națională a Belgiei în același avion Sabena, până la Bruxelles. Van Himst, prietenul meu de la echipa Belgiei, cu care dacă rămâneam după Kosice aveam o anumită pactizare să mergem noi cu Belgia mai departe.

Reporter: Cum adică?

Adică să ne ajutăm reciproc, să mergem noi cu Belgia. Și am senzația că Van Himst, care e un tip de onoare, cred că a și respectat-o la meciul de aici, din septembrie, când ei erau deja calificați”.

După demiterea lui Dinu, România a învins Belgia cu 2-1 la București, un rezultat obligatoriu pentru a rămâne în cursa de calificare. În perioada respectivă, de protocolul arbitrilor străini se ocupau cei din Departamentul Internațional al FRF, unde lucra și Cristian Bivolaru. Acum, Bivolaru este indicat de Cornel Dinu ca fiind parte dintr-un plan de corupere a altui arbitru. Bivolaru a negat că s-ar fi aflat printre oficialii implicați în afacerea Ellarey.

Citește și:

Mare atenție! Ce se întâmplă cu indemnizația  de creștere a copilului

Rareș Bogdan a pus cărțile pe masă! Cum a făcut avere și cine e socrul său: Nu pot să mint, e vizibil

Vești uriașe! Mii de români vor beneficia de un concediu extins

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments