spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

DEZINSECŢIE iar la Mioveni, la Curtea de Argeş nimic în acest an ! BĂTAIE DE JOC

Facebook Twitter Google+
DEZINSECŢIE iar la Mioveni, la Curtea de Argeş nimic în acest an ! BĂTAIE DE JOC

În perioada 23-28 septembrie, la Mioveni se va efectua o noua runda de servicii de dezinsecţie şi dezinfecţie pe domeniul public al oraşului, în scări de bloc (la subsol şi pe casa scării), în gospodării individuale, la platformele pentru colectarea deşeurilor în instituţii de învăţământ şi în clădiri ale instituţiilor publice.   Administraţia locală îi atenţionează pe locuitori să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii. Şi apicultorii trebuie să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine.

La Curtea de Arges nicio dezinsectie in acest an, in ciuda avertismentelor DSP Argeş

La Curtea de Argeş nimanui nu ii pasa de invazia de insecte, sobolani si alte daunatoare. Desi legea obliga administratiile sa efectueze de cel putin doua ori pe an aceste dezinsectii la nivel de orase, primaria orasului regal ignora total legea si sanatatea locuitorilor. Asta in ciuda avertismentelor repetate ale DSP Arges. Ultimul dintre acestea a fost dat saptamana trecuta.

Iata informarea DPS Arges:

Cercetarile efectuate de Institutul National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino” privind fauna de tantari din Romania pun in evidenta informatii de interes pentru sanatatea publica. Cercetarile au fost facute in localitati din judetele Constanta, Prahova, Giurgiu, Timis, Mehedinti si au fost semnalate urmatoarele:

– Prezenta speciei Culex Pipiens (tantarul obisnuit) care este dominanta in fauna de culicide din localitatile unde s-a desfasurat investigatia. Aceasta specie, cunoscuta a fi prezenta pretutindeni in tara noastra, este specia implicata in transmiterea virusului West Nile, responsabil de inbolnavirile cu febra infectioasa West Nile si meningoencefalita.

Prezenta, pentru prima data, a speciei de tantar Aedes Albopictus (tantarul tigru asiatic), specie puternic invaziva, diurna, care este implicata in transmiterea virusurilor febrei Denga, febrei galbene, febrei Zika si febrei Chikungunya. Aceasta specie invaziva de tantari este instalata in aceste localitati semnalate, in populatii stabile, dovada: densitate mare a tantarilor si disconfortul semnalat de populatie.

Ca urmare Directia de Sanatate Publica face urmatoarele recomandari:

– intensificarea masurilor de combatere a vectorilor de catre autoritatile locale, cu accent in zonele cunoscute a fi locuri de inmultire a tantarilor (parcuri, cimitire, lacuri, etc. inclusiv depozite de anvelope si zone unde stationeaza TIR-uri), dar si zonele din jurul Spitalelor de Boli Infectioase, unde pot fi internate cazuri cu boli transmise prin vectori (in perioada viremica).

– substantele chimice utilizate pentru combaterea vectorilor trebuie sa fie active si pentru specia Aedes Albopictus (chiar daca nu au fost facute cercetari care sa puna in evidenta aceasta specie de tantar in judetul nostru).

Cum putem impiedica tantarii sa se inmulteasca in preajma noastra ?…

– Prin evacuarea apei din subsoluri;

– Prin repararea instalatiilor de apa si canalizare din subsoluri si din apropierea locuintelor;

– Prin renuntarea la pastrarea apei in butoaie in curte sau sa le protejam de accesul tantarilor, acoperindu-le bine cu capace potrivite;

– Prin evitarea aruncarii la intamplare a obiectelor care nu ne mai trebuie si in care apa poate stagna;

– Prin indepartarea permanenta a gunoaielor menajere in care se pot adaposti tantarii.

Cum sa evitam intepaturile de tantari ?…

– Purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, daca iesim seara din locuinte sau iesim seara in parc la plimbare sau cand mergem in padure, la pescuit, in Delta;

– Utilizand substante chimice repelente impotriva tantarilor, comercializate in farmacii (DEET, icaridin/picardin, IR 3535), in concordanta cu instructiunile de pe eticheta, pe care sa le aplicam pe partile descoperite ale corpului;

– Impiedicand patrunderea tantarilor in casa (plase protectie la ferestre/usi);

– Utilizand substante insecticide in locuinte / in jurul locuintelor;

– Utilizand in locuinta aerul conditionat;

– Utilizand plase impotriva tantarilor in jurul paturilor, in cazul in care nu sunt disponibile celelalte masuri mentionate anterior sau daca dormiti in aer liber;

– Acoperind patutul copilului sau caruciorul cu plase impotriva tantarilor.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....