Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DEZASTRU la EXAMENUL AUTO – Vezi ce se întâmplǎ la Curtea de Argeş !

Publicat

in

Obţinerea permisului de conducere în judeţul Argeş a devenit un lux de care se bucurǎ tot mai puţine persoane. Perioada de aşteptare pânǎ la susţinerea exemenului teoretic ajunge si la 4-5 luni de zile iar acest lucru face ca elevii sǎ aibǎ şi mai mari emoţii când vine vorba sǎ se urce la volan cu poliţistul examinator în dreapta.

Astǎzi, la Curtea de Argeş s-a susţinut proba practicǎ a examenului si, pânǎ la ora 11, doar doi candidaţi obţinuserǎ permisul de conducere. Ieri, la Piteşti, din cei 80 de candidaţi doar 6 au devenit şoferi iar rata de promovabilitate scade de la o lunǎ la alta.

Nemulţumirile continuǎ în acest domeniu unde elevii se considerǎ nedreptǎţiţi, în ciuda faptului cǎ examenul este înregistrat video şi audio. „Nu conteazǎ dacǎ ai dreptate, conteazǎ ce vor ei…. Am impresia cǎ la Curtea de Argeş vin croiţi sǎ ne pice, chiar aşa, nimeni nu ştie sǎ conducǎ? Nu e normal sǎ te punǎ sǎ mergi cu vitezǎ în zonele foarte aglomerate şi sǎ îţi mai scadǎ şi de câteva ori puncte pentru cǎ mergi încet….:”  povesteşte unul dintre candidaţii care astǎzi a susţinut examenul auto.

Problemele semnalate de elevi dar şi de instructori sunt multe însǎ tuturor le este greu sǎ se revolte împotriva unui sistem a cǎrui activitate este tot mai greoaie. Le este fricǎ sǎ nu îşi facǎ mai mari probleme dacǎ vorbesc aşa cǎ rǎmân resemnaţi când poliţiştii examinatori îi dau jos de la volan pentru cǎ au mers prea încet, pentru cǎ au uitat vreo semnalizare sau pentru cǎ … aşa au considerat ei.

Nemulţumirile vin şi din faptul cǎ, imaginile din timpul examenului nu pot fi vizionate nici de instructori nici de elevii care contestǎ proba. Doar dacǎ se ajunge într-o instanţǎ de judecatǎ se pun la dispoziţie înregistrǎrile.

Mai mult decât atât, instructorii nu sunt lǎsaţi sǎ îşi monteze pe maşini camere separate care sǎ înregistreze examenele.

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Rareș Bogdan șterge pe jos cu Viorica Dăncilă:’Cred că nu mai are cu cine să se bată, dacă a ales un om din staff-ul de campanie’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat, la România TV, după declarațiile Vioricăi Dăncilă de joi seara, care a negat că ar fi probleme cu banii de la buget și care a spus că nu i se pare normal că Rareș Bogdan a amenințat-o cu plângeri penale.

„După ce ai găsit colegii, domnul Cîțu și domnul Vela, mi se pare că e prea puțin ce i-am transmis doamnei Dăncilă. Nu este deloc în regulă ce au făcut acești oameni.

Asta mă face să cred că nu mai are cu cine să se bată, dacă a ales un om din staff-ul de campanie.

Situația pe care noi am găsit-o este mult mai gravă decât ne-am imaginat, dar nicioadă PNL nu va tăia o pensie, un salariu. Noi nu am venit pentru a face viața românilor mai grea, a declarat Rareș Bogdan.

Vezi și:

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Citeste mai mult

ACTUAL

Vești uriașe din partea premierului- Ce vor primi acești angajați

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, că militarii români au cea mai mică diurnă dintre ţările care participă în teatrele de operaţii şi că aceasta va creşte.

„În ceea ce priveşte relaţia dintre Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei am convenit să existe anual, prevăzută suma pe care Ministerul Apărării o va folosi în bugetul pe anul respectiv, pentru comenzi şi contracte cu companiile româneşti din industria de Apărare, sigur am avut discuţii şi se participarea României în programele de Cercetare Dezvoltare a Iniţiativei pentru Apărare de la nivel european. În privinţa diurnelor militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii cu siguranţă ele vor creşte, urmează să stabilim cu Ministerul Finanţelor cuantumul acestor diurne, avem cele mai mici diurne dintre toate ţările praticipante la misiuni, ca să zic aşa, până şi Bulgaria are diurne mai mari decât noi , ceea ce este de neacceptat. Există un grup de lucru la nivelul Ministerului Apărării care încearcă să realizeze un Proiect de Lege care să repare nedreptăţile şi inechităţile care au apărut în calcului pensiilor de serviciu ale militarilor, în urma Ordonanţei 57”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a adăugat că va respecta nivelul de 2% din PIB asumat pentru apărare, şi că va menţine angajamentul faţă de NATO şi pentru bugetul anului viitor.

„Vom atinge procentul de 2% din produsul intern brut, pentru anul acesta prin intermediul plăţilor de 2 miliarde (de euro n.r.) care practic sunt ca şi deblocate. Pentru bugetul pe anul viitor ne menţinem acelaşi angajament, în conformitate cu decizia consensuală care a fost luat că urmare a iniţiativei Preşedintelui pentru a ne respecta angajamentul în faţa partenerilor din NATO” a spus acesta.

Vezi și:

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend