spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

„Deşteptarea nesimţiţilor, în toate oraşele s-au aprins instalaţiile de sărbători” – la Curtea de Argeş e beznă

Facebook Twitter Google+
„Deşteptarea nesimţiţilor, în toate oraşele s-au aprins instalaţiile de sărbători” – la Curtea de Argeş e beznă

 

Ieri, de 1 Decembrie, în judeţul Argeş s-au organizat fel de fel de evenimente legate atât de Ziua Naţională cât şi de intrarea oficială în luna cadourilor şi a sărbătorilor de iarnă. La Piteşti s-a defilat cu torţe şi s-au aprins luminile de sărbătoare. La Mioveni, micuţul oraş s-a luminat ca în poveşti, iar la Câmpulung, argeşenii s-au distrat în faţa primăriei unde au primit chiar şi câte o porţie de mâncare caldă.

Revenind la Curtea de Argeş, ieri, de 1 Decembrie, doritorii au putut asista la veşnicele depuneri de coroane. A lipsit defilarea pe Bulevard pentru că a lipsit fanfara şi ar fi fost destul de penibil ca militarii să „patruleze” fără muzică. Iar dacă armata nu realiza o expoziţie de arme şi muniţii care, cât de cât a mai atras copii curioşi, alte evenimente nu ar mai fi fost.

Aseară, zeci de argeşeni au ieşit la plimbare pe Bulevardul Basarabilor în speranţa că vor fi martori la aprinderea luminilor de Crăciun, aşa cum s-a întâmplat în toate oraşele ţării. Nu s-a organizat însă nimic. Nu s-au aprins lumini, nici măcar nu a fost adus bradul care ar fi trebuit împodobit în centrul oraşului. Nu a venit nici un comerciant la aşa zisul Festival al Crăciunului, nu a cântat nimeni colinde, nici măcar pe scena improvizată pe fântâna arteziană din faţa muzeului.

Chestionate pe această temă, autorităţile locale din Curtea de Argeş au oferit, de-a lungul săptămânii trecute, răspunsuri care mai de care mai ciudate care nu fac altceva decât să demonstreze indiferenţa pentru dorinţele argeşenilor.

Luminile nu s-au aprins pentru că încă nu au fost primite sponsorizările în instalaţii luminoase iar de la bugetul local nu s-a mai alocat nici un leu pentru acest domeniu. Bradul de mari dimensiuni nu a fost adus, deşi ar fi fost oferit tot ca sponsorizare, pentru că nu s-a găsit macara, nu au fost utilaje. Festivalul de Crăciun va fi numai la sfârşit de săptămână pentru că autorităţile nu sunt în stare să organizeze ceva permanent, pentru că nu au găsit comercianţi care să vină la acesta, pentru că nici măcar elevii din şcoli şi grădiniţe nu au de gând să cânte prea multe colinde în aer liber.

Când se va simţi spiritul Crăciunului la Curtea de Argeş? Când vor simţi şi locuitorii acestui municipiu că se implică cineva pentru ei? Probabil spre sfârşitul lunii decembrie atunci când atât părinţii cât şi copiii vor fi sătui de Orăşelul Copiilor de la Piteşti, patinoarul de la Vâlcea sau spectaculoasele lumini de la Mioveni.

Până la alte explicaţii din partea autorităţilor locale, vă prezentăm comentariul unui argeşean, care spune multe. La Curtea de Arges , ,,primii doi” dorm …ca de obicei ! desteptarea , nesimtitilor , in toate orasele din judet s-au aprins instalatiile de sarbatori ! …iar bradul unde-o fi ? la cineva acasa , ca in Centru -nimic, nimic , bate viscolul ! eu nu stiu cum mai iesiti pe strada …”

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....