Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Despre valori

Publicat

in

Toți avem valori. Fie că suntem oameni de bine sau oameni de rău, avem valori. O vorbă din bătrâni spune că ”Cine se aseamană se adună.” Da, vorba asta face referire la valori. Despre valori mai avem o altă vorbă din bătrâni: ”Cei 7 ani de acasă.” Da, cam alea sunt valorile cu care pornim. Cei 7 ani de acasă. Nu trebuie să fii cult, deștept, inteligent sau altceva, pentru că valorile te definesc ca om. Partea bună sau mai puțin bună e că valorile se pot schimba în timp, în funcție de experiențe, de anturaj, de influență. Sau cum… citeste mai mult

Vezi sursa

Source Article from http://revistablogurilor.ro/despre-valori/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Incidente VIOLENTE între protestatari și forțele de securitate la o manifestație la Beirut: Gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, folosite de forțele de ordin

Publicat

in

De

Forțele de securitate libaneze au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc în încercarea de a dispersa protestatarii antiguvernamentali, după ce unii manifestanți au încercat să treacă de bariere de metal care blocau căile de acces spre sediile mai multor instituții, informează Reuters online, conform Mediafax.

Forțele de securitate au intervenit la Beirut sâmbătă seara, alungând manifestanții de pe străzi, bătând și reținând unii dintre ei, au declarat un martor ocular pentru Reuters.

Citește și: PLANUL PNL, direct în Parlament: cum vrea Guvernul Orban să DECAPITEZE conducerea ASF

Agenția oficială de presă NNA a anunțat că mai multe persoane au leșinat din cauza gazelor lacrimogene, în timp ce Crucea Roșie Libaneză a afirmat că 14 persoane au fost rănite, șase dintre acestea suficient de grave pentru a fi nevoie să fie transportate la spital.

Proteste masive au loc în Liban începând din 17 octombrie, în contextul degradării situaţiei economice şi sociale, conform cotidianului Le Figaro.

Protestatarii acuză clasa politică de corupţie şi incompetenţă. În ultimele săptămâni, mii de persoane au fost disponibilizate, iar în ultimele zile au fost semnalate multe cazuri de sinucidere.

Aproximativ o treime dintre cetăţenii Libanului trăiesc în condiţii aflate sub pragul sărăciei, iar rata şomajului în rândul tinerilor este de peste 30%, conform unui raport de evaluare elaborat de Banca Mondială.

În contextul crizei economice şi situaţiei sociale precare, premierul demisionar Saad Hariri a cerut asistenţă financiară din partea ţărilor arabe şi occidentale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Arestări în Albania, pentru omor și abuz de putere, după un cutremur cu 51 de victime

Publicat

in

De

Nouă persoane au fost arestate sâmbătă în Albania suspectate de „omor” şi „abuz de putere” după un cutremur care a făcut la sfârşitul lui noiembrie 51 de morţi şi circa o mie de răniţi în această ţară cunoscută pentru urbanismul său sălbatic, au informat autorităţile, notează AFP citat de Agerpres.

În total, 17 persoane, constructori, ingineri, funcţionari locali, în special responsabili ai serviciului de cadastru, sunt suspectate în această anchetă, a anunţat Parchetul într-un comunicat. Opt suspecţi sunt căutaţi de poliţie.

„S-a stabilit în anchetele preliminare că abuzul în domeniul reglementărilor, normelor şi standardelor au fost, de asemenea, la originea prăbuşirii imobilelor care au făcut 23 de morţi la Durres”, a declarat într-o conferinţă de presă Lorenc Shehu, şeful poliţiei din acest oraş port situat în vestul ţării.

Durres, oraş turistic la Marea Adriatică, şi Tumane, la nord de capitala Tirana, au fost puternic lovite la 26 noiembrie de acest cutremur care a mai făcut aproximativ 900 de răniţi. Circa 5.000 de persoane au rămas fără locuinţă.

Printre persoanele căutate se află mai ales un inginer care a lucrat la construcţia imobilului în care locuia familia Lala, în oraşul Durres, opt membri ai acesteia pierzându-şi viaţa în urma seismului.

Ţară cu 2,8 milioane de locuitori, Albania este cunoscută pentru urbanismul sălbatic, mai ales în zonele turistice de pe litoral unde numeroase case au fost ridicate fără autorizaţie de construcţie şi ignorând regulile de securitate.

Odată construite, imobilele sunt frecvent legalizate prin proceduri frauduloase în care sunt implicaţi responsabili politici şi funcţionari locali.

La sud de portul Durres, pe kilometri întregi, construcţii din beton, adeseori nelocuite, desfigurează peisajul.

Comisia Europeană va organiza la jumătatea lui ianuarie, la Tirana, o conferinţă pentru a ajuta la reconstrucţia zonelor lovite de cutremur.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend