Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Deși s-a deschis dosar penal, primarul Sectorului 5 nu cedează: ‘Vom continua să acordăm cetăţenilor pachete de igienă şi fructe’

Publicat

in

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a anunţat că va continua acordarea de pachete de igienă şi fructe pentru cetăţeni, respectând normele de igienă, menţionând că aceia care încearcă să le facă rău beneficiarilor formulând plângeri penale la adresa lui pentru a opri această acţiune nu au nicio şansă de reuşită, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Primăria Sectorului 5 menţionează că face aceste precizări având în vedere informaţiile vehiculate în mass-media conform cărora reprezentanţii USR-PLUS au depus o plângere penală împotriva întregii administraţii publice locale a Sectorului 5, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

„La data de 25.03.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5, s-a înregistrat dosarul penal având ca obiect denunţul penal formulat de un partid politic cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, constând în aceea că, începând cu data de 15.03.2020, reprezentanţii UAT Sector 5, împreună cu alte instituţii publice de interes local, aflate sub autoritatea administrativă a Consiliului Local al Sector 5, au început să distribuie, fără nicio protecţie adecvată, respectiv fără respectarea normelor de igienă impuse de autorităţile statului, diverse pungi şi pachete către populaţia Sectorului 5, în scop electoral”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5.

Primăria Sectorului 5 informează că va continua să acorde sprijin tuturor cetăţenilor, pentru „a traversa cu bine perioada dificilă actuală”, iar orice încercare de a opri faptele bune nu va afecta programele administraţiei locale.

Citește și: Atac furibund al lui Rareș Bogdan: Speculanților, blestemaților, vreți să vă cumpărați masini noi si elicoptere cu prețul vieții unor copii bolnavi de cancer?

„Am distribuit, până acum, 50.000 de pachete de igienă şi 75.000 de pachete cu fructe. Vom continua, în perioada următoare, respectând toate normele de igienă, ca şi până acum, să acordăm sprijin, asigurându-ne că pachetele vor ajunge în fiecare gospodărie din sector. Toate acţiunile primăriei sunt comunicate public, transparent! Cei care încearcă să vă facă rău, făcându-mi mie plângeri penale pentru a opri această acţiune, nu au nicio şansă de reuşită. Mai mult ca oricând, e nevoie de implicare, umanitate, mobilizare! Haideţi să punem umărul la treabă, pentru binele comunităţii. Suntem în prima linie pentru voi! Staţi acasă şi noi avem grijă de voi!”, a declarat edilul Sectorului 5.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

În plină pandemie COVID-19, OMS anunță revenirea Ebola în Congo

Publicat

in

De

Un nou caz de febră hemoragică Ebola a fost declarat în Republica Democrată Congo, au anunţat vineri oficialii din Kinshasa şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu trei zile înainte de proclamarea oficială a sfârşitului epidemiei, scrie AFP, scrie News.ro.

„După 52 de zile fără niciun caz, echipele de supraveghere de pe teren au confirmat un nou caz”, a scris pe Twitter directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Din nefericire, asta înseamnă că guvernul din RDC nu va putea să declare sfârşitul epidemiei de Ebola luni, aşa cum spera”, a adăugat el. „Informaţiile preliminare arată că este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Beni”, a indicat comitetul multisectorial pentru ripostă al epidemiei într-un comunicat.

  • Acest pacient ar fi murit joi dimineaţă într-un spital, după ce a prezentat anterior mai multe simptome, potrivit unei surse sanitare.
  • Situat în provincia Nord-Kivu, teritoriul Beni a fost unul dintre focarele epidemiei de Ebola, care a cauzat moartea a 2.273 de persoane de la declararea oficială, la 1 august 2018.
  • Cel puţin un caz de coronavirus a fost raportat oficial la Beni de autorităţile sanitare congoleze la 3 aprilie.
  • Teritoriul Beni este de asemenea sub ameninţarea unei grupări armate a Forţelor democratice aliate (ADF), care a ucis mai multe de 1.000 de civili din octombrie 2014.
  • RDC şi OMS începuseră numărătoarea inversă până la sfârşitul actualei epidemii de Ebola de la externarea ultimului pacient, la începutul lui martie.

Vezi si: Lovitură devastatoare pentru PNL: Bloomberg dezvăluie că România a livrat deja peste 90% din grâul prevăzut să fie exportat în afara UE .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Arsenal Londra va oferi gratuit peste 30.000 porţii de mâncare persoanelor vulnerabile

Publicat

in

De

Clubul Arsenal Londra a anunţat că va oferi gratuit peste 30.000 porţii de mâncare precum şi obiecte sanitare şi de igienă personală persoanelor vulnerabile din comunitatea locală, ca parte a unei contribuţii la lupta contra pandemiei de coronavirus, scrie Reuters potrivit Agerpres.

De asemenea, clubul din nordul Londrei s-a angajat să doneze 100.000 de lire sterline către organizaţiile locale care se ocupă cu asistenţa socială şi încă 50.000 de lire sterline către un fond de criză pentru combaterea coronavirusului.

”Fundaţia Arsenal Londra şi-a unit forţele cu Biserica şi va livra 15 tone de produse de primă necesitate în zona Islington. Această iniţiativă face parte din răspunsul nostru mai larg în comunitate în lupta cu Covid-19”, a menţionat clubul într-o postare pe site-ul său.

Astfel de iniţiative au avut mai multe cluburi din Premier League, printre care Manchester United şi Wolverhampton.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend