spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Deşi neglijat de autorităţi, turismul argeşean în creştere timidă, în 2018 ! 

Facebook Twitter Google+
Deşi neglijat de autorităţi, turismul argeşean în creştere timidă, în 2018 ! 

Peste 11 milioane de turişti români şi străini s-au cazat în hotelurile, pensiunile şi alte structuri de cazare din România în primele zece luni din acest an. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creşterea este de 6%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Cea mai mare creştere a numărului de turişti s-a înregistrat în judeţul Tulcea, acolo unde peste 161.000 de turişti au ales să-şi petreacă vacanţa şi unde atracţia principală este Delta Dunării. Creşterea este de 77% faţă de perioada ianuarie-octombrie 2017, atunci când în judeţ s-au cazat puţin peste 90.000 de turişti, atât români, cât şi străini.
Argeşul rămâne la mijlocul clasamentului
Aşadar sunt judeţe în care numărul turiştilor a explodat în anul abia încheiat. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Argeş. Deşi fruntaş la capitolul obiective turistice si li frumuseţi ale naturii, judeţul nostru continuă să rămînă la mijlocul clasamentului. Potrivit datelor oficale, in 2018, au ales Argeşul 208.823 turisti, ceea ce înseamnă o crestere de 6,5 % fata de anul trecut. Cea mai vizitata yona a judeţului continuă să fie Curtea de Argeş si Transfăgărăşanul.
Judeţe care au depăşit Argeşul
În judeţul Vrancea, de exemplu, s-a înregistrat o creştere a numărului de turişti, de 33%. Alte creşteri importante s-au înregistrat în judeţele Ilfov (24%), Maramureş (18%), Bihor şi Caraş-Severin (16%). Judeţul Bihor a fost vizitat de aproape jumătate de milion de turişti în primele zece luni din acest an, mai arată datele INS. Autorităţile din Oradea au investit în transformarea oraşului, iar una dintre atracţiile din judeţ este staţiunea Băile Felix. În multe judeţe precum Gorj sau Covasna s-au înregistrat creşteri de 12%, în timp ce în majoritatea judeţelor din centru ţării din şi din jurul arcului carpatic, creşterile sunt mai degrabă modeste, de 2 sau 3%. La polul opus, judeţele din sudul ţării nu au mai atras la fel de mulţi turişti ca în primele zece luni din 2017. Cea mai mare scădere s-a putut observa în judeţul Olt, de 17%. Aici s-au cazat aproape 28.000 de turişti străini şi români. Cei mai mulţi turişti şi-au rezervat camere în structurile de primire turistică din Bucureşti: 1,75 milioane de turişti, urmat de judeţul Constanţa, cu 1,27 milioane de turişti, marea lor majoritate fiind reprezentată de turiştii care şi-au petrecut vra pe litoral, şi de judeţul Braşov, 1,14 milioane turişti cazaţi. Cei mai puţini turişti s-au înregistrat în judeţul Teleorman: 9.070.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....