Conecteaza-te cu noi

Reteta Saptamanii

Desert de post : rețete de dulciuri de post din ingrediente naturale

Publicat

in

 Deserturi și dulciuri de post (vegane) din ingrediente naturale, fără înlocuitori. Clătite de post, cozonac de post, gogoși de post, prăjitură de post, cornulețe de post etc. Rețete de deserturi de post. Rețete de dulce de post. Rețete de mâncare de post.

Despre desert de post și dulciuri de post

Dacă lumea se descurcă mai ușor cu felurile sărate vegane (de post), la capitolul desert sau dulciuri de post e mai greu. Deserturile tradiționale de post sunt: fructele proaspete sau din compot, dulcețurile unse pe pâine, cerealele fierte și îndulcite cu zahăr sau miere.

În post nu au ce căuta deserturile sofisticate (tort de post, diplomat de post, savarine de post etc) deoarece e de prost gust să zici că ții post și să mănânci așa ceva! Și ce gust poate avea un blat de tort făcut din apă, făină și praf de copt? Dar cremele cu margarină? Pe piață sunt sute de surogate care încearcă să imite felurile „de dulce” – nu le recomandăm! Credeați că mizeria aia de frișcă vegetală este de post? NU e! Are și ceva proteine animale în ea! Dacă chiar nu mai poți de poftă mănâncă o felie cinstită de prăjitură naturală și continuă postul!

frisca vegetala nu e de post

Cele mai îndrăgite și simple rețete de desert de post

În cele ce urmează vă prezentăm câteva deserturi modeste de post: clătite, cozonaci, colacei, grâu fiert, plăcinte cu fructe etc. Nimic extravagant.

1. Compot de fructe sau salată de fructe (mix cu fructe proaspete)

Un desert simplu de post poate fi reprezentat de un borcan de compot din cămară – vezi aici rețete de compoturi.

compoturi de casa retete pas cu pas savori urbane

Din compot și fructe proaspete se poate face o delicioasă salată de fructe! Rețeta ei o găsiți aici (în perioada postului nu puneți alcool în sirop și nici nu o decorați cu frișcă).

Ingrediente Salată de fructe rețeta cu fructe proaspete sau din compot (9)

2. Compot proaspăt de mere

Un desert rapid, ieftin și gustos este compotul proaspăt de mere cu scorțișoară și lămâie – rețeta aici. Merele se găsesc în tot timpul anului așa că aceste desert de post poate fi preparat oricând. Este gustos atât rece cât și călduț iar rețeta lui este aceasta.

Compot de mere aromat reteta bunicii Savori Urbane

3. Clătite de post

Clătitele de post se prepară ușor și sunt deosebit de fragede și de gustoase. Ele pot fi umplute cu marmelade sau dulcețuri de casă. Rețeta lor o găsiți aici.

cum se fac clatite de post pufoase si fragede reteta

4. Cozonac de post umplut cu nucă, stafide și cacao

Cozonacul se poate face și fără ouă, unt sau lapte și iese foarte pufos și gustos. Laptele de vacă poate fi înlocuit cu lapte de migdale, orez etc. Rețeta cozonacului de post o găsiți aici.

cel mai bun cozonac pufos de post reteta pas cu pas

5. Cozonac de post fără frământare – cu suc de portocale

Un alt cozonac de post foarte pufos și aromat este cel preparat cu suc de portocale (în locul laptelui). Umplutura generoasă este din nucă și rahat iar rețeta o găsiți aici.

Cozonac de post fără frământare - cu suc de portocale, nucă și rahat cozonac vegan savori urbane

6. Gogoși pufoase de post

Se pot prepara gogoși foarte pufoase și fără ouă, lapte sau unt. Ies foarte gustoase și aromate dacă urmați această rețetă simplă.

7. Grâu fiert sau arpacaș fiert (colivă)

Grâul fiert este un desert antic care se potrivește perfect cu perioada postului. Pe lângă coliva ritualică care se face pentru pomană sau parastas, grâul sau arpacașul fiert și îndulcit cu miere sau zahăr reprezintă un desert de post. Vezi aici cum se prepară.

grau fiert cu miere desert de post

8. Plăcinte pe lespede sau la tigaie umplute cu magiun sau dulceață

Bunicile noastre făceau aceste plăcinte pe lespede în vremea postului și le umpleau fie cu varză (vezi aici rețeta) fie cu magiun de prune sau altă marmeladă. Sunt foarte gustoase li ne aduc aminte mereu de copilărie 🙂 Rețeta lor este aceasta.

Plăcinte cu magiun de prune coapte pe lespede sau la tigaie - de post reteta savori urbane

9. Plăcinta de post cu mere – plăcinta creață

Plăcinta de post cu mere și foi subțiri din comerț se prepară ușor, rapid și este extrem de gustoasă! Puteți presăra nucă și stafide printre mere. Vă las rețeta aici.

cea mai buna placinta de post cu mere si nuca reteta pas cu pas

10. Plăcinta cu mere și nucă – la tavă

O altă plăcintă cu mere care poate constitui un dulce de post. Se face tot cu foi subțiri de plăcintă din comerț iar rețeta o găsiți aici.

Plăcintă cu mere și nucă - rețeta de post sau de dulce savori urbane

11. Colăcei pufoși de post – unși cu miere

Colăceii de post sunt foarte aromați și gustoși. Pe vremuri se numeau „japoneze” datorită formei lor asemănătoare cu cocul împletit al gheișelor. Rețeta lor o găsiți aici.

Colacei pufosi de post pentru pomana, parastas japoneze reteta savori urbane

12. Cornuri de post umplute cu rahat sau magiun

Din aluat dospit de post ese pot face niște cornuri pufoase pentru mic dejun, gustare sau pachețelul pentru școală sau serviciu. Vă las rețeta lor aici.

13. Cornulețe fragede de post cu borș

Un alt dulce de post îndrăgit este reprezentat de aceste cornulețe fragede cu borș umplute cu rahat sau marmeladă, dulceață sau magiun. În versiunea de post grăsimea folosită este uleiul. Găsiți rețeta lor aici.

Cornulete fragede cu bors si untura, unt sau ulei reteta traditionala moldoveneasca savori urbane

14. Tăieței cu pesmet sau nucă și zahăr

Un alt desert de post recomandat de noi: pastele fierte și presărate cu nucă măcinată, pesmet rumenit și zahăr. Pastele pot fi macaroane, tagliatelle sau chiar paste scurte. Rețeta este una veche și poate fi citită aici. Se poate face și o budincă din tăiței cu gem și nucă – la cuptor (vezi aici).

Taietei cu pesmet si zahar reteta copilariei savori urbane

15. Fursecuri sau cookies cu ovăz și banane – din doar 2 ingrediente

Niște biscuiți simpli și sănătoși (fără zahăr adăugat) care se prepară în 3 minute! Sunt perfecți și pentru copiii mici. Pot fi decorați (după caz) cu semințe, fructe confiate sau deshidratate etc. Vedeți aici cum se fac.

cookies cu ovaz si banane savori urbane

Mai avem o rețetă simplă de fursecuri de post din 2 ingrediente (cocos și banane) – vezi aici. Acestea din urmă sunt fără gluten!

16. Ștrudel cu mere, prune, vișine sau caise

Ștrudelul sau plăcintă învârtită este un desert foarte îndrăgit în Ardeal și Banat. El poate fi preparat și de post dacă ungem foile cu ulei (în loc de unt topit). Vă invit să citiți rețetele de ștrudel cu mere (aici), prune și nucă (aici) sau cu caise (aici). La fel se fac și ștrudelele cu vișine, cireșe sau alte fructe proaspete, congelate sau la borcan.

tava de strudel cu mere pudrat cu zahar

17. Dovleac copt

Un alt desert modest de post este dovleacul copt. Vorbim despre bostan, ludaie sau dovleac plăcintar. Ce arome grozave sunt în bucătărie când coacem dovleacul! Mai ales dacă presărăm pe felii și un pic de scorțișoară și zahăr brun! Rețeta aici.

Dovleac copt - Cum se coace dovleacul placintar (9)

18. Mere coapte simple sau umplute

Din lista de dulciuri de post de pe vremuri nu puteau lipsi clasicele mere coapte. Simple sau umplute cu nuci, stafide sau fulgi de cereale (mai nou). În varianta de post se înlocuiește untul cu puțin ulei. Rețeta lor este aici.

Mere coapte cu alune si cereale 2019

19. Peltea de mere sau caș de gutui – jeleuri gumate naturale

Copiii sunt înnebuniți după jeleurile gumate din comerț și cred că am găsit o alternativă sănătoasă pentru ele: pelteaua sau cașul de fructe. Poate fi preparat din mere (vezi aici) sau din gutui (vezi aici).

cea mai buna peltea naturala de mere jeleu fara coloranti reteta

20. Chisăliță din fructe

Chisălița din fructe cu mălai sau amidon se face de obicei în posturile de vară dar poate fi adaptată și iarna folosind fructe congelate sau din compot. Un dulce de post de pe vremuri  a cărui rețetă o găsiți aici.

reteta de chisalita pas cu pas

21. Popcorn cu caramel (zahăr ars)

Un desert mai modern dar foarte gustos este popcornul cu zahăr ars. Noi preparăm și popcornul de la zero, în casă. În versiunea de post se folosește ulie (nu unt). Rețeta pas cu pas este aceasta.

Popcorn cu caramel sau zahăr ars - făcut în casă reteta savori urbane

22. Chipsuri din fructe deshidratate – mere și pere

De multe ori avem chef să ronțăim ceva dar acel „ceva” să fie și sănătos. Chipsurile din mere sau pere se prepară ușor acasă (la cuptor sau la deshidrator), nu conțin zahăr adăugat sau conservanți. Rețeta lor este aici.

Mere și pere deshidratate rețeta de chipsuri de fructe fără zahăr savori urbane

Reteta Saptamanii

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Publicat

in

Ingrediente

Mod de preparare

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata.
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval - imagine 1 mare

Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte marunt si se adauga peste carne si ciuperci.

Se condimenteaza toata compozitia cu sare, piper si boia dulce afumata.

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval - imagine 1 mare

Se cresteaza ardeii kapia pe lungime si se scot semintele. Se taie cascavalul sub forma unor bastonase.

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval - imagine 1 mare

Se umplu ardeii kapia cu compozitia preparata mai sus si se pune in fiecare cate un bastonas de cascaval.

Se pun ardeii kapia intr-un vas de copt, se acopera cu folie de aluminiu si se dau la timp de 15 minute.

Se indeparteaza folia si se mai lasa la cuptor pe functia grill inca 5-10 minute pana se rumenesc.
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval - imagine 1 mare

Pofta buna !

Citeste mai mult

Reteta Saptamanii

Ciorbita de perisoare. Cele mai delicioase retete de ciorbe de perisoare

Publicat

in

Intotdeauna mi-a placut ciorbita de perisoare si am savurat-o ori de cate ori am avut ocazia. Pana cand a trebuit sa incep si eu sa fac ciorba de perisoare. E drept ca e cam migaloasa si trebuie sa potrivesti toate ingredientele pentru ca perisoarele sa nu fie nici prea mici, nici prea mari, nici prea sfaramicioase, nici prea tari.

Si cum nimeni nu se naste invatat, a trebuit sa caut cele mai bune retete pentru ciorbita de perisoare.

Am aici secretele pentru cea mai delicioasa ciorba de perisoare de la gospodine desavarsite.

Sa gatiti cu spor si pofta buna!

Ciorbita de perisoare din pasare acrita cu corcoduse # Reteta 1

Ingrediente Ciorba de perisoare din pasare acrita cu corcoduse

cca 1 kg carne de pasare de curte (piept dezosat), doua maini de corcoduse verzi, un ardei galben, un ardei rosu, 2-3 rosii coapte, 2 cartofi, o ceapa uscata sau o legatura de ceapa verde, un morcov, o legatura patrunjel cu radacina, o bucatica de telina, o mana de pastai de fasole verde, doua linguri de orez cu bob rotund, 3-4 oua, sare, marar verde, cateva fire de leustean verde, cca 2-2,5 l apa, doua linguri de ulei

Mod de preparare Ciorba de perisoare din pasare acrita cu corcoduse

1. Carnea de pasare se da prin masina de tocat, impreuna cu jumatate de ceapa, apoi se amesteca bine cu un praf de sare, mararul tocat fin, 2 oua si o lingura de orez prefiert (eu am dat in cateva clocote orezul cu un praf de sare, atat cat sa se inmoaie). Din acest amestec facem perisoare de marimea unei nuci, cu palmele umezite in apa rece.

2. Se curata zarzavatul, se spala apoi se taie jumatate din ceapa ramasa, ardeiul se taie cubulete, la fel si morcovul, telina si radacina patrunjelului se dau prin razatoare, rosiile se oparesc si se curata de pielita, apoi se taie cubulete, cartofii curatati de coaja si spalati se taie si ei in cubulete, pastaile de fasole se curata indepertandu-se capetele pastailor, apoi se rupe in jumatati, fiecare pastaie.

Intr-o oala se pune la fiert apa cu un praf de sare si uleiul. Cand incepe sa clocoteasca se adauga tot zarzavatul taiat, fara rosii si cartofi. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert cca 20-30 minute.
Intre timp se spala corcodusele curatate de codite, se varsa intr-o craticioara si se acopera cu apa, apoi se fierb cam 15 minute, dupa care se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine, cu o lingura de lemn, indepartandu-se pielita si samburii. Pasta obtinuta se amesteca cu zeama acra ramasa de la fiertul corcoduselor.

3. Dupa cele 20 de minute de fiert zarzavatul, se adauga si rosiile si cartofii si se mai lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se acreste dupa gust cu fiertura de corcoduse, se potriveste de sare apoi se adauga restul de orez prefiert ramas si perisoarele. Se lasa sa fiarba la foc domol cam 15-20 de minute.
Se opreste focul si se presara deasupra patrunjel si leustean verde tocat fin (eu am tocat si cateva fire de marar), apoi se drega ciorba cu 2 oua batute spuma cu un pic de acreala de corcoduse. Se serveste fierbinte!
Pofta buna!

Ciorbita de perisoare a lui Radu Anton Roman # Reteta 2

Perisoare:

250 g carne vitel sau manzat

30 g orez

30 g faina

1-2 albusuri ou mare

piper,

marar

1 lingurita ceapa tocata

Zeama: 1 kg oase vitel

1 l bors

1 rosie

1 ceapa

1 ardei gras

1-2 galbenusuri

100 ml smantana

sare 2 l apa

albitura: 1 morcov, 1 pastarnac, 1 telina mica

leustean

Mod preparare Ciorba de perisoare a lui Radu Anton Roman

Se curata ceapa si albitura, se rad marunt. Se pun la fiert o jumatate de ora impreuna cu rosia si ardeiul tocate, oasele sparte si o lingurita de sare. Se toaca carnea. Se spala orezul, se scurge. Se amesteca bine carnea cu lingurita de ceapa rasa, orezul, faina, albusul, piper dupa gust, o lingurita de sare, marar. Se scot oasele din zeama.

Se ia din amestec cu lingurita, se rotunjeste un pic – udati-va mana cu putina apa rece – si se pune in ciorba clocotind . Se lasa sa mai fiarba, incet, acoperit, inca o jumate de ora cu perisoarele inauntru . Se adauga borsul, sa fiarba 2-3 minute. Se potriveste de sare. Se aromeaza cu leustean tocat, se drege cu smantana batuta cu galbenus.

Sa aveti pofta!

Ciorbita de perisoare fara orez # Reteta 3

Iuliana22 a trimis o reteta delicioasa de Ciorba de perisoare fara orez.

Ingrediente Ciorbita de perisoare fara orez

1 os (porc sau vita) optional
500g carne tocata (porc/vita sau amestec)
Ceapa, morcov, telina, ardei, dovlecel (sau orice legume va plac)
1 ou
Bulion sau suc de rosii

Mod de preparare Ciorba de perisoare fara orez

Punem osul la fiert intr-o cratita mare.
intre timp curatam, spalam si tocatam legumele. Pregatim perisoarele: intr-un bol punem carnea, oul, jumatate de ceapa tocata marunt, o lingura bulion, sare si 2 linguri de supa. Amestecam bine si dam forma perisoarelor.

Strecuram supa si o punem din nou pe foc cu legumele. Cand sunt gata adaugam bulionul si perisoarele (acestea sunt facute cand se vor ridica la suprafata).

Condimentam ciorba cu sare, piper si cimbru,daca o preferati mai acra adaugati bors, lamaie sau sare de lamaie. Mai lasam 5 minute si apoi opriti focul. Presaram leustean sau patrunjel. Pofta buna!
(Cand formati perisoarele inmuiati mainile in otet. Carnea de pe os poate fi scoasa si adaugata in ciorba)

Pofta buna!

Ciorbita de perisoare de porc # Reteta 4

Ingrediente Ciorbita de perisoare de porc

2 morcovi

1 buc telina mica

1 ceapa mica

500 g carne de porc tocata

200 ml smantana

200 ml zeama de varza

2 linguri orez

1 ou

Mod de preparare Ciorba de perisoare de porc

Carnea tocata se amesteca cu  un ou si cu orezul. Se amesteca bine si rezulta perisoarele. Se pune intr-o oala la fiert apa. Se modeleaza perisoarele si se pun la fiert in apa de pe foc. Legumele se curata se spala bine, se toaca marunt si se pun la fiert in oala alaturi. Se adauga sare si piper dupa gust si zeama de varza. Se adauga leustean tocat marunt. Serviti cu placere.

Pofta buna!

Ciorbita de perisoare # Reteta 5

Ciorba de perisoare

Ingrediente Ciorbita de perisoare

perisoare:
1 kg carne tocata (amestec porc si vita)
2 oua
1/2 legatura patrunjel tocata
50 gr orez
sare
1 ceapa potrivita ca marime
piper

Pentru ciorba:
1 morocov
1 telina
1 pastarnac
1 ceapa
1 cutie rosii taiate cubulete
1 cartof mediu
sare
patrunjel verde
2 linguri pasta de tomate
1 ou
dupa gustul si preferinta fiecaruia: bors, zeama de varza, otet, zeama de lamaie

Mod de preparare Ciorba de perisoare

Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba. Cartoful se taie cubulete potrivite ca marime. Morcovul, telina, ceapa si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, dar la fel de bine se pot taia si cubulete. Aici depinde de gustul fiecaruia dintre noi. Intr-o oala mai mare punem circa 5 litri de apa, legumele, rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt aproape patrunse.

Intre timp pregatim carnea pentru perisoare. Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul spalat bine, ceapa curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari, ouale, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute. Cu mana umeda formam bilute rotunde ,pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam perisoarele.

Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte. Adaugam apoi pasta de tomate si borsul pe care l-am fiert in prealabil. Daca mai este nevoie se mai adauga sare dupa gust. Oprim focul si adaugam patrunjelul deasupra. Optional ciorba de perisoare se poate servi cu smantana si ardei iute.

Ciorba de perisoare cu bors # Reteta 6

Ingrediente Ciorba de perisoare cu bors

  • 1 kg carne tocata
  • 100 g orez
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 ardei gogosar
  • 10 g faina
  • sare
  • bors
  • patrunjel verde.

Mod de preparare Ciorba de perisoare cu bors

Se curata ceapa, morcovul si ardeiul si se toaca, se pun apoi la fiert intr-o oala cu apa. Orezul se spala si se undeste putin. Se amesteca apoi orezul, carnea tocata, un ou, putina sare si faina, se amesteca bine si se formeaza bilute mici ca o nuca. Dupa ce legumele au fiert putin, se pun si perisoarele la fiert. Cand acestea au fiert se adauga borsul si se mai da un clocot dupa care se ia oala de pe foc. Se amesteca apoi intr-un bol smantana si un ou si se pune peste ciorba.Se presara patrunjel verde la final.
Pofta buna!

Ciorba de perisoare cu carne curcan # Reteta 7

ciorba de perisoare cu carne de curcan - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - meatball-2456234__340

Ingrediente Ciorba de perisoare cu carne curcan

  • 1/4 kg carne tocata curcan,
  • o manuta faina,
  • 1 ou,
  • legume proaspete sau de la borcan,
  • 1 ceapa potrivita,
  • 1 canita bors acru,
  • verdeata si smantana;
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare Ciorba de perisoare cu carne curcan

Se amesteca carnea tocata cu oul, faina, sare si piper;

Se face o compozitie omogena.

Intr-o oala de ciorba punem o lingurita de ulei si 1 ceapa si 2-3 linguri de zarzavat de la borcan(in cazul meu);

Adaugam apa pana sus si lasam sa dea in clocot;

Cand zarzavatul e aproape fiert, formam mici bile din carnea tocata si le dam drumul in oala;

Lasam sa fiarba pana se ridica deasupra perisoarele, adaugam borsul acru fiert separat, sarea si piperul si patrunjelul verde tocat.

Servim fierbinte cu o lingura de smantana adaugata in farfurie!

Pofta buna!

Ciorba de perisoare din piept de pui # Reteta 8

Pentru o cina in familie, ciorbita de perisoare din piept de pui poate fi alegerea gustoasa si sanatoasa. Pofta buna!

Ingrediente Ciorba de perisoare din piept de pui

  • carne tocata din piept de pui750g,
  • morcov – 3 buc.,
  • ardei1buc.,
  • bors500ml,
  • ceapa2buc,
  • orez300g,
  • rosie – o bucata,
  • bulion – 100 g,
  • sare,
  • telina100g,
  • patrunjel,
  • ardei iute
  • smantana pentru servire

Mod de preparare Ciorba de perisoare din piept de pui

Ceapa se curata, se spala, se taie si se pune la calit intr-o oala mare. Peste ea se adauga morcovul si telina rasa, ardeiul, rosia si se continua calirea inca 15 min. la foc mic. Se adauga apa cat cuprinde oala. Intre timp, pana da in in clocot se fac perisoarele din carnea tocata, orez (100 g) si sare. Cand lichidul incepe sa dea in clocot se reduce focul la mic si se adauga rand pe rand perisoarele. Se continua fierberea inca 1 ora. Cand perisoarele sunt fierte se adauga orezul (200 g), bulionul, borsul si patrunjelul. Se lasa inca 15 minute la foc.mic. Se serveste cu ardei iuti si smantana.

Pofta buna!

Ciorba de perisoare de peste # Reteta 9

Ingrediente Ciorba de perisoare de peste

  • 200 g peste fara oase * macrou
  • 1 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de orez pentru perisoare
  • 50 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 legatura de patrunjel si una de leustean
  • 2 linguri de bulion
  • bors
  • Mirodeniisare, piper, menta

Mod de preparare Ciorba de perisoare de peste

Legumele se pun la fiert si cand sunt aproape gata se da focul mic si se adauga perisoare mici (preparate din peste fiert dat prin masina de tocat, oul, orezul si patrunjelul, sare dupa gust si usturoi). Mai tarziu se pune bulionul si borsul. Se serveste cu leustean tocat mic pe deasupra.
Pofta buna!

Ciorba de perisoare # Reteta 10

Ingrediente Ciorba de perisoare

  • 200 g carne amestec (porc+vita) tocata;
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 pastarnac;
  • 2 rosii;
  • 1/2 ardel kapia rosu;
  • patrunjel;
  • 1 canita orez;
  • 1 ou;
  • 1 lingurita faina alba;

Mod de preparare Ciorba de perisoare

Pentru inceput vom curata legumele si le vom taiat marunt,dupa care intr-o oala vom pune 2-3 linguri de ulei si vom scalda legumele:ceapa,morcovul,pastarnacul,ardelul kapia si patrunjelul in ulei pana devin sticloase.
Turnam apa calduta peste legume si lasam la fiert circa 20 minute,timp in care ne ocupam de perisoare.
Pentru acestea vom amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt,orezul,oul,faina,patrunjel verde tocat.Amestecam bine,condimentand cu sare si piper si incepem sa formam perisoare, cat mai mici, ajutandu-ne de un bol cu apa rece.

Adaugam rosiile blenduite in oala cu legumele.

Dupa 2-3 clocote adaugam cu grija perisoarele formate , avand grija sa reducem din intensitatea focului. Potrivim de sare, piper si punem 1 cana bors proaspat.

Cand ciorba este gata presaram patrunjel verde si o servim dreasa cu smantana dupa preferinta.
Pofta buna!

Ciorba de perisoare cu carne de porc si leustean # Reteta 11

Ingrediente Ciorba de perisoare cu carne de porc si leustean

-1kg.carne slaba de porc,
-1 morcov,
-1 radacina de pastarnac,
-1 ceapa,
-2 ardei capia rosii,
-1 cub maggi de legume-1 cub maggi cu gust de gaina,
-1 cutie cuburi maggi de bors,
-3 rosii,
-2 linguri orez,
-2 -3 linguri de ulei,
-1 legatura leustean verde,
-5 oua.

Mod de preparare Ciorba de perisoare cu carne de porc si leustean

– Punem intr-un vas carnea tocata de porc si peste ea adaugam un cub maggi de legume, ouale, orezul si le omogenizam foarte bine.
– Intr-o oala punem apa la fiert si cand apa fierbe, dam focul la mic si adaugam perisoarele, le lasam sa fiarba la foc mic si curatam din cand in cand spuma ce apare deasupra supei.
– Curatam legumele le tocam marunt, undim mai intai ceapa, apoi adaugam legumele tocate marunut si le undim pret de cateva minute apoi le adaugam in oala peste perisoare. Adaugam un cub maggi cu gust de legume pentru un plus de savoare si lasam sa fiarba totul la foc potrivit. Cand totul este fiert adaugam cuburile de bors maggi dupa gust si preferinta,in jur de 1 cub la litru de ciorba,adaugam sare si lasam sa traga doua ,trei clocote,apoi oprim focul.Adaugam peste ciorba leustean tocat marunt si ardei iuti. Cine doreste poate adauga smantana.

Pofta buna!

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend