Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Deputatul din ALDE propus la Energie are aceeași pasiune ca șeful său de partid, Călin Popescu Tăriceanu: Prin ce s-a remarcat Ion Cupă

Publicat

in

Ion Cupă, propunerea făcută de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliul Energiei, este vicelider al Grupului Parlamentar ALDE din februarie 2018, președinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților. Cupă și șeful său, Călin Popescu Tăriceanu, au aceeași pasiune: motociclismul!

Ion Cupă este născut în 1969, din Mehedinți. A absolvit ASE în 1994 și este membru în Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România și în Corpul Experților contabili. Are un master în management financiar bancar, obținut în 2007, și a absolvit în 2009 Programul de formare specializată pentru înalţi funcţionari publici.

Citește și: Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

A lucrat la Energoconstrucția și Hidrotehnica, iar din 2005 a fost director executiv la DGPF Mehedinți.

Între 2008 și 2010 a fost membru supleant în Consiliul Național de Integritate.

A mai avut funcții de conducere la DGFP Gorj și DGFP Mehedinți.

Din 2011 și până în prezent este președintele Consiliului de Administrație de la CE Rovinari.

Citește și: Anunț de ultimă oră al Olguței Vasilescu: ‘Trei vești bune, azi, de la Guvernul PSD’

Din 2015 este președinte al ALDE Dolj, iar în 2016 a fost ales deputat în circa electorală 17 jud Dolj.

Este membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, Preşedinte la Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, secretar la Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaților și membru în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaților.

Conform declarației de avere are două terenuri intravilane în Drobeta Turnu Severin și unul în Târgu Jiu, o casă în Drobeta Turnu Severin, un autoturism Mercedes E220 și o motocicletă, mai multe conturi în lei la BRD și unul în valută, precum și participații la două societăți comerciale – Sara Laboratory SRL și Harasprest SRL, împreună cu soția, Ramona Maria Cupă.

Citește și: Mega-bombă în cazul Caracal! Tonel Pop face dezvăluiri uluitoare .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

President of Chamber of Deputies Ciolacu: NATO, EU memberships are the main pillars of our foreign affairs

Publicat

in

De

Our NATO and EU memberships are the main pillars of our foreign affairs, a constant vision shared by the entire political spectrum in Romania, reads a press release of the President of the Chamber of Deputies, Marcel Ciolacu, issued on Sunday, on the occasion of the NATO Day.

„In such a tough moment for the entire planet, I believe that we need to remind ourselves about the good things that unite us and the values that we share. The North-Atlantic Alliance is one of the symbols of this strong relations and I am glad that Romania managed to become one of the strong members of the transatlantic community, while fully contributing to its security and prosperity. Our NATO membership and our status as an EU member are the main pillars of our country’s foreign affairs, a constant vision shared by the entire political spectrum in Romania,” Ciolacu wrote on Facebook.

He added that the NATO Day, celebrated in Romania on Sunday, is a good occasion to reiterate this status and continue to support the actions of the Alliance in achieving our common security.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sindicatele au luat foc: 70.000 de salariați au primit o lovitură cruntă în Parlament!

Publicat

in

De

Plenul Camerei Deputaților a adoptat vineri, în calitate de for decizional, un proiect de lege care modifică Legea Salarizării astfel încât o parte din angajații din sistemul medical-sanitar vor primi de la 1 iulie 2020 salarii majorate. Sindicaliștii acuză că legea face mai mult rău decât bine pentru că toarnă gaz pe foc în cazul angajaților care nu primesc bani în plus la salariu.

Sunt 70 000 de mii de salariați din sistemul de sănătate care sunt discriminați și lăsați de izbeliște prin această lege, arată un comunicat al Confederației Sindicale Meridian. Sindicaliștii mai acuză că nu au fost consultați cu privire la această lege.

  • „Proiectul de Lege nr.600 din 2019 adoptat în fugă, sub imperiul amenințării COVID – 19, contribuie modest și condiționat la ameliorarea unor probleme sistemice grave care afectează, atât pacienții, cât și salariații din unitățile sanitare românești. La disperare, se încearcă repararea unor erori grave din Legea-Cadru nr. 153 din 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, și anume, trecerea de la 1 iulie 2020, a unor profesii din sănatate (farmaciști, biochimiști, chimiști, psihologi și fizicieni medicali) pe grila de salarizare din anul 2022 prevăzută în legea mai înainte menționată, alaturi de medici, asistenți și șoferii de ambulanță”, explică sindicaliștii.

Continuarea acestei abordări exagerat elitiste în stabilirea salarizării în spitale, fără a se ține cont de faptul că actul medical în serviciul pacienților, nu poate fi realizat fără munca de echipă a personalului medical și nemedical, nu face altceva decât să pună benzină pe foc, crescând astfel și mai mult frustrarea celor 24 000 de salariați TESA și a celor 46 000 de salariați – personal auxiliar-sanitar.

Chiar dacă cei 70 000 de salariați nu sunt întodeauna la fel de vizibil în presă ca doctorii și asistentele medicale, aceasta nu justifică lipsa de respect pentru restul echipei, care “din umbra”, asigură funcționarea sistemului sanitar național.

Propunerile și declarațiile recente ale președintelui Klaus Johannis, cât și ale prim-ministrului Ludovic Orban, prin care se prezenta intenția de a se acorda un bonus lunar de 500 de euro pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID-19, demonstrează încă odată dacă mai era nevoie, faptul că la nivelul autorităților de stat relevante nu se înțelege modul în care se asigură funcționarea sistemului de sănătate din România.

  • Atunci când se vorbește de lupta în prima linie cu coronavirusul, vă rugăm să nu nedreptățiți personalul nemedical care luptă cot la cot cu personalul medical. Datorită locului în care-și desfășoară activitatea, toți colegii, din toate departamentele își asumă un risc major! Și liftiera poate lua Covid și cei de la pază și colegii care fac reparații tehnice în spital, și infirmierele, îngrijitoarele, personalul de la curățenie în saloane și colegele de contabilitate, secretariat, bucătărie. Și cei de la R.U.N.O.S. și cei de la achiziții, șoferii în spital, iar virusul “NU ALEGE “! Toți lucrează în spital, pentru spital și pentru pacienți, în aceleași condiții de risc”, mai spune comunicatul.

Vezi si: Raed Arafat pregătește populația pentru următoarea etapă: Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend