Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Depresia, în creştere în rândul persoanelor care au renunţat la fumat

Publicat

in

Un studiu recent în care s-au folosit date ale Chestionarului Naţional de Sănătate şi Consum de Droguri sugerează că persoanele care au renunţat la fumat sunt mai predispuse să se confrunte cu depresia sau să aibă un alt obicei.

Persoanele care renunţă la fumat riscă să aibă alte vicii

De-a lungul anilor, un număr uriaş de studii ştiinţifice au dus la concluzia că fumatul este un real pericol pentru sănătate. Nicotina, care este unul dintre cei mai întâlniţi compuşi chimici pe care le conţin ţigările care, provoacă dependenţă. Unii experţi consideră că nicotina se încadrează în aceeaşi categorie cu cocaina şi heroina atunci când vorbim de dependenţă. Acestea fiind spuse, un număr foarte mare de persoane renunţă la fumat spre deosebire de acum câţiva zeci de ani.

Un nou studiu însă sugerează că persoanele care renunţă la fumat sunt mai predispuse să se confrunte cu depresia sau să înlocuiască fumatul cu alt obicei vicios. Lucrarea, care apare în Jurnalul American de Medicină Preventivă, susţine că persoanele care obişnuiau să fumeze au şanse mai mari să se lupte cu depresia, să înceapă să consume cannabis sau să consume alcool în exces.

Depresia şi consumul de alcool, în creştere

În timpul studiului, rata de depresie în rândul persoanelor care s-au lăsat de fumat a crescut de la 4.88% la 6.04%. În aceeaşi perioadă, dorinţa de a consuma alcool în exces a crescut de la 17.22% la 22.33%. O creştere mai poate fi observată şi în rândul consumului de marijuana, care s-a dublat de la 5.35% la 10.09%. Deşi este important să notăm că în urma consumului de marijuana ne expunem la mai puţine riscuri faţă de consumul de ţigări şi aceasta oferă dependenţă, fiind o substanţă de care indivizii pot abuza.

Studiul a pornit de la 67.035 de persoane din Statele Unite, care obişnuiau să fumeze. În orice caz, undeva la 14% dintre locuitori încă fumează, arată Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor. De asemenea, în ficare an, aproximativ 480.000 de persoane mor din cauza fumatului.

Nu putem trece cu vederea micile scăpări ale studiului, pentru că participanţii aveau datoria de a raporta dacă au fumat sau nu sau dacă au consumat alcool şi în ce cantitate, ceea ce înseamnă că rezultatele reale pot diferi. Nu întotdeauna suntem tentaţi să oferim datele reale. În privinţa consumului de marijuana, cercetătorii au recunoscut că în Statele Unite, în timpul studiului, consumul de marijuana a crescut.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

STB va pune la dispoziția călătorilor măști sanitare

Publicat

in

De

Societatea de Transport Bucureşti va pune la dispoziţia călătorilor măşti sanitare, a anunţat, luni, directorul general al STB, Andrei Creci, în cadrul comandamentului de urgenţă convocat la sediul Primăriei în contextul cazurilor de gripă înregistrate în Capitală.

„Ca element de noutate, anul acesta, STB intenţionează să achiziţioneze şi să distribuie către toţi călătorii care vor dori acest lucru măşti sanitare, pentru ca să fie prevenită şi mai mult apariţia unor focare de infecţie, mai ales în mijloacele de transport în comun”, a precizat el.

Creci a adăugat că STB va achiziţiona servicii de dezinsecţie şi dezinfectare a mijloacelor de transport în comun, această activitate urmând să aibă loc pe timpul nopţii. Se va folosi cloramină, care va fi aplicată pe barele de susţinere, pe geamuri, pe scaune sau mânerele acestora.

Primarul general, Gabriela Firea, a menţionat că măştile sanitare vor putea fi distribuite de către conducătorul mijlocului de transport în comun sau de către controlori.

„Am luat împreună această decizie, deoarece este o necesitate în această perioadă pentru călătorii care nu deţin o mască sanitară de protecţie. Acestea vor fi distribuite de către conducătorul auto şi de către reprezentanţii STB, care de obicei merg în mijloacele de transport în comun pentru anumite verificări, supravegheri. (…) Având în vedere că este vorba despre fonduri publice, vom stabili care este modalitatea urgentă, dar legală de a achiziţiona într-un tip cât mai scurt un număr mai mare de măşti sanitare de protecţie pe care să le distribuim călătorilor care nu deţin deja una, în momentul în care urcă în autobuz, în tramvai sau troleibuz”, a spus ea.

Primarul Gabriel Mutu a anunţat că astfel de măşti vor fi distribuite şi în şcolile din Sectorul 6.

„Azi dimineaţă am dispus achiziţionarea şi distribuirea gratuită a măştilor medicale prin cele nouă centre de prim-ajutor pe care le avem în sector, în toate şcolile din Sectorul 6, astfel încât să estompăm cât putem de mult transmiterea inclusiv a virusului gripal”, a subliniat el.

Mutu a amintit că în Sectorul 6 cursurile au fost suspendate la o clasă de la Şcoala nr. 117, pentru o perioadă de trei zile. El a menţionat şi faptul că a dispus încă de săptămâna trecută dezinfectarea claselor în care au fost semnalate cazuri de gripă.

Vezi și

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Șapte școli și grădinițe din Capitală suspendă cursurile din cauza gripei

Publicat

in

De

Şapte grădiniţe şi şcoli din Capitală au suspendat cursurile, unele dintre ele luând decizia din cauza gripei, altele din cauza emanaţiilor de gaze de la centralele termice sau a mirosului de substanţe folosite la decontaminare, informează Inspectoratul Şcolar.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), şapte şcoli şi grădiniţe din Capitală au suspendat cursurile fie pentru o zi, fie pentru câteva zile.

Situaţia unităţilor este următoarea:

– Gradiniţa Panseluţa din Sectorul 4 suspendă pentru o zi cursurile. După decontaminare, persistă mirosul substanţelor.

– Gradiniţa 72, Sector 5 – suspendă o zi cursurile din cauza emanaţiilor de gaze de la centralele termice

– Şcoala 195, Sector 3, suspendă cursurile pentru trei zile la şase clase.

– Grădiniţa Luminiţa, Sector 2, suspendă cursurile pentru trei zile la o grupă.

– Şcoala 56, Sector 2, suspendă cursurile pentru trei zile la o clasă.

– Şcoala 45, sector 1, suspendă cursurile pentru trei zile la cinci clase.

– Liceul Ady Endre, grupa mică, gradiniţa, suspendă pe o perioadă de trei zile, conform Mediafax.ro

Vezi și

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

EXCLUSIV Marcel Vela răstoarnă situația! Harta e falsă!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend