Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

DENUNȚ depus de un DEPUTAT cu privire la violențele de la protestul din 10 august

Publicat

in

Deputatul Emanuel Ungureanu s-a prezentat, joi, la sediul Parchetului General, pentru a depune un denunț în care sunt vizate mai multe instituții ce, potrivit acestuia, se află în spatele violențelor de la protestul din 10 august, adăugând, totodată, că jandarmii și-au depășit atribuțiile, potrivit Mediafax.

„Atacul jandarmilor a fost o combinație de ticăloșie premeditată și incompetență. Cu acest telefon mobil eu am filmat scenele din zona Muzeului Antipa, acolo am fost gazat. (…) În zona Antipa a fost o zonă liniștită. Jandarmii călare și cei cu câini agresivi au venit să instige. (…) Atacul a fost premeditat, acele gaze au fost date să aibă efecte de iritare, iar jandarmii nu numai că și-au depășit atribuțiile de serviciu, dar oameni de vârsta noastră au atacat tineri. (…) Am văzut că s-a ajuns abia la 400 de plângeri și știu că sunt peste 500 de oameni afectați de gaze. Cunosc un tânăr din București cu o rană îngrozitoare și nu a reușit încă să meargă la INML”, a declarat Emanuel Ungureanu, la sediul Parchetului General.

Deputatul a mai spus că le va prezenta procurorilor înregistrări video pentru a demonstra că jandarmii au intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august.

„După ce s-a dat cu gaz iritant, s-a dat cu apă și dacă întrebați un dermatolog, orice specialist: efectul este dublat. Eu am venit cu probe video am filmat momentul în care jandarmii întră călare la intimidare într-o zonă cu copii, cu oamenii pașnici. Vreau să îmi explice Jandarmeria cine sunt huliganii din zona Antipa, care a fost mioivul pentru care au intat în această zona pașnică. Denunțul vizează mai multe instituții. Mă interesează să știm cine a fost în spatele acestui plan diabolic. Acolo puteau să moară oameni. (…) Jandarmii au alergat oameni pe stradă până la ora 1 noaptea. Dacă la Mineriadă nu exista tehnică, acum cu această tehnică românii au putut să arate cât de sălbatic se manifestă regimul lui Dragnea. (…) De ce doamna Dan vine la raport cu ceva secret? Ce este secret când totul s-a întâmplat sub ochii lumii?”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Procurorii au anunțat, marți, 386 de plângeri depuse de protestatari împotriva jandarmilor, informează Parchetul General, care mai precizează că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost deschise, în urma violenţelor de la protestul din 10 august, 22 de dosare penale.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Victor Costache despre extinderea programelor de sănătate și în spitalele private: De câte ori se reformează ceva în sănătate, se scoate această utopie a privatizării / Coplata în programele naționale de sănătate este interzisă

Publicat

in

De

Pacienții români tratați în cadrul programelor naționale de sănătate nu vor plăti niciun ban în plus din buzunar în urma extinderii tratamentului din cadrul programelor și în spitalele și clinicile private, așa cum prevede un proiect de Ordonanță de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, elaborat de Ministerul Sănătății, dă asigurări ministrul Victor Costache. Potrivit acestuia, „de câte ori se reformează ceva în sănătate, se scoate această utopie a privatizării”. Victor Costache a subliniat că, potrivit legii, în programele naționale de sănătate coplata este interzisă.

„Dacă știți cazuri în care se plătește (pentru tratamente în cadrul programelor naționale de sănătate – n.red.) ele trebuie reclamate la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Au fost sancționate anul trecute două centre care găsiseră subterfugii pentru a taxa pe programele de sănătate”, a afirmat Victor Costache.

Victor Costache spune că, în acest moment, accesul pacientului român la tratament este „îngrădit”, iar Ministerul Sănătății își propune să modifice acest lucru.

Ministrul Sănătății admite, însă, că decontarea serviciilor medicale „trebuie recalculată peste tot la nivelul României, lucru care se va face în etape”: „Gândiți-vă că noi construim spitale regionale unde, dacă vom continua să subevaluăm și să subdecontăm serviciile medicale, se vor dărâma pe noi, pentru că după 5-6 luni ne vom da seama că nu putem să plătm nici măcar service-ul echipamentelor medicale pe care le cumpărăm pe fonduri europene.”

„Această concepție veche a decontării serviciilor medicale ne-a adus în situația în care suntem”, mai spune ministrul Sănătății, care a subliniat că România plătește „la 200 de milioane de euro anual clinicilor ;i spitalelor din afară din cauză că nu ne decontăm corect serviciile medicale”.

Victor Costache a adăugat că „De câte ori se reformează ceva în sănătate, se scoate această utopie a privatizării. Noi ne dorim să punem pacientul în centrul sistemului şi să lăsăm pacientul să aleagă. Ştiţi foarte bine situaţia catastrofică în care ne aflăm ca sistem sanitar iar una dintre cauze a fost această îngrădire a pacienţilor. Scopul acestor măsuri legislative este să ieşim din acest fenomen de îngrădire a drepturilor. Spitalele private au fost incluse demult în programele naţionale – din 2013 sau 2014. Era lăsat în suspans această formulare ambiguă când sunt excedate anumite capacităţi de primire, lucru absolut ambiguu şi greu de interpretat. Este vorba despre o updatare firească a acestei legislaţii din 2014. De asemenea, sunt luate şi alte măsuri de modernizare a Legii 95, a acestor servicii medicale integrate ca şi celelalte ţări europene.”

Ministerul Sănătății a publicat, în dezbatere publică, un proiect de Ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății, respectiv modificarea anumitor reglementări necesare funcţionării Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, ce prevede extinderea tratamentelor acordate în cadrul programelor naționale de sănătate și la spitalele și clinicile private. Proiectul de OUG este publicat pe site-ul Ministerului Sănătății și poate fi consultat integral aici.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

USR cere mai multe modificări la legea pe care Guvernul îşi asumă răspunderea

Publicat

in

De

USR a transmis, luni, că românii trebuie lăsaţi să voteze, chiar încurajaţi să facă asta, iar reprezentanţii formaţiunii solicită mai multe modificări la legea pe care Guvernul îşi asumă răspunderea, una făcând referire la vizele de flotant. USR cere eliminarea obligativităţii ca vizele de flotant să fie mai vechi de 90 de zile, altfel studenţii fiind împiedicaţi să voteze. O altă modificare vizează alegerea preşedinţilor de consilii judeţene potrivit news.ro.

”Românii trebuie lăsaţi să voteze, chiar încurajaţi să facă asta! USR luptă pentru aceste lucruri încă de la intrarea în Parlament şi va continua să o facă! De aceea, USR solicită Guvernului Orban să aducă mai multe modificări proiectului pentru care îşi angajează, miercuri, răspunderea”, au transmis, luni, reprezentanţii USR.

Potrivit acestora, ”dacă nu va fi eliminată condiţia de a avea o viză de flotant mai veche de 90 de zile pentru putea vota în localitatea de reşedinţă, un număr mare de români – studenţi, tineri în general – nu vor putea vota la locale”.

”Dacă nu va fi redus numărul minim de semnături necesar pentru depunerea unei candidaturi pentru funcţia de primar, preşedinte de CJ şi consilier local ori judeţean, românii sunt în continuare descurajaţi să se implice în politică şi să reîmprospăteze clasa politică. Dacă nu se modifică legea astfel încât preşedinţii de consilii judeţene să fie şi ei aleşi în două tururi, nu cum a impus PSD, într-un singur tur, judeţele rămân în continuare la mâna baronilor locali, iar majoritatea cetăţenilor nu sunt reprezentaţi”, a mai transmis USR.

Formaţiunea transmite că ”România merită mai mult, nu doar cârpeli dictate de interesul partidelor aflate vremelnic la putere”.

Guvernul îşi va asuma, miercuri, răspunderea pe legea care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend