spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Democrata Tulsi Gabbard anunță că va candida la președinția S.U.A. n 2020

Facebook Twitter Google+
Democrata Tulsi Gabbard anunță că va candida la președinția S.U.A. n 2020

Democrata Tulsi Gabbard, din Hawaii, membră a Camerei Reprezentanților a SUA, a declarat, vineri, că va candida pentru funcția de președinte în 2020, devenind cel mai nou membru al partidului său, care îl provoacă pe președinte republican, Donald Trump, anunță Reuters.

„Am decis candidez și voi face un anunț oficial în săptămâna viitoare”, a declarat pentru CNN Gabbard, veteran liberal de 37 de ani al războiului din Irak, precum și prima hindusă și prima de etnie samoană aleasă în Congresul SUA.

Senatoarea Elizabeth Warren din Massachusetts a anunțat pe 31 decembrie că a constituit un comitet de explorare a posibilelor candidaturi pentru Casa Albă în ceea ce se așteaptă a fi un prim tur de alegeri interne aglomerat înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Gabbard a spus că „problema războiului și a păcii” ar fi principalul obiectiv al campaniei sale.

Lista de candiati prezidențiali democrați i-ar putea include, în cele din urmă, pe senatorii Kamala Harris, Cory Booker și Kirsten Gillibrand, precum și pe fostul vicepreședinte Joe Biden. Julian Castro, fostul secretar al președintelui Barack Obama, a format, de asemenea, un comitet de explorare în decembrie.

În cursa pentru a alege un contra-candidat pentru Trump, democrații se vor lupta cu tensiunea dintre aripa „instituțională” a partidului și cea liberală, care a crescut în 2016 în timpul candidaturilor lui Hillary Clinton și a senatorului Bernie Sanders, independent care a candidat sub steagul democrat.

Gabbard s-a făcut cunoscută în 2016 prin renunțarea la un post de conducere în Comitetul Național Democrat după decizia partidului de a limita numărul de dezbateri dintre Clinton și Sanders, analiștii considerândmai puține dezbateri i-ar fi fost de folos lui Clinton. Clinton a câștigat în cele din urmă nominalizarea democrată, dar a pierdut în fața lui Trump.

Gabbard rămâne populară cu unii liberali, dar va avea o concurență serioasă din partea altor candidați de pe flancul stâng al partidului.

Gabbard a fost criticată pentru întâlnirea secretă avută cu președintele Siriei, Bashar al-Assad, în timpul unei excursii în 2017 în țara răvășită de război. Ea se opune înlăturării acestuia de la putere.

Iowa va organiza primul concurs de nominalizare la președinție în 13 luni. Warren a început în mod informal lupta pentru nominalizarea democratădin 2020 cu vizita de săptămâna trecută în Iowa, condamnând influența coruptă a banilor asupra politicii și deplângând oportunitățile economice pierdute pentru familiile care muncesc.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments