Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

DECIZIE ISTORICĂ: UNESCO va elabora norme etice în materie de inteligenţă artificială

Publicat

in

Statele membre UNESCO au decis joi să mandateze această organizaţie a ONU să lucreze la elaborarea unui set de norme etice în materie de inteligenţă artificială (AI), au precizat surse din cadrul UNESCO, potrivit AFP.

„A fost o decizie unanimă” luată de state cu poziţii foarte diverse pe această temă, au declarat reprezentanţi din cadrul Secretariatului Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţe şi Cultură, adăugând „este o zi frumoasă!” după hotărârea adoptată de cele 193 de ţări membre.

Citește și: Un lider PNL anunță că e pericol pentru Klaus Iohannis! Apel la români

UNESCO va face apel la experţi internaţionali care vor lucra pe parcursul viitoarelor 18 luni la „primul instrument normativ mondial” din acest domeniu, informează agerpres.ro.

În deschiderea lucrărilor conferinţei generale a acestui organism (12-27 noiembrie), directoarea generală UNESCO, Audrey Azoulay, a pledat pentru ”construcţia unei viziuni comune a problemelor etice legate de inteligenţa artificială”, care ”se bazează pe reţeaua de experţi” ai UNESCO şi pe ”legitimitatea sa politică”.

Citește și: DNA reacţionează în forță: Informațiile sunt false

„Inteligenţa artificială depăşeşte registrul inovaţiei, este totodată o ruptură antropologică majoră care ne pune în situaţia de a face alegeri etice”, a spus aceasta, făcând apel la Conferinţa generală să „ia o decizie istorică” în cadrul acestui mandat al UNESCO.

Experţii vor analiza aşadar mijloacele prin care dezvoltarea AI se poate încadra într-un anumit set de principii fundamentale, cu condiţia ca acestea să nu-i împiedice funcţionarea.

Citește și: Un europarlamentar român dă o lovitură istorică! A fost ales

Aceştia vor examina toate temele pe care le vor considera necesare, au mai spus reprezentanţii UNESCO, legate, spre exemplu, de diversitatea culturală sau de gen sau de difuzarea cunoştinţelor şi a tehnologiilor, fără ca ţările în curs de dezvoltare să rămână la marginea acestei revoluţii tehnologice.

Una dintre cele mai invocate probleme în materie de AI sunt algoritmii care discriminează reflectând prejudecăţile umane.

Citește și: Dezvăluiri din raportul Jandarmeriei, desecretizat de ministrul Marcel Vela: Ce i-a panicat pe jandarmi la 10 august

Inteligenţa artificială are de fapt la bază învăţarea automată plecând de la informaţii introduse de proiectant şi analizate apoi de sistem. Dacă aceste informaţii iniţiale reflectă prejudecăţi, rezultatul nu poate fi decât fals.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Pelicula ”The Favorite”, de Yorgos Lanthimos, desemnată cea mai bună comedie la premiile Academiei de Film Europene

Publicat

in

De

Pelicula ”The Favorite”, în regia lui Yorgos Lanthimos, a fost desemnată cea mai bună comedie europeană în cadrul celei de-a 32-a gale a premiilor Academiei de Film Europene (EFA), organizată sâmbătă seară în Berlin, potrivit site-ului oficial al evenimentului, potrivit Agerpres.

În aceeaşi categorie au mai fost nominalizate producţiile ”Ditte&Louise” (Danemarca), regia Niclas Bendixen, şi ”Tel Aviv on Fire” (Luxemburg, Franţa, Israel, Belgia), regia Sameh Zoabi.

Comedia istorică „The Favourite” prezintă manevrele de culise întreprinse de două verişoare care concurează pentru favorurile reginei Anne a Marii Britanii la începutul secolului al XVIII-lea.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

Din distribuţia filmului fac parte actriţele Olivia Colman, Emma Stone şi Rachel Weisz.

În 2018, cea mai bună comedie a fost desemnată „The Death of Stalin”, regizată de Armando Iannucci.

Fondată în 1988, Academia Europeană de Film reuneşte peste 3.600 de profesionişti din industria cinematografică şi are drept scop promovarea filmului european.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Donald Trump face plecăciuni în fața dușmanului: ‘Mulţumesc, Iran, pentru o negociere foarte corectă. Vedeţi, putem face o înţelegere împreună!’

Publicat

in

De

Preşedintele american, Donald Trump, a mulţumit Iranului pentru ‘o negociere foarte corectă’ în cazul schimbului de deţinuţi intervenit sâmbătă între cele două ţări inamice, relatează AFP, Reuters.

‘Mulţumesc, Iran, pentru o negociere foarte corectă. Vedeţi, putem face o înţelegere împreună!’, a scris preşedintele american pe Twitter, după ce un iranian deţinut în SUA, Massoud Soleimani, şi un american încarcerat în Iran, Xiyue Wang, au fost eliberaţi sâmbătă, informează agerpres.ro.

Citește și: Decizia majoră ÎCCJ! Iese Dragnea din închisoare?

Xiyue Wang, cercetător la Universitatea Princeton, era încarcerat de trei ani în Iran, iar Massoud Solemani fusese arestat la Chicago în urmă cu peste un an.

Schimbul a fost făcut în Elveţia.

În aceeaşi postare pe Twitter, preşedintele american a scris că Wang a fost ‘luat în timpul Administraţiei Obama (în ciuda unui cadou de 150 miliarde de dolari) şi remis în timpul Administraţiei Trump’.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă ! .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend