Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Decizie incredibilă a judecătorilor francezi: O companie e vinovată că un angajat a murit în timp întreținea relații sexuale cu amanta, într-o delegație

Publicat

in

În timpul unei delegaţii în Loiret, un angajat a murit în timp ce făcea sex cu amanta. Angajatorul său a refuzat să plătească drepturile cuvenite ca în cazul unui accident de muncă. El a argumentat că decesul a avut loc în timpul liber și într-o altă cameră decât cea pe care o rezervase angajatului. Curtea de Apel din Paris a decis contrariul, potrivit Agerpres.

Când este în delegaţie, un angajat este sub responsabilitatea angajatorului său. Și asta, chiar și în afara orelor sale efective de muncă și în toate activitățile derulate.

Citește și: Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

Procesul a început în 2013. Compania TSO a trimis pe unul dintre tehnicienii de securitate pe un șantier din Loiret. El a murit în noaptea de 21 februarie, după ce a avut „o relație adulterină”, a spus angajatorul.

Fondul de asigurări de sănătate primară a clasificat cazul ca un accident de muncă, pe care angajatorul îl contestă. În fața tribunalului de afaceri sociale din Meaux, compania TSO susține că decesul „s-a produs atunci când și-a întrerupt delegaţia dintr-un motiv dictat exclusiv de interesul său personal, independent de meseria sa”, iar din această cauză el nu mai era în delegaţie. Mai mult, moartea nu este atribuită exercitării activității sale „ci actului sexual pe care l-a avut”.

Citește și: Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

Relațiile sexuale sunt un act al vieții de zi cu zi

Dar fondul de asigurări de sănătate primare susține că actul sexual este un act din viața de zi cu zi „ca un duș sau ca servirea mesei” și că „angajatorul nu raportează dovezi că angajatul are și-a întrerupt delegaţia pentru a îndeplini un act total străin de obiectul acestuia ”.

Curtea de Apel din Paris susține că „salariatul care este în delegaţie are dreptul la protecția prevăzută de articolul L 411 -1 din Codul de securitate socială pe toată durata acesteia”. Nu contează dacă accidentul are loc în timpul unui act profesional sau al unui act din viața de zi cu zi, cu excepția cazului în care angajatorul are dovada că salariatul și-a întrerupt delegaţia dintr-un motiv personal.

Citește și: Anunț de ultimă oră al Olguței Vasilescu: ‘Trei vești bune, azi, de la Guvernul PSD’

Judecătorii reamintesc că actul sexual este un act al vieții de zi cu zi. Faptul că accidentul a avut loc într-un alt loc decât camera de hotel pe care TSO i-a rezervat-o nu a permis ca angajatul să fie considerat în afara sferei de aplicare a autorității angajatorului. Prin urmare, accidentul a fost recunoscut ca accident de muncă.

Nemulţumită, firma la care lucra bărbatul a anunţat că va contesta decizia Curţii de Apel din Paris la Curtea de Casaţie, a scris pe Linkedin Maitre Balluet, citat de BFM TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Vești excelente pentru Simona Halep. Karolina Pliskova, principala favorită de pe partea ei de tablou a fost eliminată în turul al treilea al Australian Open

Publicat

in

De

Karolina Pliskova, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (4), 7-6 (3), de rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 30, în turul al treilea al Australian Open.

Vezi și: BĂTAIE de JOC la Academia de Poliție: o tânără a fost înmatriculată la ordinul lui Vela, după ce profesorii de la Academie au picat-o pe nedrept

Pavliucenkova s-a impus după un meci care a durat două ore şi 25 de minute şi a obţinut prima ei victorie în faţa sportivei din Cehia, în şapte întâlniri

Anul trecut, Pliskova a atins faza semifinalelor.

Karolina Pliskova era pe partea de tablou a Simonei Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, pe care o putea întâlni în semifinale.

Pavliucenkova o va întâlni în optimi pe germana Angelique Kerber, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17, care a întrecut-o, tot sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-7 (4), 6-3, pe jucătoarea italiană Camila Giorgi, locul 102 WTA, după două ore şi opt minute.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Traian Băsescu iese la rampă după avertismentul Consiliului Fiscal: ‘S-a ajuns la o limită care poate prăbuși țara. Nu exagerez deloc’

Publicat

in

De

Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că cea mai potrivită variantă de majorare a pensiilor ar fi cea a eșalonării, precizând că o creștere cu 40% ar reprezenta un șoc. Prezent în platoul Știrilor B1 TV, europarlamentarul PMP a comentat avertismentul venit recent din partea Consiliului Fiscal, potrivit căruia aplicarea Legii pensiilor în forma votată de Parlament, care prevede creșterea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, ar provoca un dezechilibru major în finanțele publice.

”Consiliul Fiscal a fost întotdeauna extrem de responsabil cu ce a făcut. (…) Pe de altă parte, este un angajament care nu este lipsit de acoperire. Pensiile sunt mici în raport cu cheltuielile pe care le are orice familie. Dar foarte probabil, și eu susțin această variantă, mai fericită era varianta unei creșteri eșalonate. N-ai cum să produci acest șoc de 40%. Discutăm de creșterea cu 40% a pensiilor a cinci milioane de oameni”, a spus Traian Băsescu.

Operațiune MAMUT a polițiștilor rutieri în Capitală: A plouat cu amenzi

În ceea ce privește declarațiile reprezentanților Guvernului, conform cărora acești bani sunt prevăzuți în buget, Traian Băsescu a precizat: ”Sunt desenați în buget, ei trebuie împrumutați. Este clar că banii nu sunt. Au făcut un desen în care bugetul este corespunzător situației în care plătesc creșterea cu 40%, dar acei bani nu vor fi produși din taxele și impozitele colectate de ANAF, ci vor fi împrumutați. Deci, ei nu spun o minciună când spun că banii sunt prevăzuți în buget. Da, dar nu spun sursa: din împrumuturi”.

Întrebat dacă până la sfârșitul anului s-ar putea recurge la formula eșalonării, fostul președinte a răspuns: ”Nu. De fapt, demagogia e atât de mare, încât oricine ar fi la putere, se va plăti. Nu am îndoieli aici. Decizia politică poate fi și deasupra realităților economice. Se sacrifică echilibrele macroeconomice ale țării pentru voturile care urmează în noiembrie. (…) Personal, cred că s-a ajuns la o limită care poate prăbuși țara. Nu exagerez deloc”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend