spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

DE TOT RASUL ! In Oraşul Regal nu există nimic sa aminteasca de regalitate – Politicienii locali nu vor sa piarda voturile !

Facebook Twitter Google+
DE TOT RASUL ! In Oraşul Regal nu există nimic sa aminteasca de regalitate – Politicienii locali nu vor sa piarda voturile !

– In sigurul oras regal din Romania, gratie autoritatilor locale, nu exista nici macar o strada care sa poarte aiba legatura cu regalitatea si nicio statuie a vreunui rege.

– Pentrul ca primaria refuza sa puna la dispozitie o mica suprafata de teren, pe bulevardul principal, pe un teren privat,  va fi  dezvelita  o statuie a regelui Ferdinand I

Pare incredibil dar, totusi, este adevarat ! In Curtea de Arges, singurul oras declarat ca fiind „Regal” politicienii locali se feresc ca dracul de tamaie sa imprime urbei o cat de mica eticheta care sa aminteasca de regalitate si de tot ceea ce poate insemna asta, astfel ca singurele lucruri care au legatura cu monarhia in Curtea de Arges sunt mormintele regilor de care se ingrijeste biserica, mai exact Arhiepiscopia Argesului si Muscelului. In rest, tot ce tine de administratia locala, de partidul care conduce orasul de mai bine de un deceniu, fie este lasat in paragina, fie este definitiv ras fara a pune ceva in loc, macar o denumire care sa permita Curtii de Arges sa se recomande pe buna dreptate a fi singurul oras  regal din Romania.

Pe langa faptul ca toate intrarile in oras arata jalnic sau ca superba gara regala arata acum ca o darapanatura, anul trecut politicienii locali in frunte cu cei ai PSD au decis sa stearga definitiv si o ultima „aroma” de regalitate, in fapt o mica straduta pavata cu piatra cubica si care urca spre centrul vechi din fata garii regale. Era ultima bucatica de oras care pastra farmecul inconfundabil al perioadei cand calestile asteptau membrii casei regale in fata garii pentru a-i prelua si a-i duce spre manastirea Curtea de Arges.

In urma cu exact trei ani, Casa Regală a României a oferit titlul de „oraș regal” Curtii de Argeş în cadrul unei ceremonii scurte oficiate la Palatul Elisabeta, titlul fiind înmânat nu de regele Mihai ci  de către Principesa Moştenitoare Margareta si Radu Duda, unei delegatii care avea in componenta, printre altii, si soferi recomandati drept reprezentanti ai societatii civile din Curtea de Arges. Sa mai spunem ca acest titlu a fost oferit la solicitarea expresa a catorva politicieni din Curtea de Arges, dornici de a se lauda ca au pupat mana principesei si a lui Duda. Ei bine, aceiasi politicieni stau in fruntea urbei de atunci dar… odata vazuti cu o tidula in mana,  nu au miscat un bat pentru a da orasului o cat de mica amprenta a regalitatii. Asa se face ca, gratie acestora, in ultimii ani, nicio aniversare ce tinea de Casa Regala a Romanie nu a fost marcata in vreun fel in orasul asa zis regal. De asemenea, niciunul dintre politicieni nu a intreprins vreun demers pentru ca, macar o data , trenul regal sa ajunga si in gara regala din Curtea de Arges. Inutil sa va mai spunem ca pe frontispiciul primariei steagul Romaniei a stat cu fundul in sus pe mica placheta care apre inscriptia ŢOras Regal”.

Acestea par a fi, insa, mici detalii rusinoase ! Asta pentru ca, in asa zisul oras regal, aceiasi politicieni care cerseau un titlu doar pentru a se fali ca au pupat maini regale, nu au fost in stare in ultimii trei ani sa vina cu ideea amplasarii unei statui a vreunui rege. Si daca nici macar o astfel de idee nu au avut, va dati seama ca in orasul regal nici nu exista o cat de mica sculptura care sa reprezinte nu un rege ci macar ceva legat de regalitate. Dar poate ca si asta este extrem de greu de facut dar, ce te faci, ca aceeasi politicieni care cerseau titlul regal, nu au catadicsit in ultimii trei ani, macar cat sa ii multumeasca Casei Regale, sa denumeasca una, macar una, din strazile orasului cu un nume care sa aminteasca de faptul ca orasul Curtea de Arges este unul regal.

Asa se face ca, la momentul acesta, da, e de ras,  in orasul regal nu exista nicio strada cu o denumire care sa aminteasca de regalitate. Ar fi putut fi o strada numita Ferdinand I, o alta Carol al II-lea, Regina Ana, etc, etc. Nu, nu exista nicio strada iar politicienii locali se incapataneaza sa pastreze denumiri de strazi cum ar fi, de exemplu,  strada Ulita Postei, strada Albina, strada Liniei, etc.

Chestionati de redactorii ziarului nostru, cativa consilieri locali au recunoscut ca este intr-adevar rusinos sa nu existe intr-un oras regal macar o strada cu o denumire legate de monarhie dar, atentie, au spus ca nici nu va exista prea curand. Motivul este unul hilar, anume ca desi procedura de schimbare a denumirii unei strazi este foarte simpla nu vor face asta pentru ca vor pierde din electorat. Mai exact pentru ca, odata schimbta adenumirea unei strazi, oamenii vor trebui sa isi schimbe si documentele de identitate iar asta i-ar infuria si nu i-ar mai vota pe politicieni.

Cam asa stau lucrurile in asa zisul ora regal stabilit de printul Duda si principesa Margareta! Sa mai spunem ca, de la revolutie incoace, singurii politicieni care au avut initiative in privinta regalitatii la Curtea de Arges sunt fostul presedinte Traian Basescu – care a alocat bani pentru renovarea garii regale si fostul primar Gheorghe Nicut – care a initiat doua proiecte prin care o scoala si un liceu au primit denumirile de Regina Maria, respectiv Ferdinand I.

Pentru ca acestia sa nu ramana singuri in privinta acestui gen de initiative, ii anuntam pe respectabilii politicieni PSD si PNL din orasul regal ca ziarul nostru a demarat in urma cu cateva luni discutii cu un cunoscut sculptor din Bistrita care va realiza un bust al regelui Ferdinand I.  Acesta va fi amplasat pe Bulevardul Basarabilor, pe un teren privat  pus la dispozitie de un argesean cu suflet mare.

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....