spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

DE MAXIM INTERES ! Taxe notariale in Argeş: Reduceri și gratuități de care poți beneficia la notar

Facebook Twitter Google+
DE MAXIM INTERES ! Taxe notariale in Argeş: Reduceri și gratuități de care poți beneficia la notar

Onorariile notarilor au un cadru legal bine stabilit, iar în acest cadru își au locul și câteva beneficii la întocmirea unor acte notariale. Vorbim, mai exact, de acte ce pot fi făcute gratuit sau cu reduceri însemnate la orice notar. De pildă, reduceri foarte mari sunt acordate moștenitorilor care nu au surse de venit sau au sub 18 ani. Ziarul PROFIT a mers in aceste zile la cativa dintre cei mai cunoscuti notari argeseni pentru a afla daca, si in acest an, mai exista facilitati de plata la incheierea anumitor acte notariale. Am aflat astfel ca tarifele notarilor sunt calibrate la situatia economica actula, multi argesnei considerand insa ca sumele cerute de notari sunt cam mari.

Am aflat ca există însă anumite si documente pe care argesenii le pot obține de la notar gratis sau beneficiind de o reducere de tarif. Mai exact, nu trebuie să plătim nimic pentru următoarele:

– declaraţiile privind ajutorul de şomaj;
– declaraţiile privind ajutorul social;
– declaraţiile privind obţinerea alocaţiei de stat pentru copii;
– declaraţiile privind acordarea burselor pentru elevi şi studenţi, pentru obţinerea de rechizite şcolare şi pentru obţinerea de locuri de cazare în cămine;
– declaraţiile privind stabilirea sau valorificarea drepturilor foştilor deţinuţi politici, veteranilor de război şi văduvelor acestora;
– declaraţiile privind stabilirea sau valorificarea drepturilor persoanelor cu handicap;
– declaraţiile şi procurile necesare în cadrul procedurii de obţinere a despăgubirilor acordate persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni pentru achiziţionarea de autoturisme;
– declaraţiile de donare de organe, ţesuturi şi celule.

De asemenea, se pot aplica scutiri și atunci când obligaţia de plată a onorariului revine statului român. Atenție! Actele amintite sunt scutite de la plata onorariilor, cu excepţia cheltuielilor materiale.

Reduceri importante la unele tarife

Se pot bucura de reduceri de tarife de până la 100% din onorariu moştenitorii sub 18 ani fără venituri proprii, moştenitorii care nu realizează niciun fel de venituri (sau realizează venituri sub venitul minim pe economie) şi moştenitorii din zonele declarate calamitate.
Reducerile pot fi de până la 70% din onorariu pentru magistraţii, soţii/soţiile acestora şi copiii lor minori, pentru autentificarea actelor în care aceştia au calitatea de dobânditori ai drepturilor şi obligaţia implicită de plată. Se pot oferi reduceri de până la 50% din onorariu pentru autentificarea procurilor necesare încasării pensiilor de orice natură şi a drepturilor băneşti enumerate mai sus, pentru valorificarea cărora actele sunt scutite de plată. Tot cu 50% se reduc onorariile pentru autentificarea actelor de dare în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. Cu anumite excepţii, o reducere de 30% se aplică onorariilor pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare şi a oricăror alte acte care se încheie în cadrul programului guvernamental „Prima casă”. În fine, cea mai mică reducere, de 15% din onorariu, se poate aplica pentru autentificarea actelor în care avocaţii sau consilierii juridici au calitatea de dobânditori ai drepturilor şi, implicit, obligaţia de plată a onorariului, precum şi la succesiuni, dacă aceştia au calitatea de moştenitori.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....