Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE MAXIM INTERES ! Taxe notariale in Argeş: Reduceri și gratuități de care poți beneficia la notar

Publicat

in

Onorariile notarilor au un cadru legal bine stabilit, iar în acest cadru își au locul și câteva beneficii la întocmirea unor acte notariale. Vorbim, mai exact, de acte ce pot fi făcute gratuit sau cu reduceri însemnate la orice notar. De pildă, reduceri foarte mari sunt acordate moștenitorilor care nu au surse de venit sau au sub 18 ani. Ziarul PROFIT a mers in aceste zile la cativa dintre cei mai cunoscuti notari argeseni pentru a afla daca, si in acest an, mai exista facilitati de plata la incheierea anumitor acte notariale. Am aflat astfel ca tarifele notarilor sunt calibrate la situatia economica actula, multi argesnei considerand insa ca sumele cerute de notari sunt cam mari.

Am aflat ca există însă anumite si documente pe care argesenii le pot obține de la notar gratis sau beneficiind de o reducere de tarif. Mai exact, nu trebuie să plătim nimic pentru următoarele:

– declaraţiile privind ajutorul de şomaj;
– declaraţiile privind ajutorul social;
– declaraţiile privind obţinerea alocaţiei de stat pentru copii;
– declaraţiile privind acordarea burselor pentru elevi şi studenţi, pentru obţinerea de rechizite şcolare şi pentru obţinerea de locuri de cazare în cămine;
– declaraţiile privind stabilirea sau valorificarea drepturilor foştilor deţinuţi politici, veteranilor de război şi văduvelor acestora;
– declaraţiile privind stabilirea sau valorificarea drepturilor persoanelor cu handicap;
– declaraţiile şi procurile necesare în cadrul procedurii de obţinere a despăgubirilor acordate persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni pentru achiziţionarea de autoturisme;
– declaraţiile de donare de organe, ţesuturi şi celule.

De asemenea, se pot aplica scutiri și atunci când obligaţia de plată a onorariului revine statului român. Atenție! Actele amintite sunt scutite de la plata onorariilor, cu excepţia cheltuielilor materiale.

Reduceri importante la unele tarife

Se pot bucura de reduceri de tarife de până la 100% din onorariu moştenitorii sub 18 ani fără venituri proprii, moştenitorii care nu realizează niciun fel de venituri (sau realizează venituri sub venitul minim pe economie) şi moştenitorii din zonele declarate calamitate.
Reducerile pot fi de până la 70% din onorariu pentru magistraţii, soţii/soţiile acestora şi copiii lor minori, pentru autentificarea actelor în care aceştia au calitatea de dobânditori ai drepturilor şi obligaţia implicită de plată. Se pot oferi reduceri de până la 50% din onorariu pentru autentificarea procurilor necesare încasării pensiilor de orice natură şi a drepturilor băneşti enumerate mai sus, pentru valorificarea cărora actele sunt scutite de plată. Tot cu 50% se reduc onorariile pentru autentificarea actelor de dare în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. Cu anumite excepţii, o reducere de 30% se aplică onorariilor pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare şi a oricăror alte acte care se încheie în cadrul programului guvernamental „Prima casă”. În fine, cea mai mică reducere, de 15% din onorariu, se poate aplica pentru autentificarea actelor în care avocaţii sau consilierii juridici au calitatea de dobânditori ai drepturilor şi, implicit, obligaţia de plată a onorariului, precum şi la succesiuni, dacă aceştia au calitatea de moştenitori.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Informații utile! Când și cum îi va afecta, sistemul de imigraţie ce va fi aplicat în UK ,pe cei care doresc să se stabilească în Regat?

Publicat

in

De

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a informat că sistemul de imigraţie pe bază de puncte a fost gândit de mult timp de Guvernul britanic, iar datele din documentul politic publicat la 19 februarie sunt trasate în linii mari.

Sistemul de imigraţie pe bază de puncte, ce va fi aplicat în UK, nu îi afectează pe românii şi restul cetăţenilor UE care care s-au înregistrat pentru statut special, de rezident sau pre-rezident, ci pe cei care doresc să se stabilească în Regat, anul viitor, când expiră perioada de tranziţie post-Brexit, a declarat, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble.

Potrivit unui document ce prezintă planurile guvernului de la Londra, cetăţenii UE cu o calificare în meserie se pot înscrie pentru a se stabili în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021, dacă vor cumula minim 70 de puncte, acordate pentru criterii precum calificarea în muncă, educaţie, dacă au deja un angajator în Regat şi dacă au un venit minim garantat.

Vezi și

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avantajul de dobândă transmis de Cîțu se anulează? Ce spune opoziția

Publicat

in

De

Într-o postare recentă a PSD, Florin Câțu este ‘linșat’. Avantajul de dobândă al recentului împrumut ar fi de fapt o iluzie.

Reprezentanții PSD, au scris într-o postare pe Facebook că:

„Astăzi cursul leu-euro a atins un nou record istoric. La acest curs, se anulează în totalitate avantajul de dobândă cu care se lăuda Florin Cîțu. Și nu doar că se anulează, dar ne face și #datori!”

Reamintim că de curând, în ședința de Guvern, Cîțu  a spus:

Astăzi România s-a împrumutat cu dobânzi negative. Ce-nseamnă dobânzi negative? Dacă ne împrumutăm cu 1 leu, dăm înapoi 90 de bani”,

Vezi și:

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend