Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE MAXIM INTERES ! Taxe notariale in Argeş: Reduceri și gratuități de care poți beneficia la notar

Publicat

in

Onorariile notarilor au un cadru legal bine stabilit, iar în acest cadru își au locul și câteva beneficii la întocmirea unor acte notariale. Vorbim, mai exact, de acte ce pot fi făcute gratuit sau cu reduceri însemnate la orice notar. De pildă, reduceri foarte mari sunt acordate moștenitorilor care nu au surse de venit sau au sub 18 ani. Ziarul PROFIT a mers in aceste zile la cativa dintre cei mai cunoscuti notari argeseni pentru a afla daca, si in acest an, mai exista facilitati de plata la incheierea anumitor acte notariale. Am aflat astfel ca tarifele notarilor sunt calibrate la situatia economica actula, multi argesnei considerand insa ca sumele cerute de notari sunt cam mari.

Am aflat ca există însă anumite si documente pe care argesenii le pot obține de la notar gratis sau beneficiind de o reducere de tarif. Mai exact, nu trebuie să plătim nimic pentru următoarele:

– declaraţiile privind ajutorul de şomaj;
– declaraţiile privind ajutorul social;
– declaraţiile privind obţinerea alocaţiei de stat pentru copii;
– declaraţiile privind acordarea burselor pentru elevi şi studenţi, pentru obţinerea de rechizite şcolare şi pentru obţinerea de locuri de cazare în cămine;
– declaraţiile privind stabilirea sau valorificarea drepturilor foştilor deţinuţi politici, veteranilor de război şi văduvelor acestora;
– declaraţiile privind stabilirea sau valorificarea drepturilor persoanelor cu handicap;
– declaraţiile şi procurile necesare în cadrul procedurii de obţinere a despăgubirilor acordate persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni pentru achiziţionarea de autoturisme;
– declaraţiile de donare de organe, ţesuturi şi celule.

De asemenea, se pot aplica scutiri și atunci când obligaţia de plată a onorariului revine statului român. Atenție! Actele amintite sunt scutite de la plata onorariilor, cu excepţia cheltuielilor materiale.

Reduceri importante la unele tarife

Se pot bucura de reduceri de tarife de până la 100% din onorariu moştenitorii sub 18 ani fără venituri proprii, moştenitorii care nu realizează niciun fel de venituri (sau realizează venituri sub venitul minim pe economie) şi moştenitorii din zonele declarate calamitate.
Reducerile pot fi de până la 70% din onorariu pentru magistraţii, soţii/soţiile acestora şi copiii lor minori, pentru autentificarea actelor în care aceştia au calitatea de dobânditori ai drepturilor şi obligaţia implicită de plată. Se pot oferi reduceri de până la 50% din onorariu pentru autentificarea procurilor necesare încasării pensiilor de orice natură şi a drepturilor băneşti enumerate mai sus, pentru valorificarea cărora actele sunt scutite de plată. Tot cu 50% se reduc onorariile pentru autentificarea actelor de dare în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. Cu anumite excepţii, o reducere de 30% se aplică onorariilor pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare şi a oricăror alte acte care se încheie în cadrul programului guvernamental „Prima casă”. În fine, cea mai mică reducere, de 15% din onorariu, se poate aplica pentru autentificarea actelor în care avocaţii sau consilierii juridici au calitatea de dobânditori ai drepturilor şi, implicit, obligaţia de plată a onorariului, precum şi la succesiuni, dacă aceştia au calitatea de moştenitori.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Nebunie în fața BCU! În pauza de țigară, Moise Guran a fost prins la înghesuială! Ce i s-a cerut să-l întrebe pe Klaus Iohannis

Publicat

in

De

Nebunie în fața Bibliotecii Centrale Universitare, acolo unde are loc, la această oră, dezbaterea organizată de SNSPA pentru Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale!

În pauza de țigară, Moise Guran a ieșit afară să fumeze și, în scurt timp, a fost asaltat de un grup persoane, care i-au cerut să-i pună mai multe întrebări lui Klaus Iohannis.

Printre temele sugerate lui Guran, se numără casa pierdută de Klaus Iohannis în instanță, problema „gazelor de șist” și restricționarea accesului presei la dezbaterea din această seară.

Vezi și

Schimbări uriașe- Cum se acordă sporurilor la pensie în funcție de vechimea în muncă

Cine e greul executat de Marcel Vela, căruia șeful de la Interne nu a vrut să-i facă public numele

Ministrul de Interne a început execuțiile! Pe cine a dat afară Marcel Vela și de ce

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Un cunoscut jurnalist spune că a fost șicanat înainte de conferința Vioricăi Dăncilă: Marcel Vela are mult de muncă

Publicat

in

De

Un cunoscut jurnalist susține că a fost „șicanat pe model bolșevic” înainte de conferința organizată de Viorica Dăncilă, de către Jandarmeria Română.

Este vorba despre Dan Bucura.

„Vestea buna: am intrat la conferința Vioricai Dancilă! Vestea proastă: Jandarmeria a rămas o instituție la fel de ticăloasă! M-au șicanat pe model bolșevic. Ministrul de Interne, Marcel Vela, are mult de muncă! După dezbatere vă povestesc…..”, dezvăluie Bucura.

Vezi și

Schimbări uriașe- Cum se acordă sporurilor la pensie în funcție de vechimea în muncă

Cine e greul executat de Marcel Vela, căruia șeful de la Interne nu a vrut să-i facă public numele

Ministrul de Interne a început execuțiile! Pe cine a dat afară Marcel Vela și de ce

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend