Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE MAXIM INTERES – Ai datorii restante la stat? De azi poţi scăpa de ele – CE FACI, PAS CU PAS, PENTRU A BENEFICIA DE AMNISTIA FISCALĂ

Publicat

in

Mecanismul din al doilea capitol al Ordonanței 6 (supranumită „Ordonanța Amnistiei”) a devenit de luni, 30 septembrie, pe deplin aplicabil. El face posibilă ștergerea unor accesorii (dobânzi, penalități) ale datoriilor bugetare restante la finele lui 2018, dacă se achită, până la jumătatea lui decembrie, restanțele principale.

1. Ce se obține, de fapt, prin accesarea măsurii?
Anularea unor dobânzi, penalități și alte accesorii de plată ale restanțelor de la finele anului trecut și amânarea la plată a accesoriilor respective, până când se soluționează cererea (maximum până la 16 decembrie 2019), cu consecința că nu se vor face executări silite. De asemenea, Fiscul va debloca sumele poprite pentru a se putea face plăți.

2. Care contribuabili pot beneficia de mecanism?
Cei cu datorii bugetare principale restante la finele lui 2018 sub un milion de lei: persoane juridice, persoane fizice sau entități fără personalitate juridică.
De asemenea, cei cu astfel de restanțe peste un milion de lei: persoane fizice sau entități fără personalitate juridică, unități administrativ-teritoriale sau subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București ori instituțiile publice (deci, nu firme).

3. Care sunt restanțele principale pentru care se poate cere anularea accesoriilor?
obligaţiilor bugetare principale restante la 31 decembrie 2018 inclusiv;
obligaţiilor bugetare principale declarate suplimentar de debitor prin declaraţie rectificativă prin care se corectează obligaţiile bugetare principale cu scadenţe anterioare datei de 31 decembrie 2018 inclusiv;
obligaţiilor bugetare principale cu termene de plată până la 31 decembrie 2018 inclusiv şi stinse până la această dată;
obligaţiilor bugetare principale scadente până la data de 31 decembrie 2018 inclusiv, și cuprinse în decizii de impunere emise ca urmare a unei inspecţii fiscale aflată în derulare la data de 8 august 2019.

4. Până când se poate cere anularea?
Termenul-limită pentru a obține anularea și pentru a plăti datoriile principale este 16 decembrie 2019.

5. Cum se procedează pentru a beneficia de măsură?
Primul pas pe care vor trebui să-l facă cei interesați e să depună la Fisc, personal, prin poștă sau prin Spațiul Privat Virtual (SPV) o notificare în acest sens. În cinci zile, organul fiscal le va comunica ce datorii au și certificatul de atestare fiscală – vor exista și trei zile suplimentare pentru eventualele neconcordanțe. Apoi, organul fiscal va dispune amânarea la plată a accesoriilor, precum și oprirea eventualelor executări silite pentru acele datorii. Ulterior, datornicul va trebui să ceară anularea obligațiilor de plată, până cel târziu pe 16 decembrie, timp în care vor trebui plătite datoriile principale.
Așadar, sunt două documente care se depun: mai întâi notificarea, pentru a avea o situație clară a datoriilor și, mai apoi, cererea de anulare, dar asta presupune ca plățile principale să fie făcute deja. Altfel, dacă nu se plătesc datoriile principale, anularea accesoriilor nu va fi dispusă.

6. Ce trebuie plătit, de fapt?
Debitele principale restante la finele anului trecut, arătate mai sus. În plus, solicitanții trebuie să fie la zi cu obligațiile fiscale pe anul acesta, dar și cu declarațiile fiscale ce trebuie depuse în 2019.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Orban, despre plafonarea prețurilor la alimente: ‘Dacă producătorul a crescut prețul, eu nu pot să impun să nu dea la un preț’

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că se face ”o analiză serioasă” în ceea ce priveşte plafonarea preţurilor la alimente, dar afirmă că multe produse vin din import, iar dacă producătorul a crescut preţul nu se poate impune un preţ în România.

Ludovic Orba a fost întrebat, luni seară, la Realitatea Plus, despre posibilitatea plafonării preţurilor la alimente şi a spus: ”Suntem în curs de analiză. Facem o evaluare foarte serioasă. O mare parte dintre produsele alimentare de pe piaţa românească provin din import. Dacă producătorul a crescut preţul, eu nu pot să impun să nu dea la un preţ, dacă el cumpără la un preţ mai mare”.

Premierul a precizat că nu pot fi puse preţuri ”din burtă”.

”Nu poţi să impui un preţ din burtă pentru că produsele vor dispărea de pe piaţă şi vor fi vânduse pe pieţele ilegale. Abia atunci apare o penurie alimentară. Eu nu pot să fixez preţul la cartoful sau la mărul care vine din Polonia. Pe anumite categorii de produse, cum ar fi cele de dezinfecţie, într-adevăr aici au luat-o razna preţurile. Dar dacă sunt produse în România, preţul nu a crescut foarte mult. Trebuie văzut adaosul comercial şi trebuie făcută o analiză”, a mai spus Orban.

În ceea ce priveşte produsele pentru dezinfecţie şi sistemul medical, Orban a spus că ”soluţia este să dăm drumul la producţie”.
”Până acum ne-am împiedicat de comitete şi comisii”, a mai declarat premierul, conform news.ro

Vezi și:

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Eugen Teodorovici trece la acuze dure: ”o mână de oameni de la vârful puterii ne-au ascuns un adevăr crunt”

Publicat

in

De

Eugen Teodorovici trece la acuze dure la adresa autorităților! ”Trebuie să facem, împreună, ORICE este omeneşte posibil”

”Trebuie să facem, împreună, ORICE este omeneşte posibil”, a scris luni Eugen Teodorovici pe Facebook.

”Ce este mai RĂU, mai GRAV și mai CINIC? Că o mână de oameni de la vârful puterii ne-au ascuns un adevăr crunt, că nu au acționat imediat, că ne-au mințit în speranța că noi nu vom avea ghinion ca alții sau că nici măcar acum nu sunt în stare să ia niște MĂSURI FERME care să salveze populația!?

Că ăștia încă se gândesc la viitorul lor politic care ar putea avea de suferit din cauza unor restricții mai dure!?”, a mai scris acesta.

”Nu mai e timp, Iohannis, de exerciții de imagine și de mesaje sforăitoare! E bine și cu imnul național al României, însă doar cu intonarea acestuia pe străzi nu oprim virusul, nu testăm și nu protejăm cadrele medicale și populația, nu salvăm bolnavii și nu producem echipamente de protecție!

Nu mai sunt suficiente mesajele de încurajare pentru că NU MAI ESTE TIMP!

Acum trebuie să luați cele mai URGENTE și FERME MĂSURI! Trebuie să DAŢI ORDINELE pe care nu le-ați dat atunci când era momentul și pe acelea pe care încă evitaţi să le dați!”, cere Eugen Teodorovici.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend