spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

De luni, INTERZIS in pantaloni scurți la PREFECTURĂ

Facebook Twitter Google+
De luni, INTERZIS in pantaloni scurți la PREFECTURĂ

Noi reguli pentru accesul și circulația cetățenilor , sunt incluse intr-un ordin emis zilele trecute și care va intra în vigoare începând de luni  în Prefectura Gorj, denumită Palatul Administrativ.

Documentul prevede mai multe măsuri pe care le putem considera cel puțin interpretabile, în contextul în care este precizat că toate persoanele care solicită accesul în clădire trebuie să fie îmbrăcate decent și într-o manieră care arată demnitate și respect față de instituție.

Astfel, nu va fi permis accesul în pantaloni scurți sau în papuci de plajă, dar nici îmbrăcămintea „cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane. Așadar, putem deduce de aici că accesul unei persoane cu un tricou personalizat cu o siglă sau un logo al unei companii, spre exemplu, ar putea fi restricționat. Sau permis, în anumite cazuri, dar atunci am putea vorbi de o inechitate și aplicarea unui tratament preferențial.

Totodată, „nu vor fi permise articolele de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articole de îmbrăcăminte provocatoare, sau purtate provocator, după cum scrie în ordinul prefectului de Gorj.

Desigur, nu putem să nu ne întrebăm care va fi abordarea personalului de pază și control acces din cadrul instituției și cum se va asigura acesta de o aplicare unitară a prevederilor documentului analizat.

Și nici nu vom insista pe ce înseamnă haine provocatoare sau purtate provocator pentru inițiatorii noilor măsuri, dar am fi curioși să aflăm ce lor vor spune aceștia oamenilor cu mai puține posibilități, care nu vor afișa o vestimentație tocmai modernă atunci când vor veni să își rezolve diverse probleme administrative. Căci, cu siguranță, și cetățenii mai amărâți interacționează cu instituțiile statului, mai mult sau mai puțin.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....