Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE INTERES ! Fermierii vor putea cere, la primărie, ajutor pentru obținerea și folosirea finanțărilor nerambursabile 

Publicat

in

– Primăriile vor fi obligate să înființeze un post de specialist în domeniul consultanței agricole

Fermierii români vor putea cere ajutor de specialitate, pentru accesarea și folosirea fondurilor nerambursabile, în orice primărie din țară, conform unui proiect de act normativ aflat aproape de votul decisiv al deputaților. Concret, în fiecare localitate va exista un specialist în domeniul consultanței agricole. Proiectul de lege pentru înființarea funcției de specialist în domeniul consultanței agricole în cadrul fiecărei unități a administrației publice locale a trecut în martie 2019 de Senat și zilele trecute a primit un raport de adoptare la Camera Deputaților. Asta înseamnă că actul are șanse mari să primească votul decisiv favorabil și să fie trimis, pentru promulgare, șefului statului. În esență, parlamentarii vor ca în fiecare localitate din România să existe la primărie un post de specialist în domeniul consultanței agricole. Acesta nu va face altceva decât să ofere consiliere agricolă pentru fermierii din localitate, adică inclusiv pentru obținerea și folosirea fondurilor nerambursabile. Așadar, consultanții agricoli vor ajuta fermierii cu documentația pentru accesarea finanțărilor de stat, indiferent că banii vin din bugetul țării sau din bugetul Uniunii Europene. Totodată, aceștia vor ajuta fermierii la punerea în aplicare a proiectelor finanțate și vor acționa într-un fel ca mediatori între fermieri și autoritățile agricole, sanitar-veterinare și fitosanitare. Practic, primăriile vor fi obligate să înființeze un post (nou sau unul vechi transformat) de specialist în domeniul consultanței agricole, care să fie ocupat, prin încheierea unui contract individual de muncă, de un absolvent de studii superioare din domeniul agriculturii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

FOTO și VIDEO | URȘII AU DAT ATACUL LA AREFU, ARGEȘ – AU OMORÂT DOUĂ VACI

Publicat

in

De

Sezonul de hibernare al ursilor s-a incheiat si, in lipsa zonelor de hrana din paduri, acestia au inceput iar sa coboare in sate. Astfel, in noaptea de sambata spre duminica, in comuna Arefu, ursii au dat atacul la o gospodarie si au facut prapad. Au distrus un grajd si au omorat doua vaci. Famila din Arefu a ramas in plina perioada de izolare fara laptele pe care il produceau cele doua vacute si vor trebui sa aiba grija acum de cei doi vitelusi de care au scapat de atacul ursului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CTP: Aceste persoane să nu beneficieze de asistență medicală în cazul în care se îmbolnăvesc de Covid-19!

Publicat

in

De

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a propus o măsură dură.

Cristian Tudor Popescu a declarat în cadrul unei emisiuni că românii care au încălcat regulile pe care le cer autoritățile, ar trebui ă nu beneficieze de asistență medicală în cazul în care se îmbolnăvesc de Covid-19.

„Văd că iau măsuri restrictive noi, se vor lua de către Guvern, dar până atunci eu aș propune o măsură restrictivă: toți acești inși care încalcă – unii dintre ei sfidător – regulile pe care le cer autoritățile, și în mod evident aceste reguli sunt înspre binele cetățenilor și pentru sănătatea lor, aceste persoane să nu beneficieze de asistență medicală în cazul în care se îmbolnăvesc de Covid-19.

Cum se procedează la transplant? Acolo există o listă. Transplantul de organe, în România, se face cu listă de așteptare. Pentru ficat, pentru rinichi și așa mai departe. Pe acea listă sunt persoane cu dosar și cu punctaj. Și dacă te califici, atunci primești organul respectiv pentru că ele sunt puține, organele.

Așa și aici. În clipa când se va ajunge, și se va ajunge, nu vreau să fiu alarmist, dar e foarte greu să credem că nu se va ajunge în situația în care va trebui deja – se spune în scenariul 4 că toate cazurile relativ ușoare spre medii rămân acasă.

În clipa în care autoritățile medicale vor trebui să aleagă cine intră la terapie intensivă, cine e dus la spital și cine rămâne acasă. Atunci, să existe acest punctaj. Dacă te afli pe lista celor care au încălcat legea… de ce au încălcat-o?

Au încălcat-o pentru că toți acești inși se consideră o rasă superioară. Ei sunt mai deștepți decât ceilalți, mai deștepți decât cei care respectă regulile… Ei sunt șmecheri naturali și ceilalți sunt fraieri.

Și atunci, mie mi se pare firesc ca ăștia să fie lăsați acasă și să reziste bolii prin gena lor tare, puternică de șmecher natural. Ei sunt niște persoane deosebite. Dacă vine virusul pe ei se ofilește și cade. Iar faptul că i-ar putea infecta pe alții, hai să fim serioși… Ce contează fraieri pe lumea asta? Contează deștepții, șmecherii naturali.

Și atunci, dacă ai acolo trecut, pe lângă amenzile uriașe care e bine că se dau, și se vor folosi banii ăștia în lupta cu virusul, pe lângă dosarul penal să ai și această prevedere – că nu vei fi eligibil dacă cumva s-ar putea să fii pe punctul de a căsca ciocul, domnule șmecher natural.

Nu e nicio metaforă. De ce adică la transplant se poate să existe asta, când e vorba de a alege între oameni care pot să moară, și aici nu puteam să avem? Bineînțeles, pot să contribuie și alți parametri în această alegere. Dar unul dintre ei, eu consider că trebuie să fie acesta: dacă ți-ai bătut joc, încălcând legea, de concetățenii tăi.

Adică medicii o să-l trateze pe ală care iese pe stradă și infectează oamenii și nu o să-l trateze pe unul care a fost infectat fără nicio vină de imbecilul respectiv?

Dacă nu se înăspresc masurile, atunci se va ajunge la o debandadă totală”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.ro.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend