Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE INTERES ! Fermierii vor putea cere, la primărie, ajutor pentru obținerea și folosirea finanțărilor nerambursabile 

Publicat

in

– Primăriile vor fi obligate să înființeze un post de specialist în domeniul consultanței agricole

Fermierii români vor putea cere ajutor de specialitate, pentru accesarea și folosirea fondurilor nerambursabile, în orice primărie din țară, conform unui proiect de act normativ aflat aproape de votul decisiv al deputaților. Concret, în fiecare localitate va exista un specialist în domeniul consultanței agricole. Proiectul de lege pentru înființarea funcției de specialist în domeniul consultanței agricole în cadrul fiecărei unități a administrației publice locale a trecut în martie 2019 de Senat și zilele trecute a primit un raport de adoptare la Camera Deputaților. Asta înseamnă că actul are șanse mari să primească votul decisiv favorabil și să fie trimis, pentru promulgare, șefului statului. În esență, parlamentarii vor ca în fiecare localitate din România să existe la primărie un post de specialist în domeniul consultanței agricole. Acesta nu va face altceva decât să ofere consiliere agricolă pentru fermierii din localitate, adică inclusiv pentru obținerea și folosirea fondurilor nerambursabile. Așadar, consultanții agricoli vor ajuta fermierii cu documentația pentru accesarea finanțărilor de stat, indiferent că banii vin din bugetul țării sau din bugetul Uniunii Europene. Totodată, aceștia vor ajuta fermierii la punerea în aplicare a proiectelor finanțate și vor acționa într-un fel ca mediatori între fermieri și autoritățile agricole, sanitar-veterinare și fitosanitare. Practic, primăriile vor fi obligate să înființeze un post (nou sau unul vechi transformat) de specialist în domeniul consultanței agricole, care să fie ocupat, prin încheierea unui contract individual de muncă, de un absolvent de studii superioare din domeniul agriculturii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitură pentru părinții Alexandrei Măceșanu! Este revoltător

Publicat

in

De

Părinții Alexandrei Măceșanu au primit o lovitură grea din partea Curții de Apel Craiova. Cererea lor, referitoare la procesul în care Gheorghe Dincă este judecat, a fost considerată nefondată. 

Părinții Alexandrei Măceșanu au formulat o cerere prin care dosarul Caracal să fie stramutat de la Tribunalul Olt. Pe lângă toate acestea, soții Măceșanu au fost obligați de instanță să suporte cheltuielile judiciare, care ajung la suma de 25 de lei fiecare.

„Respinge, ca nefondată, cererea de strămutare formulată de petenţii Măceşanu Tudoriţa şi Măceşanu Ion. Obligă pe fiecare petent la câte 25 lei cheltuieli judiciare avansate de stat”, se menţionează în decizia instanţei.

Onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu pentru apărarea inculpaţilor Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în atribuția statului.

Avocatul familiei Măceșanu a declarat că: „Oricum, indiferent unde va fi, noi am invocat cel puţin cinci excepţii pe cameră preliminară urmând să se pronunţe şi atunci vom vedea dacă va fi imparţial sau nu. Din punctul meu de vedere, pentru a înlătura orice suspiciune rezonabilă cu privire la acest aspect, ar trebui să trimită dosarul undeva spre Tribunalul Mehedinţi sau oriunde în altă parte, mai puţin în Dolj şi Olt. Ştim bine că procurorul Vasilescu a instrumentat această cauză şi, din câte am înţeles, soţia acestuia este judecător la Curtea de Apel Craiova”, a spus avocatul familiei Măceşanu, înainte de pronunţare, conform Agerpres.

Vezi și: EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

EXCLUSIV După mega-alianța Stângii, Rareș Bogdan reacționează! Dezvăluire din interior: Nu vom sta cu mâinile în sân

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu, atac la adresa foștilor miniștrii de Finanțe: De ce nu l-aţi dat pe Teodorovici cu capul de toţi pereţii?

Publicat

in

De

Întrebat de senatorul UDMR Tantos Barna cine ar trebui să plătească pentru greşelile magistraţilor care au dus ca România să fie condamnată la CEDO, Traian Băsescu a răspuns: „De ce nu l-aţi dat pe (Eugen)Teodorovici cu capul de toţi pereţii pentru că nu a iniţiat procedurile de recuperare de la cei care au greşit şi am plătit la CEDO? (…) Există procedură în lege prin care banii prin care sunt imputaţi ţării la CEDO să poată fi imputaţi magistratului care a făcut ca România să fie penalizată”.

Fostul preşedinte este de părere că miniştrii de Finanţe „au fost toţi laşi şi nu au procedat la recuperarea banilor”. „Un stat care ar trebui să plătească tot ce i s-a pus statului român nu are cum să nu se declare falimentar. România nu are nicio şansă să nu intre într-o criză gravă dacă nu se opreşte odată această avalanşa de bani pe care trebuie să îi plătească statul de multe ori prin voinţa oamenilor politici”, a afirmat fostul preşedinte.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend