Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE INTERES ! Cum poti lua 15.000 euro pentru dezvoltarea fermelor mici – Începe sesiunea de depunere a proiectelor 

Publicat

in

Fermierii mici au la dispoziţie varianta finală a ghidului pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile de 15.000 de euro prin PNDR 2020, sesiunea de depunere a proiectelor urmând să fie lansată în cursul acestei luni, a anunţat, vineri, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Micii fermieri pot primi prin intermediul submăsurii 6.3 ‘Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici’ finanţare nerambursabilă în procent de 100% în valoare de 15.000 euro. Această sumă de bani se acordă în două tranşe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului în momentul în care finalizează obiectivele propuse printr-un plan de afaceri. Cheltuielile propuse prin Planul de afaceri, inclusiv capitalul de lucru, achiziţia de teren sau material biologic, efectuare de studii, precum cel pentru sectorul pomicol, sau cel privind potenţialul agricol, precum şi activităţile relevante pentru implementarea corectă a Planului de afaceri aprobat, pot fi eligibile atât timp cât susţin obiectivele propuse pentru dezvoltarea fermei, spun reprezentanţii AFIR. Submăsura 6.3 din PNDR 2020 a beneficiat de o atenţie foarte mare din partea solicitanţilor de fonduri, fiind una dintre cele mai accesate. Până în acest moment, AFIR a finanţat efectiv 26.859 de ferme mici, în valoare de peste 203 milioane euro din care 2.209 proiecte, în valoare de peste 33 de milioane de euro, vizează zona montană. Plăţile făcute de AFIR în conturile micilor fermieri, până în acest moment, au depăşit 154 de milioane de euro. Ghidului solicitantului pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 a fost publicat vineri pe pagina oficială de internet a AFIR, www.afir.info, la secţiunea Investiţii PNDR.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Dezvăluiri bombă! Un șofer de TIR s-a întâlnit cu Luiza Melencu

Publicat

in

De

O nouă înregistrare bombă, care dovedeşte că Luiza se află în viaţă şi trăieşte în Italia, a fost difuzată duminică seara, de România TV.

Jurnalistul Ovidiu Zară a reuşit să-l găsească pe şoferul de TIR care a găsit-o pe Luiza Melencu şi astfel a aflat de la acesta lucruri de o importanţă deosebită. Bărbatul susţine că Luiza este vopsită acum blondă şi face parte dintr-o reţea de prostituţie. Când a întâlnit-o în Italia, la Padova, ea l-a rugat să nu anunţe poliţia, pentru că acest lucru ar putea-o pune în primejdie. Fetele sunt ţinute sub supraveghere 24 de ore din 24 şi nu stau mai mult de două săptămâni în acelaşi loc.

Discuţia dintre şoferul de TIR şi Ovidiu Zară:

MARTORUL: Acum două săptămâni, eu am avut-o pe Luiza în mașină. În Padova. Eu sunt șofer de Comunitatea Europeană și am ajuns în Padova, Parcul Industrial. Ideea este în felul următor: am putut să stau cu ea undeva la 10 minute, după care practic am fost oarecum fugărit. De ce? Fiindcă ele sunt urmărite.

OVIDIU ZARĂ: În ce dată aţi ajuns la Padova ?

MARTORUL: Acum două săptămâni, joia

OVIDIU ZARĂ: În jurul cărei ore?

MARTORUL: 22!

OVIDIU ZARĂ: Și v-ați dus la fete?

MARTORUL: Eu nu…. nu merg la fete de obicei. Eu am parcat în Parcul Industrial și acolo sunt o grămadă de fete. Am văzut și mi s-a părut ceva suspect și efectiv m-am dus ca un… Şi a venit la mine în mașină, era blondă săraca, nu am putut să vorbesc cu ea niciun cuvânt, pentru că ele săracele au microfon. Și atunci pe telefon a început să-mi scrie ea.
Deci, trăiește. La fiecare două săptămâni pe ele le mută, gen: Piacenza, Genova, Bari, Milano, cam astea sunt localitățile în care le mută. Nu le vând, doar le mută și pe stradă ies odată pe săptămână (…) Ea mi-a scris pe telefon, ca și mesaj. Adică mi-a făcut semn ca eu să vorbesc. Eu am vorbit cu ea ca și cum nah! Cât costă, ce costă? Bla! Bla! Bla! (…) Era blondă. Și ce mi-a mai scris acolo, mi-a spus că le schimbă și culoarea, că nu rămâne aceeași

OVIDIU ZARĂ: Dar nu v-a spus de cine e luată? De o grupare de români sau albanezi?

MARTORUL: Deci, eu ce pot…. români, români. Mi-a spus că români. Și vă spun un lucru: Ideea e în felul următor. E complicată treaba de ce? Pentru că ele sunt păzite, cel puțin acolo, sunt păzite în ghilimele de poliție. Nu credeți că sunt păzite de altcineva. Pe lângă faptul că-s ai noștri acolo

OVIDIU ZARĂ: Dar nu v-a spus niciun nume?

MARTORUL: Nu mi-a spus niciun nume. Dar nu cred că ele știu. Nu au acte, nu au absolut nimic. Ele oricum, nu pot să plece. Și pe lângă faptul ăsta, eu când m-am dus cu ea, ne-a băgat pe o stradă, o stradă înfundată, eu nu puteam să plec cu mașina în față. Că la un moment dat am zis că o iau, fug și asta e. Vedem ce facem. Ne-a băgat pe o stradă înfundată și s-a pus o mașină în spatele mașinii mele (…) Ideea e în felul următor. Deci, ce mi-a spus fata: pe ele le mută, la două săptămâni le mută. Deci, astea sunt orașele: Padova, Piacenza, Genoa, Milano, Bari. Acuma, eu nu pot să vă spun singur că ea se mai află în orașul Padova. Sau unde se află. Deci nu știu, eu o să mai trec. Vă garantez 100% fata trăiește.

OVIDIU ZARĂ: Dar era speriată? În ce situație era?

MARTORUL: Eeee! N-ați vrea să știți! N-ați vrea să știți! Dacă eu, dacă eu aveam posibilitatea să pot să plec cu mașina, vă dau cuvântul meu, cu orice risc, eu plecam atunci. Dar … ăsta e … ele normal sunt într-o societate de lux. Asta e toată șmecheria. Și odată pe săptămână le scoate la produs, ca să spun așa. Bani, din ce produc în seara, în noaptea aia, deci banii cu care ele trăiesc. Ei nu le dau bani. Deci aia e singura zi în care…

OVIDIU ZARĂ: Dar nu v-a spus să trimiteți un mesaj acasă, ceva?

MARTORUL: Nu mi-a spus nimic de genul. Nu, nu. Absolut nimic. Doar mi-a spus pe final, mi-a spus: nu anunța Poliția. Ele sunt păzite toate de Poliție. Toată Poliția din Padova, cel puțin, e implicată. Fiindcă nu… atâta timp cât ăia stau acolo … ăia stau ca niște paznici. Și ea mi-a spus, pe final, să nu anunț Poliția… Acuma că extragere, cum ar putea fi extrasă de acolo, dacă ar putea vreodată fi, nu știu. Nu știu asta și să vă mai spun o chestie: vă dați seama, că eu am văzut mașina care a stat în spatele mașinii mele. Dar acuma, vă mai spun un lucru: probabil că mai sunt 10-15 mașini sau 3-5 mașini puse acolo

OVIDIU ZARĂ: Nu ați întrebat și de Alexandra?

MARTORUL: Aia vreau să vă spun acuma. Ajung și acolo. Nu am întrebat, ea mi-a spus. Eu nu am putut să întreb decât prin semne. De Alexandra mi-a spus, că știa că e în Bari și știa că trăiește. Dar nu pot să vă garantez, că nu știu. Nu știu. Nu știu. Dar de ea vă spun sigur, a fost la mine în mașină. Deci, eu am avut-o la mine în mașină. Nu din povești, nu din auzite.

Vezi și:SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Ies la iveală detalii incendiare! Șeful Serviciului de Pază și Protecție, cunoscutul general Lucian Pahonțu, ar reveni pe scena politică

Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vești bune! Veți plăti mai puțin pentru acest serviciu

Publicat

in

De

Vești bune pentru români! Legea se aplică începând cu această lună! Facturile vor fi mai mici pentru acest serviciu.

Autoritățile din domeniul energiei au stabilit o procedură mai simplă pentru schimbarea furnizorului de curent și gaze. Spre deosebire de situația din prezent, noua procedură se va aplica atât pentru schimbarea furnizorului de energie electrică, cât și a celui de gaze naturale. Dar asta nu e tot. Printr-un alt act normativ ce a modificat recent cadrul legal al distribuției de curent și gaze, au fost stabilite noi termene pentru liberalizarea totală a piețelor de energie

Noua procedură unică stabilește pașii ce trebuie urmați de consumatori pentru schimbarea atât a furnizorului de energie electrică, cât și a celui de gaze naturale. Aceasta poate fi consultată în Ordinul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nr. 234/2019. Actul a fost deja publicat în Monitorul Oficial și se va aplica în 30 de zile de la publicare, respectiv din 12 februarie 2020.

Prin acest ordin, ANRE a comasat cele două proceduri ce sunt folosite acum pentru schimbarea furnizorilor de energie, adică procedura de schimbare a furnizorului de electricitate și cea de schimbare a furnizorului de gaze naturale. Dispoziția ANRE extinde termenul actual în care se poate schimba furnizorul de energie electrică și asupra furnizorilor de gaze naturale. Mai exact, din 12 februarie, la fel cum se întâmplă acum în cazul curentului electric, și procesul de schimbare a furnizorului de gaze trebuie să dureze cel mult 21 de zile, anunță avocatnet.ro.

Noua metodologie unică extinde procedura ce trebuie utilizată în prezent pentru schimbarea furnizorului de curent electric și asupra schimbării furnizorului de gaze naturale. Procedura utilizată deja pentru schimbarea furnizorului de electricitate este simplă și nu implică mult efort din partea consumatorului, așadar, după intrarea în vigoare a ordinului ANRE, și schimbarea furnizorul de gaze va fi la fel de ușoară.

Vezi și:Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

Impozit auto 2020- care sunt persoanele vizate să-l plătească?

Mână liberă pentru polițisti! Ce vor putea face în doar câteva zile? 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend