spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

De Buna Vestire, Primării fără primari, dar cu miros de peşte

Facebook Twitter Google+

d9bb6d8f09e8a73139e713ea65be9d0b.jpgCine spune că a fi primar este o adevărată corvoadă şi o muncă stresantă, epuizantă, istovitoare şi fără prea mari beneficii greşeşte enorm. Poate, în localităţile în care se munceşte cu adevărat şi primarii sunt implicaţi în supervizarea tuturor activităţilor, acolo se poate discuta de stres şi volum mare de lucru, însă acest lucru se oglindeşte şi în modul îngrijit în care arată respectivele aşezăminte. Nu este cazul multor comune din zona Muscelului, unde, la zi de sărbătoare, aproape niciun primar nu era la datorie, în Primărie, iar nici angajaţii nu păreau a se istovi prea tare.
Marţi, de Buna Vestire, gândindu-ne că, fiind sărbătoare, edilii-şefi nu ar avea prea mult de muncă, am încercat să obţinem câteva informaţii de la primarii din Boteni, Hârtieşti, Vultureşti, Davideşti, Ţiţeşti, Stâlpeni, Mihăeşti şi Schitu Goleşti, însă nu am avut rezultatul aşteptat, întrucât 6 dintre aceştia nu au fost de găsit. Dacă primarii nu ne-au putut întâmpina, cum a fost dezlegare la peşte, ne-a întâmpinat o atmosferă de sărbătoare, un miros pregnant de peşte şi angajate care mutau farfurii dintr-o parte în alta, semn că nu e chiar aşa rău să munceşti în Primărie. S-ar părea că angajaţii sunt bine antrenaţi să nu divulge nicio informaţie legată de absenţa primarului, chiar şi unde am putut găsi la serviciu viceprimarii comunelor, la Boteni şi la Schitu Goleşti, absenţa primarilor a fost învăluită de mister. La Boteni, de exemplu, viceprimarul Constantin Popescu ne-a mărturisit sec şi vizibil iritat de întrebare că primarul este plecat într-o excursie. Că o fi vorba de excursie de lucru sau pentru a se relaxa, asta nu putem şti. Nici la Schitu Goleşti nu am primit vreo informaţie legată de absenţa primarului, doar că a fost la serviciu, dar a plecat şi nu a spus unde se duce. Nici în celelalte comune, unde nici primarii, dar nici viceprimarii nu au fost de găsit, situaţia nu a stat diferit. Câte un angajat care îşi făcea de lucru prin Primărie ne-a dat răspunsul standard: “Domnul primar este pe teren, nu ştim când se întoarce”, doar la Vultureşti putând afla că primarul este la Prefectură, iar viceprimarul pe teren.
Hârtieşti şi Davideşti au fost singurele comune în care primarii Petre Andrei şi Ion Sandu au rezistat vremii primăvăratice de afară şi au rămas la serviciu. Cu toate beneficiile de a fi primar, cu program care ar face invidios pe oricine şi cu salarii majorate, cine nu ar dori să fie primar de comună?

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....