Conecteaza-te cu noi

Campulung

De Buna Vestire, Primării fără primari, dar cu miros de peşte

Publicat

in

d9bb6d8f09e8a73139e713ea65be9d0b.jpgCine spune că a fi primar este o adevărată corvoadă şi o muncă stresantă, epuizantă, istovitoare şi fără prea mari beneficii greşeşte enorm. Poate, în localităţile în care se munceşte cu adevărat şi primarii sunt implicaţi în supervizarea tuturor activităţilor, acolo se poate discuta de stres şi volum mare de lucru, însă acest lucru se oglindeşte şi în modul îngrijit în care arată respectivele aşezăminte. Nu este cazul multor comune din zona Muscelului, unde, la zi de sărbătoare, aproape niciun primar nu era la datorie, în Primărie, iar nici angajaţii nu păreau a se istovi prea tare.
Marţi, de Buna Vestire, gândindu-ne că, fiind sărbătoare, edilii-şefi nu ar avea prea mult de muncă, am încercat să obţinem câteva informaţii de la primarii din Boteni, Hârtieşti, Vultureşti, Davideşti, Ţiţeşti, Stâlpeni, Mihăeşti şi Schitu Goleşti, însă nu am avut rezultatul aşteptat, întrucât 6 dintre aceştia nu au fost de găsit. Dacă primarii nu ne-au putut întâmpina, cum a fost dezlegare la peşte, ne-a întâmpinat o atmosferă de sărbătoare, un miros pregnant de peşte şi angajate care mutau farfurii dintr-o parte în alta, semn că nu e chiar aşa rău să munceşti în Primărie. S-ar părea că angajaţii sunt bine antrenaţi să nu divulge nicio informaţie legată de absenţa primarului, chiar şi unde am putut găsi la serviciu viceprimarii comunelor, la Boteni şi la Schitu Goleşti, absenţa primarilor a fost învăluită de mister. La Boteni, de exemplu, viceprimarul Constantin Popescu ne-a mărturisit sec şi vizibil iritat de întrebare că primarul este plecat într-o excursie. Că o fi vorba de excursie de lucru sau pentru a se relaxa, asta nu putem şti. Nici la Schitu Goleşti nu am primit vreo informaţie legată de absenţa primarului, doar că a fost la serviciu, dar a plecat şi nu a spus unde se duce. Nici în celelalte comune, unde nici primarii, dar nici viceprimarii nu au fost de găsit, situaţia nu a stat diferit. Câte un angajat care îşi făcea de lucru prin Primărie ne-a dat răspunsul standard: “Domnul primar este pe teren, nu ştim când se întoarce”, doar la Vultureşti putând afla că primarul este la Prefectură, iar viceprimarul pe teren.
Hârtieşti şi Davideşti au fost singurele comune în care primarii Petre Andrei şi Ion Sandu au rezistat vremii primăvăratice de afară şi au rămas la serviciu. Cu toate beneficiile de a fi primar, cu program care ar face invidios pe oricine şi cu salarii majorate, cine nu ar dori să fie primar de comună?

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ACUM ! Accident grav în Argeș, la Câmpulung ! Microbuz cu persoane implicat

Publicat

in

De

In urma cu putin timp, un grav accident rutier a avut loc între microbuz cu aproximativ 7 pasageri și autoturism. Impactul s-a produs in municipiul C-lung, str. Uzina Aro.
La fata locului intervin un echipaj cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD. Potrivit primelor informatii, posibil 2 victime, fără leziuni grave.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Argeșeni prinși cu lemne fără acte ! Poliția i-a amendat și confiscat materialul lemnos

Publicat

in

De

Poliţiştii argeşeni au acţionat, în perioada 25-28 noiembrie a.c., pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au fost depistați 11 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 și 51 de ani, care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu autoutilitare sau atelaje, fără documente legale. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 24.000 de lei. Totodată a fost confiscată cantitatea de peste 20 de metri cubi material lemnos de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 3.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos.

În ziua de 28 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 37 de ani, din Dâmbovicioara, care transporta pe DN 73, pe raza localității de domiciliu, material lemnos cu un autocamion, fără documente legale de provenineță sau transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în cantitate de aproape 10 metri cubi, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Câmpulung.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend