Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Date de la Grupul de Comunicare Strategică: Peste 100.000 de persoane sunt în izolare la domiciliu

Publicat

in

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a venit cu noi precizări miercuri.

GCS anunță că peste 100.000 de români se află la această oră în izolare la domiciliu.

„În urma centralizării datelor la nivel național, inclusiv de la nivelul Municipiului București, facem următoarele precizări:
Număr persoane aflate în carantină: 6.016
Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 100.199”, transmite GCS.

Știre în curs de actualizare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Reglementările financiare extinse în Italia ca răspuns la volatilitatea de pe pieţe

Publicat

in

De

Italia extinde reglementările privind informarea investitorilor, care vor acoperi 104 firme, într-o încercare de a contracara volatilitatea alimentată de pandemia de coronavirus (Covid-19), a anunţat vineri Autoritatea de Supraveghere Financiară (Consob), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Luna trecută, Consob a anunţat măsuri de creştere a transparenţei, care acoperă 48 de firme, după ce a redus, de la 3% la 1%, pragul de divulgare pentru deţinerile la companiile mai mari.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

De asemenea, au fost atenuate reglementările privind pragul de divulgare pentru deţinerile la companiile mai mici, de la 5% la 3%.

Autorităţile au ţinut cont de capitalizarea bursieră şi de structura acţionariatului.

De asemenea, investitorii care deţin până la 5% dintr-o companie trebuie să-şi declare intenţiile lor viitoare de investiţii legate de aceasta.

Noile reglementări se vor aplica din 11 aprilie, a informat Consob.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Coronavirus în Coreea de Sud – 91 de pacienţi vindecaţi au fost diagnosticaţi din nou pozitiv

Publicat

in

De

Oficiali din Coreea de Sud au anunţat vineri că 91 de pacienţi care s-au vindecat de coronavirus au fost testaţi din nou iar diagnosticul a fost pozitiv, conform Reuters citată de news.ro.

Perspectiva de reinfectare cu virusul stârneşte îngrijorări la nivel internaţional, în timp ce multe ţări speră ca oamenii infectaţi să dezvolte suficientă imunitate pentru a preveni o reactivare a pandemiei.

Jeong Eun-kyeong, director la Centrul de Control şi Prevenire al Bolilor (CDC), a afirmat într-o scurtă conferinţă că virusul mai degrabă s-a „reactivat” şi nu pacienţii s-au reinfectat.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări

De asemenea, rezultatele testelor false ar putea fi de vină, spun alţi experţi, sau rămăşiţe ale virusului ar putea fi în continuare în sistemele pacienţilor, dar nu pot fi infecţioase sau un pericol pentru gazdă sau pentru alţii.

„Există mai multe interpretări şi mai multe variabile”, a spus Jung Ki-suck, profesor la Spitalul Universităţii Hallym Sacred Heart.

Aproape 7.000 de sud-coreeani au fost internaţi de Covid-19, boala cauzată de noul tip de coronavirus.

„Numărul va creşte, 91 înseamnă doar începutul”, a declarat Kim Woo-joo, profesor de boli infecţioase la Spitalul Universităţii Guro. El a spus că este probabil ca boala să fi recidivat mai degrabă decât că pacienţii să fi fost infectaţi a doua oară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend