Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dat afară şi cu banii luaţi – Ioan Ghiţă părăseşte Consiliul Local

Publicat

in

#Noi dosare la ANI, noi aleşi ce ar putea avea aceeaşi soartă

 

Ioan Ghiţă, director al Serviciului Public de Gospodărire Comunală va părăsi Consiliul Local Curtea de Argeş după ce Agenţia Naţională de Integritate dar şi instanţele judecătoreşti la care a fost contestată decizia l-au declarat incompatibil. Decizia nr 1435 pronunţată de Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie la data de 27 martie 2015 a ajuns şi la aleşii locali. În aceasta se arată că  „se solicită declanşarea procedurilor disciplinare şi constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei, a mandatului de consilier local deţinut de Ghiţă Ioan. Faţă de cele arătate se impune adoptarea unei hotărâri prin care să fie aplicată una dintre sancţiunile prevăzute de art. 57 din Legea privind statutul aleşilor locali nr 393/2004 şi pentru constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local deţinut de domnul Ghiţă Ioan.”.

Şi fără funcţie şi cu banii luaţi

Amenda la care face referire adresa s-a stabilit la suma de aproximativ 400 de lei, adică o indemnizaţie lunară de consilier local, conform raportului întocmit de comisia juridică a Consiliului Local.

De asemenea s-a stabilit ca locui directorul SPGC în legislativul municipiului să fie luat de următorul candidat pe lista USL. Deocamdată nu se ştie cine va ocupa acest loc întrucât există informaţii conform cărora următorul pe listă, Claudia Dumitru, nu îşi doreşte această funcţie. Cel mai probabil locul lui Ghiţă va fi luat de Mădălin Marinescu

Însă, surse din cadrul juriştilor spun că este destul de greu de obţinut semnătura şefilor de partide ale alianţei de la nivel judeţean.

Pe cine mai cercetează ANI?

Surse demne de toată încrederea dau ca sigur faptul că în această perioadă la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ar mai exista în lucru două doare care privesc activitatea desfăşurată de alţi doi consilieri locali, care, se pare că ar fi în aceeaşi situaţie ca şi Ioan Ghiţă. Este vorba de viceprimarul Cristian Mitrofan pentru faptul că a ocupat simultan funcţia de consilier local şi cea de director al Centrului de Cultură şi Artă „George Topârceanu” şi Ştefan Dumitrache, de asemenea, atât consilier local cât şi manager al Muzeului Municipal.

Rămâne de văzut dacă zvonurile se adeveresc şi dacă, într-adevăr aceste noi dosare vor aduce alte compatibilităţi la Curtea de Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Noi numiri în Guvernul Orban! Cine este secretarul de stat la Cercetare

Publicat

in

De

Profesorul Dragoș Ciuparu a fost învestit, miercuri, în funcția de secretar de stat la Cercetare, domeniu lăsat fără conducere pentru mai bine de două luni de premierul Orban

La ceremonie a fost prezent și premierul Ludovic Orban.

„Am ca prioritate deblocarea finanțării programelor de cercetare, lansarea de competiții. Mi-am propus să fac competiții pe cel puțin patru instrumente anul acesta, din care sper și să contractăm ceva undeva în toamnă”, a spus Ciuparu, la ceremonia de învestire, conform Mediafax.

La eveniment a luat și parte și Ludovic Orban care a subliniat că este o premieră participarea sa la instalarea unui secretar de stat.

„Am ținut în mod deosebit să fiu prezent la preluarea oficială a funcției de către domnul profesor Dragăș Ciuparu în funcția de secretar de stat în domeniul cecetării pentru a da un semnal puternic legat de faptul că Guvernul nostru consideră că cercetarea este pilonul fundamental pe care se poate construi evoluția în bine a societății românești, dezvoltarea economică, performanța și competitivitatea economiei românești și, mai ales, șansa de a putea tranforma România într-un actor extrem de important la nivel european și la nivel global. (…) Laserul de la Măgurele poartă într-o mare măsură amprenta domniei sale (Dragoș Ciuparu – n.red.), chiar dacă alții au cules laurii”, a spus Orban, în discurs.

Conform sursei citate, Uniunea Europeană va acordam în exercițiul financiar viitor, „extrem de multe resurse pentru specializare inteligentă, adică cercetare, inovare, digitalizare, soluții inteligente pentru rezolvarea diferitelor probleme cu care se confruntă societatea”.

„Concentrarea tematică pe specializarea inteligentă este de 35%. Imaginați-vă că, la bugetul propus de Comisia Europeană, 35% înseamnă aproape șase miliarde de euro. Acești bani nu pot fi accesați ușor. Întregul dispozitiv financiar și toate mecanismele de funcționare vor trebui să evolueze, să fie concentrate spre realizarea de proiecte eligibile care să produca rezultatul scontat”, a menționat premierul.

Dragoș Ciuparu este profesor universitar, cercetăror și, între 2010 și 2012, a fost președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Ştiinţifică.

Conform CV-ului său, din 2012 până în prezent a fost profesor la Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti, iar între 2001 și 2005 a fost cercetător ştiinţific și lector la Universitatea Yale.

Vezi și:Atenție, șoferi! Metoda prin care polița RCA scade

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se șterg urmele? Înalta Curte de Justiție decide : Gheorghe Ursu a murit în urmă unor acțiuni `excesive, particulare, conjugate`!

Publicat

in

De

Judecătorul, Mihaela Niță de la Curtea de Apel București, a hotarat ca Gheorghe Ursu nu a fost un disident politic, acesta nefiind un opozant pe față al regimului comunist și al conducătorului partidului comunist. Gheorghe Ursu, inginerul și poetul căruia prietenii îi spuneau Babu, a fost arestat în septembrie 1985 și a murit două luni mai târziu în beciurile Securității.

Această este concluzia judecătorului Mihaela Niță de la Curtea de Apel București, în motivarea sentinței de achitare în cazul foștilor ofițeri de Securitate Marin Pârvulescu și Vasile Hodis, acuzați de infracțiuni contra umanității, acuzații legate de anchetă care a dus la decesul în arest al disidentului Gheorghe Ursu.

E vorba de un caz în care procurorii ceruseră pedepse de 25 de ani de închisoare în cazul celor doi foști ofițeri.

Însă Mihaela Niță a hotărât schimbarea încadrării în acest caz în infracțiunea de tratamente neomenoase și achitarea lui Marin Pârvulescu și Vasile Hodis.

Achitare a primit și fostul ministru comunist de Interne, Tudor Postelnicu, decedat în august 2017, pentru infracțiunea de complicitate la tratamente neomenoase. Ultimul cuvânt în acest caz îl va avea Înalta Curte de Justiție.

Este o sentința care a stârnit numeroase reacții în societatea civilă, dar și din partea copiilor lui Gheorghe Ursu, care au anunțat că vor contesta sentința.

Principalele concluzii:

– Securitatea nu ar fi intenționat să-l ucidă pe Gheorghe Ursu.
– Poliția politică a lui Nicolae Ceaușescu era interesată de informațiile deținute de inginer.
– Nu sunt probe din care să reiasă că Pîrvulescu și Hodis au exercitat violente asupra lui Ursu.
– Autoritățile comuniste au încercat să tainuiasca împrejurările și cauzele reale care au condus la decesul inginerului.

– Între organele de Securitate și Miliție, care l-au anchetat pe Gheorghe Ursu, a existat o colaborare, iar torturarea inginerului în celulă ar fi fost făcută în interesul organelor de Securitate.
– De-a lungul timpului, organele de urmărire penală nu au efectuat o anchetă efectivă menită să stabilească toate persoanele, din toate instituțiile și structurile statului, responsabile de uciderea lui Ursu.
– Autoritățile responsabile pentru anchetă nu au adoptat toate măsurile care ar fi permis în mod rezonabil identificarea și sancționarea tuturor persoanelor responsabile în timp util, cu atât mai mult cu cât au fost sesizate încă de la începutul anului 1990, după circa 4 ani de la săvârșirea faptei.

– În opinia Curții, Gheorghe Ursu nu a fost un disident politic, acesta nefiind un opozant pe față al regimului comunist și al conducătorului partidului comunist,informează ziare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend