spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Dat afară şi cu banii luaţi – Ioan Ghiţă părăseşte Consiliul Local

Facebook Twitter Google+
Dat afară şi cu banii luaţi – Ioan Ghiţă părăseşte Consiliul Local

#Noi dosare la ANI, noi aleşi ce ar putea avea aceeaşi soartă

 

Ioan Ghiţă, director al Serviciului Public de Gospodărire Comunală va părăsi Consiliul Local Curtea de Argeş după ce Agenţia Naţională de Integritate dar şi instanţele judecătoreşti la care a fost contestată decizia l-au declarat incompatibil. Decizia nr 1435 pronunţată de Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie la data de 27 martie 2015 a ajuns şi la aleşii locali. În aceasta se arată că  „se solicită declanşarea procedurilor disciplinare şi constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei, a mandatului de consilier local deţinut de Ghiţă Ioan. Faţă de cele arătate se impune adoptarea unei hotărâri prin care să fie aplicată una dintre sancţiunile prevăzute de art. 57 din Legea privind statutul aleşilor locali nr 393/2004 şi pentru constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local deţinut de domnul Ghiţă Ioan.”.

Şi fără funcţie şi cu banii luaţi

Amenda la care face referire adresa s-a stabilit la suma de aproximativ 400 de lei, adică o indemnizaţie lunară de consilier local, conform raportului întocmit de comisia juridică a Consiliului Local.

De asemenea s-a stabilit ca locui directorul SPGC în legislativul municipiului să fie luat de următorul candidat pe lista USL. Deocamdată nu se ştie cine va ocupa acest loc întrucât există informaţii conform cărora următorul pe listă, Claudia Dumitru, nu îşi doreşte această funcţie. Cel mai probabil locul lui Ghiţă va fi luat de Mădălin Marinescu

Însă, surse din cadrul juriştilor spun că este destul de greu de obţinut semnătura şefilor de partide ale alianţei de la nivel judeţean.

Pe cine mai cercetează ANI?

Surse demne de toată încrederea dau ca sigur faptul că în această perioadă la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ar mai exista în lucru două doare care privesc activitatea desfăşurată de alţi doi consilieri locali, care, se pare că ar fi în aceeaşi situaţie ca şi Ioan Ghiţă. Este vorba de viceprimarul Cristian Mitrofan pentru faptul că a ocupat simultan funcţia de consilier local şi cea de director al Centrului de Cultură şi Artă „George Topârceanu” şi Ştefan Dumitrache, de asemenea, atât consilier local cât şi manager al Muzeului Municipal.

Rămâne de văzut dacă zvonurile se adeveresc şi dacă, într-adevăr aceste noi dosare vor aduce alte compatibilităţi la Curtea de Argeş.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....