Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dan Voiculescu, ultima şansă de libertate. Din spatele gratiilor, mogulul lansează o serie de atacuri

Publicat

in


Curtea de Apel Bucureşti ar putea decide marţi dacă îl eliberează din închisoare pe Dan Voiculescu. Judecătorii sunt chemaţi să pronunţe ultima soluţie în dosarul lui Voiculescu. Dacă vor admite contestaţia sa, judecătorii vor putea să dispună eliberarea sa, dar şi rejudecarea dosarului în care fondatorul trustului Intact a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani în cazul privatizării frauduloase a Institutului de Chimie Alimentară.

Cei doi judecători care au analizat iniţial dosarul nu au ajuns la o concluzie comună, Lupaşcu fiind de părere că există suficiente elemente pentru care apelul în cazul lui Voiculescu să fie rejudecat, iar condamnarea primită de şeful Intact să fie anulată, în timp ce Tocan a considerat contrariul, optând pentru respingerea contestaţiei. De aceea, a fost desemnat un al treilea magistrat, Cornelia Corina Dăescu, care va lua parte la o nouă dezbatere şi va înclina balanţa către eliberarea sau menţinerea în spatele gratiilor a mogulului, conform Adevărul.

Ce se întâmplă dacă se admite contestaţia –  Condamnarea primită de Voiculescu va fi anulată, ceea ce va duce automat la eliberarea sa din închisoare, prin desfiinţarea mandatului de executare a pedepsei.
În acest caz toate confiscările dispuse de instanţă vor fi anulate, urmând ca ele să revină în faza iniţială până când va fi pronunţată o nouă decizie definitivă în acest dosar.

Dacă contestaţia este respinsă stă puţin peste trei ani la închisoare – Voiculescu va sta în spatele gratiilor cel mult 3 ani şi patru luni. Asta pentru că Voiculescu are peste 60 de ani, şi de aceea va executa o treime din pedeapsa totală.

Mai mult, lui Voiculescu i se mai poate reduce din pedeapsă dacă scrie una sau mai multe cărţi, cum de altfel mogulul a şi declarat că va face.

În contestaţia sa, Dan Voiculescu a atacat modul în care a fost constituit completul de judecată, dar şi o presupusă incompatibilitate a judecătorilor Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, magistraţii care l-au condamnat. Omul de afaceri este de părere că magistraţii nu au fost desemnaţi aleatoriu, ci completul a fost special ales pentru a-l trimite în spatele gratiilor.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în dosarul privatizării ICA în decembrie 2008. La capătul a aproape şase ani de judecată, pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Atât Dan Voiculescu, cât şi ceilalţi condamnaţi s-au ales cu averile confiscate.

Din spatele gratiilor, Dan Voiculescu a lansat o serie de atacuri asupra unor foşti oameni de încredere. Ultima ţintă a mogulului a fost Mihai Craiu, fost director general al trustului de presă Intact.

Fostul director general al trustului Intact, Mihai Craiu, îi dă o replică dură fostului său patron, Dan Voiculescu, după ce acesta l-a numit “acolit” al lui Traian Băsescu, Elenei Udrea și Monicăi Macovei. Într-o postare pe blogul său, Mihai Craiu

l-a menţionat într-o postare ca fiind „un acolit“ al lui Traian Băsescu, Elenei Udrea şi Monicăi Macovei.

Citeste mai mult: adev.ro/nhpa8y

„un acolit“ al lui Traian Băsescu, Elenei Udrea şi Monicăi Macovei.

Citeste mai mult: adev.ro/nhpa8y

„un acolit“ al lui Traian Băsescu, Elenei Udrea şi Monicăi Macovei.

Citeste mai mult: adev.ro/nhpa8y

„un acolit“ al lui Traian Băsescu, Elenei Udrea şi Monicăi Macovei.

Citeste mai mult: adev.ro/nhpa8y

îl numeşte pe mogul „un nemernic mitoman” şi „ticălos de profesie” şi îi transmite că a ajuns acolo unde îi este locul – la închisoare. (Detalii AICI)

Nu au scăpat de atacurile lui Voiculescu nici alţi foşti oameni de încredere, precum liderul actual al PC, Daniel Constantin. Supărarea fostului patron al Antenelor a fost provocată de refuzul ministrului Agriculturii de a retrage ministerul din dosarul ICA, în care se constituise parte civilă. (Detalii AICI)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Președintele CJ Neamț se teme de situația din Suceava: Cere carantină pentru localitățile de la granița cu județul vecin

Publicat

in

De

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, cere ca 10 localități de la granița cu Suceava să intre în carantină. Acesta spune că restricții ar trebui impuse în toate județele învecinate județului Suceava din cauza numărului mare de bolnavi de coronavirus de aici, anunță MEDIAFAX.

“Cred că sunt vreo 10 localități de la granița cu Suceava care trebuie să intre în carantină. Să închidem granițele cu toții din județele învecinate, pentru că prevenția este principala preocupare a noastră. Vedeți la Suceava ce grad mare de infectare este. Este o primă măsură, extrem de necesară, să punem patrule de control la fiecare intrare din Suceava în Neamț. Vorbesc aici de patrule formate din Poliție, Direcția de Sănătate Publică, jandarmi să verificăm fiecare persoană care intră”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Citește și: Ministrul Finanțelor: ‘Să știți că avem timp de reforme. Bineînțeles, că aparatul public este ineficient’

Acesta spune că a făcut solicitarea din 9 martie către prefectului județului, dar nu a fost ascultat.

“Am cerut să folosim tabletele utilizate și de STS la alegeri și să avem date despre cei veniți din străinătate pentru ca toti cei care ajung la domiciliu să fie verificați. Era necesară atunci măsura, în 9 martie, când am cerut-o, acum este urgență”, a mai spus Arsene, pentru MEDIAFAX.

Președintele CJ Neamț afirmă că numărul celor reveniți în țară din străinătate este mare în zona Moldovei, motiv pentru care le cere tuturor să respecte izolarea.

“Trebuie să vedem cum facem să salvăm viețile oamenilor. Nu am primit niciun echipament, am alocat bani de la CJ și facem achiziții, dar marea problemă este că nu găsim nicăieri, termenele sunt foarte îndepărtate pentru furnizare. Azi, când vorbim, avem situația sub control, am reușit să achiziționăm materiale de protecție, am alocat 8 milioane de la CJ pentru încă 20 de paturi ATI și ventilatoare, deci în total vor fi 40 de ventilatoare mecanice. Numai Dumnezeu știe ce va fi”, a completat președintele Consiliului Județean Neamț.

Citește și: Producătorii de medicamente: Rugăm populația să renunțe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea .

Ionel Arsene a scris anterior pe Facebook un mesaj pentru Ludovic Orban: “Domnule prim ministru, nu lăsați Moldova să se transforme într-o Lombardie a României!”

Prin ordonanța militară nr. 6 s-a instituit, în 30 martie, carantina în orașul Suceava și zonele limitrofe din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. La acea dată, din 2.109 cazuri, 593 s-au înregistrat în municipiul Suceava.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Camioanele cu marfă trec de joi noapte prin punctul de frontieră Nădlac 2, pe 14 benzi de intrare în țară

Publicat

in

De

Camioanele cu marfă circulă în România pe culoarul special creat de Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu omologii maghiari, numai pentru transportatori, anunță MAI.

În punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, destinat strict traficului de mare tonaj, camioanele sunt direcționate, din noaptea de joi spre vineri, pe 14 benzi de intrare în țară.

Citește și: Ministrul Finanțelor: ‘Să știți că avem timp de reforme. Bineînțeles, că aparatul public este ineficient’

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, încă de joi după-amiază, că după discuții cu omologii maghiari, au decis ca prin acest punct de frontieră să nu treacă decât camioanele de marfă pentru a nu mai exista întârzieri în aprovizionare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend