spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

DAN MANU = 4 pentru Argeş

Facebook Twitter Google+
DAN MANU = 4 pentru Argeş

– Argeşul este codaş la turism dupa măreţele nerealizari ale CJ Arges

M-am ferit cat am putut sa nu scriu despre inventia lui Dan Manu, pe model Nicolescu, numita ”Gala 10 pentru Argeș” si asta nu neaparat pentru gafa monumentala din 2016 cand Constantin Stroe, aflat pe patul mortii, fusese ignorat cu desavarsire si nici pentru suma uriasa alocata acestui eveniment ci, pentru simplul motiv, ca titlul materialului de presa ar fi fost scurt: ”Gala 4 pentru Argeș” . Un titlu care ar fi aratat irelevanta unui astfel de demers, avand in vedere modul in care a fost organizat, dar mai ales ar fi edificat argeseanul de rand ca patru proiecte/dorinte facute tanadari de administratia judetului tot trag Argesul in jos. Este vorba de Statiunea de ski Molivis despre care presa pupincurista din judet nu mai scrie absolout nimic pentru ca asa ar impune contractul de doi lei cu CJ-ul, de Autostrada Pitesti- Sibiu despe care, la fel, nimeni nu a mai amintit ceva de luni bune si nu s-a facut nimic de ani intregi dar si de „drumul suspinelor”, faimoasa dar frumoasa si pitoreasca sosea dintre Curtea de Arges si Campulung, sosea care, culmea, atinge si satul natal al lui dan Manu. Sa nu uitam, desigur, de Transfagarasan, cea mai frumoasa sosea din lume in opinia multora, nu si a CJ Arges.

Toate acestea au stransa legatura cu un domeniu in care Argesul ar trebui sa exceleze la fel de mult cum o face in industria auto. E vorba de turism, de halul in care acesta a ajuns intr-unul din cele mai frumoase judete din tara. Nu pomeneam, acum la mai bine de o luna de la marele eveniment marca Dan manu, de cheltuitul banilor publici pentru ”Gala 10 pentru Argeș” , dar statisticile de sfarsit de an ma obliga sa fac asta, imi arata ca am dreptate si ca argesenii, inclusiv proprietarii de unitati turistice, au toate motivele sa fiarba de suparare. Iar ! Este si un bun motiv pentru Dan Manu de a organiza, pe banii proprii de data aceasta, si un eveniment ”Gala 4 pentru Argeș” , in care sa ne prezinte cele 4 mari nerealizari ale Argesului sub domnia sa dar si sa isi acorde singur nota cuvenita pentru grija fata de turimsul din judetul condus de el: nota 4 !

Asadar, stimate domn presedinte de judet, va cred ca chiar… credeti laudele presei pupincuriste bazate pe comunicatele dumneavoastra sau pe fadele conferinte de presa, dar , treziti-va la realitate ! Deşi în timpul verii cel puţin, judeţul Argeş pare a fi asaltat de turişti, cifrele oficiale aratǎ cǎ situaţia nu este aşa roz cum pare ci, dimpotrivǎ, în ciuda numeroaselor monumente istorice şi atracţii, judeţul nostru este codaş. Neimplicarea autoritǎţilor în dezvoltarea infrastructurii, lipsa de promovare la nivel naţional şi internaţional dar şi degradarea unor repere turistice din judeţ face ca numǎrul celor care au vizitat Argeşul anul trecut sǎ fie destul de mic. Nici hotelierii nu sunt mulţumiţi de anul care a trecut pentru cǎ rata de ocupare a hotelurilor şi pensiunilor abia a depǎşit 20%. Conform Direcţiei de Statistică, s-au înregistrat în judeţul nostru 196.200 de turişti, dintre care 154.500 de români şi restul străini. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, numărul turiştilor a crescut per ansamblu cu aproape 9 la sută. 48,3 la sută dintre turişti au ales ca destinaţie zona montană a Argeşului. Franţa, Italia şi Germania sunt primele trei ţări de proveninenţă ale turiştilor străini. Indicele de ocupare netă a unităţilor de cazare turistică a fost redus, de numai 22 la sută (ceea ce înseamnă şi că Argeşul nu este atractiv deocamdată, dar şi că se practică evaziune masivă în domeniu).

La final va anunt, domnule Dan Manu, ca intre 22 si 25 februarie 2018, adica peste aproape o luna, se va desfasura Targul de Turism – Cel mai mare eveniment din Romania dedicat industriei turismului. Ce spuneti, veti aloca bani pentru o participare a Argesului la acest eveniment unic de promovare a turismului din Arges ? Va cred, e complicat sa mergi acolo sa da ochi cu turistii care se plang ca avem munti cu zapada dar nu avem un metru de partie de ski, ca avem Transfagarasanul deschis doar cateva luni pe an si atunci cu intermitente provocate de ursi sau de lipsa telegondolei de la Cetatea Poienari, ca ar veni cu mult mai multi turisti dinspre Brasov sau Campulung spre faimoasa manastire Curtea de Arges dar nu o fac pentru ca isi rup masinile pe soseaua dezastru…

Facebook Twitter Google+

Editorialist, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....