Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dan Barna: Facem ce depinde de noi ca să ajungem la anticipate; nu e o certitudine că le vom avea

Publicat

in

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat marţi seara, la Digi24, că formaţiunea sa face tot ce depinde de ea pentru a ajunge la alegeri anticipate, însă nu este o certitudine că acestea vor avea loc, scrie Agerpres.

„Eu doar constat că modalitatea în care cele mai importante obiective nu se întâmplă sugerează acest lucru (posibilitatea unei înţelegeri PSD-PNL – n.r.) şi, dacă ne uităm cui profită, vedem că avem cele două partide care, din punctul lor de vedere, legitim, vor să scoată Alianţa USR PLUS din peisaj. Facem ce depinde de noi ca să ajungem la anticipate. (….) Nu e o certitudine că vom avea anticipate, noi ne-o dorim, preşedintele declară că şi-o doreşte, PNL declară că şi-o doreşte, dar haideţi să vedem dacă se şi întâmplă, pentru că dacă nu se întâmplă, rămânem tot în zona declaraţiilor în care avem doi mari beneficiari, PNL şi PSD, şi componenta aceasta nouă din societate care se implică politic este lăsată din nou pe dinafară”, a declarat Dan Barna.

El a arătat că PNL a promis alegeri anticipate şi primari în două tururi, iar aceste aspecte fac parte din acordul semnat cu USR.

„Primari în două tururi e fata morgana care se duce, parcă tot se îndepărtează, deci perspectiva e spre zero, iar anticipatele sunt, în momentul de faţă, un „ghici” care depinde de multe elemente. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în Senat, dinspre PSD pare că nu o să avem anticipate. Din perspectiva asta, cui profită să nu ai nici primari în două tururi, nici anticipate? Cel mai mult PSD-ului şi, într-o mare măsură la fel de mare, PNL-ului. Atunci vă întreb, e blat sau nu e blat? În noiembrie putea fi dată ordonanţă, vedeam dacă putea trece de Curtea Constituţională. Sunt multe modalităţi de a ajunge la un obiectiv. (…) Constat că obiectivele pe care le-am agreat nu au fost realizate, obiective care erau pentru România”, a susţinut preşedintele USR.

Barna a afirmat că în acordul semnat cu Ludovic Orban erau 18 puncte, care erau importante pentru România şi pentru stabilitatea ţării, care nu erau în beneficiul USR şi se va vedea în perioada alegerilor locale care va fi poziţionarea liberalilor.

„Pentru că noi nu suntem nici ALDE, nici Pro România, ca să încercăm să ne introducem oamenii în Guvern sau să încercăm să obţinem beneficii şi sinecuri. Singurele lucruri pe care le-am discutat şi negociat cu premierul Orban erau obiective care nu erau în beneficiul USR, erau pur şi simplu obiective pentru a ieşi din această criză. Or, acestea nu s-au întâmplat şi din această perspectivă o să vedem şi în perioada următoare, în cadrul alegerilor locale, o să vedem care va fi poziţionarea PNL exact în acele UAT-uri unde avem înşurubaţi primari PSD, clar favorizaţi de alegeri într-un singur tur, unde s-ar putea să fie necesară o colaborare electorală tocmai pentru a scăpa de PSD”, a spus Barna.

Liderul USR crede că România trebuie să aibă alegeri anticipate, să aibă un nou guvern cu susţinere populară, după care e de dorit ca majoritatea care va fi suficient de consistentă să poate schimba şi Constituţia.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Prețul la înmormântări A EXPLODAT, în Spania: Guvernul a intervenit și le-a plafonat

Publicat

in

De

Guvernul spaniol a blocat miercuri preţurile serviciilor funerare la nivelul celor din 14 martie, după ce a descoperit că în urma miilor de decese provocate de coronavirus firmele din acest sector au crescut preţurile în mod ”nejustificat”, transmite agenţia EFE, potrivit AGERPRES.

Aceste firme vor trebui astfel să revină la tarifele practicate înaintea declarării stării de urgenţă, unele dintre ele crescând în acest timp preţurile chiar şi cu 2.000 de euro.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Sunt de asemenea investigate posibile ”procese speculative” în urma creşterii preţurilor la produse sanitare, precum măşti sau geluri dezinfectante.

Spania a raportat în ultimele 24 de ore încă 864 de decese provocate de COVID-19, totalul acestora ajungând la 9.053, dintre care 3.865 în regiunea capitalei Madrid, în timp ce numărul îmbolnăvirilor a trecut pragul de 100.000 şi a ajuns la 102.136.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mafia lemnului n-a auzit de Starea de Urgenţă. Se taie pădurile României sub ochii lui Alexe

Publicat

in

De

Printr-o succesiune de ordonanţe militare şi OUG-uri emise de Guvernul PNL, românii sunt obligaţi să stea acasă pentru micşora efectele dezastruoase ale pandemiei de coronavirus care face ravagii în întreaga lume. Măsurile nu par să aibă însă niciun efect asupra mafiei lemnului, care îşi face de cap mai mult ca oricând sub oblăduirea ministrului Mediului, Costel Alexe.

Vezi și: Klaus Iohannia a ordonat TOLERANȚĂ ZERO: populația, atenționată că nu e de joacă cu amenzile / VIDEO

Astfel, pădurea Dobrovăţ de lângă Iaşi a fost lichidată în doar câteva zile în a doua jumătate a lunii martie cu largul concurs al Direcţiei Silvice şi a responsabililor din Ministerul Mediului. Sub pretextul regenerării, s-au tăiat, în doar câteva zile, hectare întregi de pădure într-o afacere de peste 1 milion de euro. Conform datelor oficiale, s-au tăiat 10.000 de metri cubi de masă lemnoasă. Imaginile prezentate de presa locală din Iaşi şi de mai mulţi activişti de mediu sunt apocaliptice: pădurea Bucium-Dobrovăț, deşi este sit Natura 2000 şi n-ar trebui să poată interveni cineva acolo, aproape că a fost rasă de pe faţa ppe o autorizație de regenerare. Justificarea: copaci de esență tare, stejar, ajunși la vârsta de peste 100 de ani, înlocuiți cu vlăstarele din jur. Fotografiile arată însă cu totul altceva: nici vorbă de vlăstare, s-a ras absolut tot.

În acest răstimp, conform unor declaraţii ale fostei senatoare PNL Mihaela Popa, ministrul Mediului, Costel Alexe, susţine că tăierile s-au făcut legal. Mai mult, colega lui Alexe îl acuză pe acesta că ar face parte din caracatiţa mafiei lemnului „Vă informez că PRIMUL OM căruia i-am trimis pozele şi i-am spus că la Dobrovăţ o pădure dispare sub ochii noştri a fost chiar Costel Alexe. Auzisem că pregătise cătuşele pentru cei care distrug pădurile. Dar am păţit ca în filmul  LA PIOVRA…  am anunţat pe cineva care, din păcate, a tăcut complice… şi prin mesaje indirecte mi s-a transmis că e …legal… să tăiem arbori seculari”, a scris pe facebook colega de partid a ministrului Mediului, Costel Alexe.

Prăpădul a fost executat de o firmă obscură din Iaşi, Tera Forest, care aparţine unui taximetrist. Aceasta a obţinut autorizarea de a exploata metrul cub de masă lemnoasă cu 100 de lei, el fiind vândut mai departe, pe piaţa liberă, cu minimum 250 de lei.

Lichidarea pădurii Dobrovăţ pare să fie doar antreul servit de tăietorii de lemne. Conform Reporter de Iaşi, pe 9 aprilie, autorităţile ar urma să aprobe o tăiere de aproape patru ori mai mare: 38.000 de metri de cubi de pădure, într-o afacere cifrată la 15 milioane de lei.

În toată această perioadă, Ministerul Mediului dă asigurări că nu se petrece nimic ilegal şi că se iau măsurile necesare. Conform unui ordin de ministru, Alexe însuşi va putea retrage certificatul de atestare a unei firme exploatatoare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajaţii acesteia. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial pe 30 martie. Rămâne de văzut dacă ministrul Mediului va aplica această măsură şi firmelor din reţeaua de tăiere a lemnului din judeţul său natal, Iaşi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend