Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dan Adamescu, Elena Roventa si Sorin Viziru raman in arest la domiciliu

Publicat

in

Omul de afaceri Dan Adamescu si judecatorii Elena Roventa si Sorin Viziru raman in arest la domiciliu, dupa ce instanta suprema le-a respins, marti, cererile de inlocuire a masurii cu controlul judiciar, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa, potrivit agentiei Mediafax.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatiile lui Dan Adamescu, Elena Roventa si Sorin Viziru si a mentinut decizia Curtii de Apel Bucuresti, care in 12 decembrie a decis ca acestia sa ramana in arest la domiciliu. Decizia instantei supreme este definitiva.

Omul de afaceri Dan Adamescu poate parasi imobilul in care sta in arest in 24, 26, 29 si 30 decembrie, precum si in 2, 5, 6, 7 si 8 ianuarie, intre orele 08.00 si 17.00, pentru a merge la o clinica de ortopedie. Adamescu a folosit in ultima perioada un scaun cu rotile.

In 24 iunie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe Dan Adamescu, judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, si pe omul de afaceri Iosif Armas, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa.

Cei patru judecatori au stat in arest preventiv din 20 mai pana in 30 august, cand instanta suprema a dispus masura arestului la domiciliu. Adamescu a fost arestat preventiv din 6 iunie pana in 30 august, data de la care este in arestul la domiciliu.

Adamescu este acuzat ca le-a dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa.

Procurorii i-au trimis in judecata si pe practicienii in insolventa Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fosta Candea) si Emanoil Postelnicu si Gabriel Hanganu, pentru dare de mita.

Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare.

Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Numele vehiculate în coaliția PSD-PNL pentru a-l înlocui pe Cătălin Cîrstoiu: se lucrează pe 3 scenarii (Surse)

Publicat

in

De

Liderii coaliției PSD-PNL se vor întâlni, în acest weekend, pentru a tranșa situația la Primăria Capitalei. Este foarte posibil să fie retras sau să fie forțat să se retragă Cătălin Cîrstoiu, iar de aici încolo jocurile și negocierile intră pe mai multe scenarii.

Conform surselor noastre, un prim scenariu este cel în care va fi retras Cătălin Cîrstoiu, iar în locul acestuia ar putea intra Robert Negoiță (primarul Sectorului 3 sau Daniel Băluță (primarul Sectorului 4).

Favorit ar fi Robert Negoiță, cel care ar sta mai bine în sondaje. La Daniel Băluță există o condiție: acesta nu vrea să fie contracandidatul lui Cristian Popescu Piedone, asta pentru că cei doi au o relație foarte bună.

Retragerea lui Piedone

Un al doilea scenariu este cel în care va fi retras Cătălin Cîrstoiu și se va negocia inclusiv o retragere a lui Cristian Popescu Piedone. Este un scenariu care depinde de mulți factori, inclusiv de voința lui Cristian Popescu Piedone.

În acest scenariu, PSD-PNL ar urma să-l susțină pe Robert Negoiță sau pe Daniel Băluță. Primarul Sectorului 4 nu s-ar băga în cursă decât dacă partidul i-ar cere asta în mod expres, în timp ce Robert Negoiță ar fi mai tentat de o candidatură la Capitală.

Susținere din umbră pentru Piedone

Ultimul scenariu discutat este unul cu adevărat șoc. PSD și PNL ar urma să-l retragă pe Cîrstoiu și ulterior cele două partide nu-și vor pune un alt candidat. În schimb vor da libertate electoratului și activului de partid să ”aleagă cu inima”.

Din umbră, PSD ar urma să-l susțină, de fapt, pe Cristian Popescu Piedone, iar liberalii l-ar putea susține pe Nicușor Dan.

***Toate aceste scenarii sunt pe masă și vor fi discutate în weekend de către liderii PSD și PNL. Orice negociere pentru Primăria Capitalei va include și o renegociere la sectoarele din București, acolo unde situația ar putea deveni instabilă din punct de vedere politic.

Citeste mai mult

NATIONAL

Rafila: Apetența pentru specialitățile grele în medicină a scăzut. Avem o responsabilitate

Publicat

in

De

Apetența pentru specialitățile grele în medicină, foarte căutate anterior, a scăzut. Absolvenții caută alte tipuri de specialități acum, spune Rafila: „Avem totuși o responsabilitate în ceea ce privește dezvoltarea sistemului de sănătate în România”.

Rafila a spus, joi, la Forumul Național de Neurologie, că strategia națională pentru bolile cerebrovasculare mai are nevoie de adaptări la „partea administrativă”, dar într-un interval de timp nu foarte lung, până la jumătatea acestui an, strategia va fi aprobată de Guvern și implementată.

Ministrul a menționat că vine de la o importantă reuniune în SUA la care a discutat și despre centrele unde se fac trombectomii. Unul dintre furnizorii de echipamente l-a întrebat de ce numărul de centre crește atât de lent în România.

Rafila i-a răspuns că echipamentele din centrele unde se fac trombectomii trebuie operate de oameni calificați.

„Ceea ce am reușit să facem cu Societatea Română de Neurologie, cu Societatea de Cardiologie și cu colegii din alte specialități este să putem să dezvoltăm această competență, acest atestat, care e serios, de un an de zile, care permite medicilor din mai multe specialități, nu doar radiologilor intervenţionişti, să acceadă. O primă estimare este că vom avea 25 de noi specialiști”, declară ministrul.

În plus, a precizat Rafila, există o problemă în privința atragerii oamenilor din diversele specialități ca să își dorească să obțină acest atestat, care „înseamnă mult efort”.

„Avem o problemă legată de pregătirea lor, de atragerea lor. Sigur că putem să punem la punct un mecanism financiar, dar aici mai e o problemă care ține foarte mult de societățile profesionale: să încercăm să avem discuții care să motiveze profesional medicii încă din partea de rezidențiat, ca să putem să îi atragem să facă acest lucru. Sigur vă apetența pentru specialitățile grele, care înainte era erau foarte mult disputate, de chirurgie generală, chirurgie toracică, ortopedie, terapie intensivă, care erau foarte căutate, în momentul de față a scăzut. Absolvenții caută alte tipuri de specialități și aici avem de lucru. Avem totuși o responsabilitate în ceea ce privește dezvoltarea sistemului de sănătate în România într-un mod care să răspundă așteptărilor, respectiv o repartiție teritorială echilibrată și până la urmă un acces mai bun al pacienților la servicii medicale”, a conchis ministrul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend