Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cutremur de 3,2 grade pe scara Richter în România, joi dimineață

Publicat

in

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs joi în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la adâncimea de 113 kilometri.

Seismul s-a produs la ora 4.33, la adâncimea de 113 kilometri și a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an, cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter, s-a produs în 3 septembrie, în zona seismică Vrancea.

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Aproape de o TRAGEDIE: Avionului premierului bulgar Boiko Borisov era să se PRĂBUȘEASCĂ

Publicat

in

De

Directorul Escadrilei 28 a Bulgariei, agenţie guvernamentală care se ocupă în special cu transportul demnitarilor bulgari, a confirmat vineri pentru presă că o aeronavă Falcon în care se afla între altele premierul Boiko Borisov a avut probleme la aterizarea la Sofia, în cursul dimineţii, relatează BTA, potrivit AGERPRES.

Citește și: Florin Iordache: Nu ne este rușine cu Viorica Dăncilă! O să vedeți în turul doi ce figură frumoasă va face

Potrivit lui Todor Kodjeikov, sistemul de navigaţie al avionului având la bord nouă persoane, inclusiv premierul, care reveneau de la o reuniune la Salonic, Grecia, s-a defectat în apropiere de aeroportul din capitala bulgară, în condiţii de ceaţă şi vânt, iar piloţii au fost nevoiţi să se bazeze pe comenzile manuale pentru a ateriza în siguranţă.

Echipajul a crescut iniţial altitudinea şi, cunoscând bine terenul, s-a bazat pe datele vizuale şi pe „alte echipamente” pentru a aduce aeronava Dassault Falcon 2000 pe pământ, din a doua încercare. Nimeni nu a fost rănit, a mai spus Kodjeikov, citat de Sofia Globe.

Avionul, care are 19 ani şi este folosit nu doar de oficiali, ci şi pentru transportul de pacienţi în stare gravă, este la al patrulea sau al cincilea incident de acest gen din ultimii ani şi nu este prima dată când apare o defecţiune chiar cu premierul Borisov la bord.

Citește și: Dan Barna ‘a luat foc’- Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul .

Todor Kodjeikov a menţionat că Ministerul Transporturilor va verifica aeronava, care va rămâne la sol până la stabilirea şi reglementarea cauzei care a determinat cel mai nou incident, adăugând că se are în vedere achiziţia unui avion nou.

Citeste mai mult

NATIONAL

HAOS la casele de pensii: Peste 45.000 de dosare de recalculare a veniturilor bătrânilor sunt întârziate, unele chiar cu șase luni

Publicat

in

De

Peste 45.000 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, conform Casei Naționale de Pensii Publice, la nivelul lunii septembrie, a transmis, vineri, Ministerul Muncii. Media întârzierilor este între una și trei luni, dar sunt și cazuri unde se ajunge la șase luni.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Ministerul Muncii, 45.252 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, conform statisticii Casei Naționale de Pensii Publice la nivelul lunii septembrie.

Citește și: Florin Iordache: Nu ne este rușine cu Viorica Dăncilă! O să vedeți în turul doi ce figură frumoasă va face

Dintre acestea, unele ajung și până la șase luni de întârziere, iar media întârzierilor este între una și trei luni.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a ost, vineri, în videoconferință cu cei 42 de directori executivi ai caselor județene de pensii și cu cei ai caselor de pensii din sectoarele Capitalei și a cerut clarificări din partea acestora.

Directorilor li s-a dat termen prima săptămână a lunii decembrie pentru rezolvarea problemelor legate de întârzierea dosarelor de recalculare a pensiilor.

„Raportat la numărul de pensionari din fiecare județ ale căror dosare de recalculare înregistrează întârzieri la nivelul lunii septembrie, primele cinci case de pensii sunt, în ordine, Sector 1, Alba, Gorj, Sector 3 și Argeș”, se arată în comunicat.

Astfel, în prima săptămână a lunii decembrie, fiecare director executiv al caselor județene de pensii va prezenta o situație la zi a cazurilor restante în recalcularea dosarelor de pensii.

În paralel, ministrul Muncii, Violeta Alexandru le-a cerut directorilor executivi soluții concrete privind simplifcarea procedurilor de lucru la nivelul fiecărei case teritoriale printr-o delimitare mai clară a responsabilităților la nivelul celor șase filtre de verificare.

Citește și: Dan Barna ‘a luat foc’- Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul .

„Niciun pensionar nu tebuie să se roage de casele județene de pensii să respecte legea și termenul de 45 de zile în soluționarea dosarului de pensionare. Pe tot parcursul procesului de verificare și emitere a deciziei de pensionare, respectiv de recalculare, între angajații caselor județene de pensii și pensionari, trebuie să existe o comunicare clară și asumată astfel încât oamenii să aibă încredere că intituțiile responsabile soluționează cu celeritate fiecare dosar”, a declarat Alexandru.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend