Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Curtea Supremă americană a validat restricțiile impuse de Donald Trump cu privire la dreptul la azil

Publicat

in

Curtea Supremă americană a dat undă verde unei limitări stricte a cererilor de azil ale unor imigranţi din America Centrală, în contextul în care preşedintele american Donald Trump este hotărât să plaseze imigraţia în centrul campaniei sale în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, relatează AFP, potrivit news.ro.

Înalta Curte a stabilit ca această măsură – care obligă imigranţii să solicite statutul de refugiat într-o ţară terţă pe care o traversează în exilul lor către Statele Unite – să se aplice în mod temporar pe timpul bătăliei judiciare care continuă.

Câteva zeci de mii de persoane, adesea familii cu copii, sunt potenţial vizate de această decizie anunţată în vară, care reprezintă o cotitură majoră în politica americană a imigraţiei.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Judecătorii conservatori sunt majoritari la Curtea Supremă după instalarea a doi magistraţi numiţi de către miliardarul republican. Însă dovada faptului că cei nouă ”înţelepţi” sunt departe de a fi de acord asupra acestui subiect politic exploziv este faptul că judecătoarea Sonia Sotomayor, care s-a opus hotărârii împreună cu colega sa Ruth Bader Ginsburg, şi-a motivat îndelung dezacordul.

”Încă o dată, puterea executivă a emis o regulă care caută să pună capăt practicilor stabilite de mult timp cu privire la refugiaţii care caută să fugă de persecuţii”, a deplâns ea în pledoaria sa scrisă. Ea deplânge puternic şi faptul că această decizie a fost luată fără consultarea prealabilă cu privire la acest subiect a societăţii, în contextul în care ”miza pentru solicitanţii de azil este majoră”.

”Marea victorie la Curtea Supremă a Statelor Unite pentru frontieră privind dreptul de azil”, şi-a exprimat bucuria pe Twitter Donald Trump.

Lee Gelernt, un avocat la ACLU, un puternic grup de apărarea drepturilor civice, a subliniat, la rndul său, într-un comunicat, că bătălia judiciară în acest dosar este departe de a se fi terminat. ”Este vorba doar despre o etapă temporară. Noi sperăm să învingem la final. Vieţile a mii de familii sunt în joc”.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

PRESIUNI ASUPRA MEXICULUI

Începând din 2018, Statele Unite se confruntă cu un aflux de imigranţi ilegali la fronriera lor cu Mexicul, ceea ce a tensionat relaţiile între Washington şi vecinul de la sud.

În iunie, Donald Trump a ameninţat să impună taxe vamale produselor importate din Mexic dacă guvernul lui Andres Manuel Lopez Obrador nu opreşte sosirea de imigranţi provenind în principal din Guatemala, El Salvador şi Honduras.

Mexicul a desfăşurat, în urma acestor presiuni, peste 25.000 de militari, repartizaţi între frontiera de sud – unde sosesc majoritatea imigranţilor – şi nord, la frontiera de 3.200 de kilometri care îl desparte de Statele Unite.

Donald Trump a dat miercuri seara asigurări, într-un tweet, că a purtat o conversaţie telefonică ”excelentă” cu omologul său mexican.

”Frontiera de sud este tot mai puternică, în pofida obstrucţionării democraţilor, care nu sunt de acord să facă ceva cu privire la faliile din lege sau dreptul de azil!”, a subliniat el.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

WTA: Jucătoarele vor putea primi indicații de la antrenorii din tribune în timpul turneelor obișnuite

Publicat

in

De

Asociația Feminină de Tenis (WTA) a anunțat, luni, că tenismenele vor avea dreptul să primească indicații de la antrenorii din tribune în timpul turneelor de tip Premier și International, începând cu luna februarie a acestui an, potrivit Mediafax.

Măsura va intra în vigoare începând cu data de 17 februarie, când vor debuta turneele de la Dubai și Debrecen, informează ESPN.

Modificarea vine după aproximativ 16 luni de la momentul în care Serena Williams a fost penalizată în timpul finalei US Open 2018, cu Naomi Osaka, pentru că a primit indicații de la antrenorul Patrick Mouratoglou. WTA admite că astfel de momente aveau loc cu regularitate și până în prezent, însă acțiunile de acest fel vor intra în legalitate, cel puțin pe parcursul perioadei nedeterminate de probă.

„Această perioadă de probă le va permite antrenorilor să le ofere indicații jucătoarelor în aceeași formă în care le oferă și acum, însă fără a fi penalizați. Poate fi vorba de câteva cuvinte de încurajare sau câteva indicații, atunci când jucătoarea se află în aceeași parte de teren cu antrenorul”, au spus reprezentanții WTA, pentru sursa citată.

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, s-a arătat încântat de modificările aduse de WTA: „Eu sunt pentru. Deși sunt un conservator, fiind în vârstă, cred că trebuie să evoluăm ca sport. Pe lângă turneele de Mare Șlem, pe care le lăsăm deoparte, ATP și WTA trebuie să evolueze. Implicarea antrenorilor la astfel de evenimente este importantă. Astfel, jucătorii pot evolua mai mult”.

De asemenea, Simona Halep spune că așteaptă să se folosească de noua posibilitate oferită de regulament: „M-am gândit puțin la asta când am aflat. Nu știu ce să zic. Va fi interesant, pentru că nu am avut această experiență până acum. Poate doar la junioare, dar și acolo regulile interziceau să vorbești cu antrenorii. Așteptăm și vedem”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Autoritățile germane cercetează punerea în vânzare a unei beri cu însemne naziste.

Publicat

in

De

​​​Autoritățile germane cercetează punerea în vânzare a unei beri cu însemne naziste pe etichetă. Orice fel de însemn nazist este strict interzis în Germania, informează BBC.

Imaginile cu berea au fost postate de un politician din estul Germaniei pe nume Götz Ulrich. Acestea au apărut în presă chiar azi, ziua în care se împlinesc 75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz.

Ulrich a declarat că berea respectivă a fost vândută Bad Bibra, oraș german. Mai rău este faptul că după spusele politicianului, aceasta s-a vândut într-un timp record.

Eticheta este maro, în stilul uniformelor naziste, având ca simbol vulturul și lipsindu-i doar svastica care este înlocuită cu o cruce de fier. Totodată, scrisul de pe etichetă îl imită pe cel nazist. Prețul era și el cu semnificație nazistă ,€18.88, având legătură cu Adolf Hitler.

Magazinul care vindea berea face parte din lanțul de retail Getränke-Quelle. Aceștia au afirmat că este strict decizia magazinului să comercializeze această bere, ei neavând vreo implicare. Se pare că berea ar fi fost mai întâi vândută online și promovată chiar de Tommy Frenck, un activist neo-nazist.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend