Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Curtea de Arges, orasul din coada judetului – Fara strand, transport civilizat sau strazi asfaltate, Orasul Regal moare pe zi ce trece

Publicat

in

Diferentele dintre cele mai mari orase al judetului Arges, Mioveni, Pitesti, Campulung si Curtea de Arges se maresc de la o zi la alta si, din nefericire, municipiul regal ramane parca in urma tuturor.

Spre exemplu, asa cum ati putut afla ieri in editia online a ziarului nostru, la Pitesti au inceput sa circule autobuze electrice. La Curtea de Arges insa, transportul public in comun este parca tot dintr-o epoca de mult apusa. Microbuzele nu oferta nici confort nici siguranta, cat despre soferii care se comporta cu pasagerii mai rau decat cu sacii de cartofi, ar fi multe de povestit.

Curtea de Arges este mult inferioara Mioveniului. In timp cei ieri, primarul Ion Georgescu anunta deschiderea bazei de agrement BEMO si chiar creearea unor locuri de munca sezoniere pentru tineri, la Curtea de Arges nu se mai aude nimic despre renovarea strandului acoperit de buruieni si cu bazine abandonate de ani de zile.

Multe sunt exemplele care dovedesc inferioritatea municipiului regal in fata celorlalte orase din judet si lipsa de implicare a celor care ar putea sa ia masuri pentru ca si cei din Curtea de Arges sa beneficieze de conditii normale de viata. Despre toate aceste comparatii insa, in editia de luni a ziarului PROFIT.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Peste 200.000 de români sunt așteptați să intre în țară în următoarele două săptămâni

Publicat

in

De

Autoritățile se așteaptă la un vârf al numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus după Paște, în condițiile în care în următoarele două săptămâni peste 200.000 de oameni vor intra în ţară.

„În ultimele trei zile, aproximativ 10.000 de cetăţeni pe zi au intrat în ţară. Dacă situaţia va continua pe această cifră, cu siguranţă, până la Sărbătorile Pascale vom înregistra în jur de 200.000 de cetăţeni care vor reintra în România”, declară Bogdan Despescu, secretar de stat în M.A.I.

Numărul românilor care s-au întors în ţară în ultima perioadă este deja foarte mare.

„De la momentul declanşării epidemiei, la sfârşitul lunii februarie – începutul lunii martie, au intrat în ţară şi au fost verificaţi în punctele de frontieră peste 300.000 de cetăţeni”, a adăugat Despescu.

Dintre aceştia, peste 59.000 de români au venit din Italia.

Bogdan Despescu e de părere că cea mai bună decizie pe care o pot lua oamenii este de a nu intra în contact cu alte persoane.

Românilor care revin acum în ţară li se adaugă şi foarte mulţi străini aflaţi în tranzit. Pentru ei, autorităţile crează un culoar special de trecere, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Medicii români au interzis! Motivul pentru care nu se poate prescrie tratamentul pentru COVID-19

Document din interior: Se cere identificarea firmelor de pompe funebre, în vederea coordonării în caz de decese multiple

În plină epidemie de coronavirus, Hellvig ar fi fost ‘convocat de urgență’ în SUA! Șeful SRI și-a trimis, însă, înlocuitorul

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mihai Fifor ia decizii rapide, în contextul pandemiei de coronavirus!

Publicat

in

De

Parlamentarii PSD au inițiat o serie de măsuri pentru gestionarea crizei, acestea fiind adoptate de Parlament, cu votul tuturor forțelor politice, mai puțin PNL, informează Mihai Fifor.

„Astfel, au fost depuse o serie de inițiative legislative, pentru a veni în sprijinul populației, dar și al firmelor, în această perioadă dificilă pentru România. Trebuie spus că inițiativele PSD au fost adoptate cu votul parlamentarilor tuturor formațiunilor politicice prezente în Parlamentul României, cu EXCEPTIA PNL, care dovedește încă o dată că nu e preocupat cu adevărat de problemele românilor.

În urma votului din parlament, cetățenii vor putea amâna rambursarea împrumuturilor, fără niciun cost. Se amână, la cerere, plata utilităților pentru 3 luni: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Care sunt prevederile anunţate de Mihai Fifor

– Se va acorda o indemnizație pentru şomaj de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat în vigoare, pe toată durata menţinerii stării de asediu sau stării de urgenţă, după caz.

– Beneficiază toți salariații afectaţi de activitatea redusă sau întreruptă, care au contractul individual de muncă suspendat.

– De asemenea, firmele își pot amâna rambursarea creditelor, inclusiv a ratelor de leasing financiar sau operațional, până la finalul anului.

– Firmele pot solicita și amânarea plății CAS, pentru 3 luni începând cu martie, pentru firmele a căror activitate a fost oprită sau au venituri sau încasări diminuate cu minimum 15%.

– Amânarea plății utilităților se aplică operatorului economic a cărui activitate a fost oprită sau are venituri sau încasări diminuate cu minimum 15%.

„Sunt doar câteva dintre măsurile pe care PSD le-a propus și le-a trecut prin votul parlamentului în această perioadă. Sperăm ca cei de la PNL să le pună cât mai rapid în practică și să nu încerce jocuri politicianiste în perioada următoare.

România și românii au nevoie de măsuri rapide, concrete, care să rezolve problemele generate de criza coronavirusului, atât în zona sănătății, cât și în cea economică sau socială”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend