Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

CURIOS! Ce efect are o singură halbă de bere asupra organismului nostru

Publicat

in

Deşi mulţi oameni beau bere şi îi cunosc efectele prin prisma unor experienţe personale sunt foarte puţine studii ştiinţifice despre efectele acestei băuturi, susţin cercetătorii elveţieni.

Cercetătorii de la University Hospital din Basel au testat 60 de persoane sănătoase, bărbaţi şi femei, care au consumat bere cu alcool şi bere fără alcool, potrivit bbc.com.

Voluntarii au participat apoi la o serie de teste, ce au inclus teste de recunoaştere facială, teste de empatie şi teste referitoare la stimularea sexuală.

Potrivit profesorului Matthias Liechti, coordonatorului studiului, consumul de bere a făcut obiectul unui număr foarte redus de cercetări ştiinţifice: „Deşi mulţi oameni beau bere şi îi cunosc efectele prin intermediul unor experienţe personale, există surprinzător de puţine date ştiinţifice despre efectele acestei băuturi asupra procesării informaţiei emoţional-sociale”.

Dorinţa de a fi alături de alţi oameni, într-un mediu vesel, deschis, în care au loc multe conversaţii, a crescut în interiorul grupului ai cărui reprezentanţi au consumat bere cu alcool, manifestându-se mai puternic în rândul femeilor şi în rândul persoanelor care prezentau inhibiţii iniţiale mai puternice.

Berea cu alcool a crescut, de asemenea, empatia voluntarilor, în special pentru aceia care aveau la începutul studiului niveluri scăzute.

Participanţilor le-au fost arătate, de asemenea, fotografii cu conţinuturi sexuale explicite. Ei au spus că acele imagini sunt mai puţin plăcute decât imaginile neutre.

În schimb, imaginile cu conţinut sexual au fost considerate mai plăcute în rândul voluntarilor care au băut bere cu alcool.

Acest fenomen s-a manifestat mai mult în rândul femeilor, însă autorii studiului au descoperit că imaginile în cauză nu au determinat o creştere a stimulării sexuale.

La începutul acestui an, guvernul din Marea Britanie a revizuit ghidul naţional de recomandări medicale în privinţa consumului de alcool.

Potrivit noilor recomandări, bărbaţii şi femeile nu ar trebui să consume mai mult de 14 unităţi de alcool pe săptămână – echivalentul a şase halbe de bere cu o concentraţie medie de alcool sau cu cu şapte pahare cu vin.

Ghidul a fost revizuit pentru faptul că un mare număr de dovezi a arătat că riscul de cancer, inclusiv cel de sân, a crescut direct proporţional cu cantitatea de alcool consumată.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Scrisoare deschisă către Ludovic Orban! I se solicită să retragă urgent proiectul

Publicat

in

De

Scrisoare deschisă către premierul Ludovic Orban! I se solicită să retragă urgent proiectul de Ordonanță.

Președintele Carte ALFA, Bogdan Iuliu Hossu, îi cere șefului Guvernului să retragă Ordonanța de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății prin care se reglementează accesul liber al spitalelor și clinicilor private la fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate.

Scrisoarea deschisă care-l vizează pe Ludovic Orban

<<Bucureşti, 28 ianuarie 2020

Scrisoare deschisă

Către: Guvernul României
Domnului Prim ministru, Ludovic Orban,

Ref: Direcționarea fondurilor publice din sănătate către sectorul privat

Domnule Prim ministru,

Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” respinge accentuarea privatizării fondurilor publice de sănătate și solicită retragerea proiectului de Ordonanță de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății prin care se reglementează accesul liber al spitalelor și clinicilor private la fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate.

În prezent, acestea pot implementa programe de sănătate doar dacă este depășită capacitatea furnizorilor publici.

Banii colectați în fondurile publice de sănătate trebuie să fie folosiți în interesul bolnavilor, direcționați către servicii medicale, nu pentru a acoperi investitiile private din domeniu si a produce profituri.
În contextul în care în România, alocarea bugetară pentru sănătate este cea mai mică din Uniunea Europeană, direcționarea către sistemul privat a unor sume din ce în ce mai însemnate din acești bani publici erodează și va eroda și mai mult serviciile oferite de spitalele publice, va limita și mai mult accesul populației la serviciile de sănătate și va accentua decalajul dintre săraci și bogați.

Cunoaștem nemulțumirile populației privind dotările multora dintre spitalele publice și accesul la servicii de calitate. Dar acest lucru se va accentua si nu va fi rezolvat prin direcționarea unei sume și mai mari din fondurile publice către furnizorii privați de sănătate.

Având în vedere că fondurile alocate pentru programele naționale de sănătate nu vor crește, o mare parte dintre pacienții care sunt tratați în unitățile de stat vor fi direcționați către spitalele private, unde vor fi în situația de a plăti suplimentar sume pe care doar foarte puțini și le vor permite.

Federațiile membre din domeniul sănătății din cadrul CNS “Cartel ALFA” au identificat o serie de soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale din sistemul public de sănătate, pe care le-au transmis de-a lungul timpului ministerului. De la acestea – și urmărind cu prioritate scopul îmbunătățirii accesului populației la servicii de calitate și finanțate corespunzător – trebuie pornită discuția pentru orice inițiativă de reglementare în domeniul sănătății.

Reglementarea unei chestiuni vitale pentru populație prin Ordonanțe de urgențe, mai ales în condițiile în care actualul guvern a dat jos guvernul anterior invocând excesul de ordonanțe, este incorect și imoral.

Solicităm ca, înainte de a schimba politicile in domeniul serviciilor publice de interes general, a destinatiei banilor pentru acestea, precum sănătatea sau educația, orice propunere să fie discutată și dezbătută în cadrul Consiliului Național Tripartit de Dialog Social.

Bogdan Iuliu Hossu
Președinte CNS „Cartel ALFA”>>.

Vezi și

EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

Alertă pentru șoferi! Se dau amenzi de mii de lei pentru această faptă

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nu e de glumă! Gripă se extinde în toată țara

Publicat

in

De

Potrivit ultimelor informaţii, un copil de sex masculin, în vârstă de 2 ani, din municipiul Bucureşti, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripakconfirmat cu virus gripal tip B, a murit.

Infecţia are caracter IAAM, iar sursa de infectare probabilă pare a fi un membru al familiei.

Până acum au fost înregistrate alte patru decese provocate de gripă, în judeţele Sibiu, Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara, anuntă antena3.

Vezi și:Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend