Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cum si cat de repede se obtine un scaun pentru handicapati

Publicat

in

„Un copil de 12 ani are prioritate la scaun medical rulant faţă de adulţi? Numai părinţii pot să depună cererea pentru minor?” , intreaba Valeria Dancu din Pitesti.
Ziarul PROFIT s-a interesat si a aflat ca, potrivit reglementărilor Casei Naţionale de Sănătate, dacă solicitările pentru diverse dispozitive medicale duc la depăşirea fondului lunar aprobat, se întocmesc liste de prioritate pentru asiguraţi, pe categorii de dispozitive medicale. Însă, criteriile de prioritate, precum şi cele pentru soluţionarea listelor de prioritate ţin cont de data înregistrării cererilor la Casa de Asigurări de Sănătate şi de nivelul de urgenţă stabilit de serviciul medical al C.A.S., cu avizul Consiliului de administraţie şi se aprobă prin decizie de către preşedintele-director general. Iar pentru copiii în vârstă de până la 14 ani, alături de prescripţia medicală pentru dispozitivul medical recomandat, trebuie să se facă şi specificarea domiciliului minorului. Cât priveşte persoanele îndreptăţite să depună cererea pentru un minor, acestea pot fi unul din membrii familiei (părinte), o persoană împuternicită legal în acest sens de acesta sau reprezentantul legal, în funcţie de situaţie.
Asada, asiguraţii care vor dispozitive medicale trebuie să aştepte şi un an pentru a le obţine. În cazul copiilor sau persoanelor cu handicap, dosarele trebuie aprobate în regim de urgenţă.
Ce acte trebuie depuse la casele de asigurări
Pentru a beneficia de dispozitivele medicale externe, cei interesaţi trebuie să depună la casa de asigurări de care aparţin o cerere şi mai multe acte.
„Este nevoie şi de o recomandare de la medicul specialist (este valabilă 30 de zile), adeverinţa de asigurat sau de salariat. Pentru copiii până în 18 ani este nevoie de certificat de naştere sau de buletin”, a explicat purtătorul de cuvânt al Casei Nationale de Asigurări de Sănătate. Cazurile în care se solicită oxigen, ghete ortopedice pentru copii sunt rezolvate, teoretic, repede.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alina Gorghiu critică propunerea PSD: E la fel ca în vremea lui Dragnea! Un partid complet iresponsabil

Publicat

in

De

Senatorul liberal Alina Gorghiu critică propunerea PSD privind un proiect care oferă posibilitatea celor care au rate să obţină o amânare a acestora până la sfârşitul lunii septembrie fără „dobânzi la dobânzi”, susţinând că este un „partid iresponsabil”.

„PSD e la fel ca în vremea lui Dragnea! Responsabilitate! O cerem de la cetăţeni, dar vedem un partid complet iresponsabil pe scena politică. PSD nu renunţă la logica de campanie nici măcar acum, când priorităţile sunt altele: sănătatea oamenilor, asigurarea veniturilor pe perioada crizei şi găsirea măsurilor necesare pentru a-i scăpa pe oameni de stresul ratelor la bănci”, a scris Gorghiu, duminică, pe Facebook.

Ea subliniază că Guvernul PNL a anunţat că România va avea cea mai cuprinzătoare măsură din Europa de ajutorare a celor care au credite – persoane, dar şi companii.
„Vor putea să decidă ei singuri perioada de amânare a ratelor, de la 1 la 9 luni. Şi după aceea ratele nu vor fi mai mari, pentru că băncile sunt obligate să prelungească perioada de rambursare. Şi nici comisioanele neîncasate pe perioada de amânare nu vor fi incluse în costul creditului. Iar Guvernul garantează integral plata dobânzii pentru creditele ipotecare amânată la plata de către bănci care nu va putea fi achitată ulterior de populaţie. Soluţii găsite în ritm infernal, pentru că timp de pauză nu e. Iar în timpul asta, PSD se joacă cu nervii românilor. Se laudă în stânga şi dreapta că vor propune legi prin care ratele să fie amânate până la sfârşitul anului, dar când să pună totul pe hârtie, surpriză! PSD anunţă că vrea să stabilească prin lege ca termenul de păsuire să fie de numai 6 luni. Cine şi cu ce argumente v-a explicat, domnilor, că e mai bună o amânare de 6 luni faţă de cele 9 luni stabilite de Guvern? Că la cei care resimt financiar efectele crizei generate de pandemie sigur nu v-aţi gândit!”, mai arată Gorghiu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că săptămâna viitoare va fi trecută prin Parlament o lege care va oferi posibilitatea celor care au rate să obţină o amânare a acestora până la sfârşitul lunii septembrie fără „dobânzi la dobânzi”.

„În România, ce fac Orban şi guvernul care a fost pus pentru a avea puteri depline şi a conduce? Mai nimic. Au dat o ordonanţă de urgenţă joi, care nici acum nu a fost publicată. În acest timp, oamenii sunt îngrijoraţi de ratele care vin peste ei, în condiţiile în care mulţi nu mai au salarii. Săptămâna viitoare vom trece prin Parlament o lege care va oferi celor care au rate o amânare până la sfârşitul lui septembrie. Şi fără să plătească dobânzi la dobânzi cum vrea #CîtuLucruriFantastice”, a scris Ciolacu, sâmbătă seara, pe Facebook.

Vezi și:Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Detalii îngrijorătoare! COVID-19 poate fi transmis și de pacienții vindecați

Publicat

in

De

Jurnalul de Medicină Respiratorie și Îngrijire Critică a publicat un nou studiu despre pandemia de coronavirus iar acest stuidiu relevă faptul că boala poate fi transmisă și de pacienții vindecați, notează GSP.ro.

S-a descoperit astfel că 8 dintre cei 16 subiecți testați în China în perioada 28 ianuarie – 9 februarie, care au avut simptome relativ ușoare de COVID-19, au putut infecta alte persoane chiar și la 8 zile după vindecare.

Astfel, autoizolarea devine o opțiune importantă chiar și pentru oamenii care se tratează de coronavirus.

Studiul a fost realizat în luna februarie și urmează ca numărul de persoane analizate să fie extins.

Vezi și:Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend