spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Cum sa fii fericit! 6 lucruri ciudate de la care nu te astepti sa te faca fericit

Facebook Twitter Google+
Cum sa fii fericit! 6 lucruri ciudate de la care nu te astepti sa te faca fericit

Cum sa fii fericit? Se pare ca exista o reteta (este adevarat, neplacuta uneori) a fericirii: fa mai mult sport, imbratiseaza pe cineva, ia-ti un labrador sau orice alt animal de companie. Poate fi plictisitor sa repeti aceste lucruri la nesfarsit. Insa cercetari recente in legatura cu aceste lucruri s-ar putea sa-ti schimbe sistemul de credinte.

Cum sa fii fericit? Iata 6 lucruri ciudate la care nu te astepti sa te faca fericit.

Cum sa fii fericit #1. Filmele drama

Pune Titanicul pe lista ta de lucruri care te fac fericit. Sigur, povestea tragica de dragoste te va face sa izbucnesti in lacrimi, insa la finalul filmului, iti vei aminti de toate lucrurile frumoase din viata ta si, prin urmare, vei primi o doza mare de fricire, sustin cercetatorii de la Universitatea din statul Ohio. Cu cat povestea este mai trista cu atat te vei simti mai fericit la finalul ei, spun oamenii de stiinta.

Cum sa fii fericit #2. Inaintarea in varsta

Scanarea creierului a ararat ca, la orice varsta, celulele noastre cenusii danseaza fericite, de fiecare data cand observam lucrurile bune, indiferent ca este vorba despre o doza dubla de ciocolata, o femeie frumoasa sau un act de bunatate. In plus, pe masura ce inaintam in varsta, neoronii nostri reactioneaza mai putin intens la lucrurile negative pe care le vedem sau auzim. Rezultatul: pozitivitatea are de castigat. Poate tocmai de aceea, intr-un sondaj national recent din SUA 45% dintre persoanele peste 50 de ani au declarat ca sunt optimisti cu ceea ce le rezerva viitorul, iar 60% dintre respondenti au declarat ca sunt convinsi ca arata cu 5 ani mai tineri decat varsta reala.

Cum sa fii fericit #3. Un zambet fals

Zambeste si treci mai departe nu este chiar un sfat atat de rau. Zambetul fals reduce stresul si imbunatatestea starea de spirit, conform unui studiu realizat la Universitatea Kansas. Cercetatorii le-au cerut voluntarilor sa tina un pix in gura pentru a crea un zambet lanr, un zambet standard sau o fata neutra (motivul studiului a fost ascuns participantilor). Unora li s-a cerut sa zambeasca. Apoi, toti au fost supusi unor teste stresante  in laborator. Zambitorii, chiar si cei care au mimat zambetul prezentau un ritm cardiac mai scazut, semn ca nu era prea stresati.

Cum sa fii fericit #4. Ziua de joi

Potrivit unui sondaj de opinie, Lunea este trista, Martea este groaznica si Miercurea este ingrozitoare, cea de-a 4 zi le-a adus oamenilor putina fericire. Joi este vazuta drept noua Vineri.

Cum sa fii fericit #5. Fa mai putine pentru copii

Femeile care cred in conceptul de „mama suprema” – adica mamele ar trebui sa-si sacrifice propriile nevoie si, continuu, sa vina cu activitati stimulative si sa le ofere fericire copiilor lor – au tendinta de a fi mai deprimate decat femeile care cred ca „suficient de bun” este, ei bine, suficient de bun. Daca nu-ti pasa de tine fa-o macar pentru copii tai. Deprimarea materna poate interfera cu legatura emotionala dintre o mama si copilul sau si poate duce la cresterea riscului de deprimare, anxietate, probleme cu respectul de sine la copii.

Cum sa fii fericit #6. Citirea unui ziar

Daca ai renuntat la abonamentul pentru ziarul/revista ta favorit/a este timpul sa-ti reinnoiesti abonamentul. Rasfoirea unui ziar in locul butonarii telecomenzii de la tv face diferenta dintre cei mai/ si cei mai putin fericiti oameni sustine un studiu realizat de catre Universitatea din Maryland care a analizat modul in care isi petrec timpul liber peste 30.000 de oameni.

Pe tine ce te face fericit?

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator

Facebook Comments

Mai poti citi si....