Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Cum să facem faţă stresului de sărbători

Publicat

in

Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai relaxantă perioadă din an, pentru unele persoane este exact opusul. Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, unii dintre noi devenim din ce în ce mai stresaţi, anxioşi şi chiar depresivi.
Motivele sunt diverse, însă cele mai frecvente sunt: efortul financiar mare, dependenţa de cumpărături, teama de singurătate sau chiar singurătatea în sine.
În opinia profesorului internaţional de yoga Dana Ţupa, stresul de sărbători este cauzat, în mare parte, de uitarea lucrurilor simple, de ignorarea miracolelor care se întâmplă în jurul nostru şi de axarea tot mai mare pe aspectul material sau comercial al sărbătorii.

„Tot aud vorbindu-se de tradiţiile de Sărbători, însă mulţi omit că o tradiţie poate fi schimbată în timp, prin repetiţie, cu o altă tradiţie. Ceea ce era tradiţie acum 15-20 de ani – aşezarea la masă cu cei dragi, jocurile de iarnă, omul de zăpadă, pomul de Crăciun, îmbrăţisările, scrisorile – acum este înlocuită cu alte tradiţii, precum cadourile cât mai scumpe şi mai opulente, goana nebună după mâncare de Crăciun şi de Revelion şi de nevoia obsesiv-compulsivă pentru comunicarea la distanţă şi pentru socializarea virtuală”, declară Dana Ţupa.

5 recomandări pentru a face faţă stresului de sărbători

Specialistul recomandă ca în această perioadă să facem o pauză de la… grijile cotidiene, să învăţăm să ne relaxăm şi să ne bucurăm mai mult de prezenţa celor dragi. Pentru a reuşi să readucem un echilibru în viaţa noastră, profesorul de yoga ne recomandă să adoptăm cinci paşi simpli:

1. Să învăţăm să practicăm recunoştinţa în fiecare zi din viaţa noastră!

„Mulţi dintre noi am devenit foarte pesimişti, iar această stare ne impedică să vedem lucrurile grandioase din viaţa noastră. Uităm că suntem sănătoşi, că putem merge, asculta, vedea şi că avem un acoperiş deasupra capului. Legea Rezonanţei acţionează inexorabil, fie că ştim asta sau nu; de aceea se şi spune că această practică a recunoştinţei, poate face să atragem ca un magnet sănătatea şi prosperitatea, mulţumind pentru ceea ce avem. Treizeci de zile de recunoştinţă practicate imediat după ce ne-am trezit, ne pot îmbunătăţi substanţial viaţa şi percepţia asupra mediului înconjurător. Până la urmă, orice fiinţă are impregnată în subconştient dorinţa de a fi fericită şi recunoştinţa contribuie din plin la această stare”, afirmă profesorul de yoga Dana Ţupa.

2. Putem consuma alimente dulci!

În opinia specialistului, consumul de alimente dulci, pe cât posibil naturale (stafide, curmale, smochine etc) este indicat întrucât, acest gust aduce o stare de plăcere şi de relaxare.

3. Putem practica meditaţia pentru a scădea nivelul cortizolului – hormonul stresului

„Una dintre cele mai simple meditaţii este aceea în care ne putem concentra întreaga atenţie asupra felului în care decurge respiraţia, permiţând astfel observarea gândurilor atunci când apar în minte şi abandonarea luptei de a le controla.  Fie că sunt gânduri pozitive sau negative, ele sunt tranzitorii şi impermanente, iar observarea lor, se face fără a judeca. Studiile ştiinţifice au demonstrat că meditaţia şi observarea respiraţiei (meditaţie Vipassana sau Mindfulness), îmbunătăţesc memoria, cresc creativitatea, scad starea de iritabilitate, anxietate şi depresie”, declară Dana Ţupa.

4. Practică yoga!

„Mişcarea şi atenţia asupra corpului în timpul practicilor yoga, pot duce la obţinerea unei stări de calm şi de echilibru. În plus, a ieşi din casă şi a te regăsi într-un grup care practică împreună cu tine, poate avea o conotaţie pozitivă, în sensul de a ieşi din singurătatea celor patru pereţi ai casei, fără a interacţiona social invaziv”, spune specialistul.

5. Fii darnic cu cei mai puţin norocoşi ca tine!

„Este de notorietate faptul că sentimentele de singurătate, depresie şi anxietate, se topesc odată cu senzaţia de utilitate personală. Oricine suferă de depresie, spre exemplu, are tendinţa de a se concentra în mod egoist, doar asupra propriei persoane, ori a dărui sau a face bine celor din jur, înseamnă din start să te concentrezi asupra altora. Zâmbetul unui copil sau al unui bătrân căruia îi faci o bucurie, daruindu-i din suflet un cadou, îţi poate schimba radical starea în bine”, conchide Dana Ţupa.

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

Hartă coronavirus România. Zone în alertă! Bugetul.ro a reconstituit traseul italianului care l-a infectat pe tânărul român cu coronavirus

Publicat

in

De

Miercuri a fost făcut public cazul primului pacient român infectat cu coronavirus. Bugetul.ro a reconstituit traseul italianului de 71 de ani care i-a transmis virusului Covid-19 tânărului diagnosticat cu coronavirus.

În baza informațiilor făcute publice de autorități, Bugetul.ro a realizat traseul italianului de 71 de ani.

Bătrânul a stat în România 5 zile, participând la întâlniri de afaceri, la o partidă de vânătoare și vizitându-și socrii.

Prima zi: 18 februarie, ora 23,45. Italianul, împreună cu fiul său de 10 ani, ajung pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna. De la aeroport, italianul merge la o firmă de închirieri auto din Craiova, unde închiriază o maşină și interacționează cu două persoane. După aceea, pleacă spre comuna Bâlteni, din judeţul Gorj
A doua zi: 19 februarie, după miezul nopţii. Italianul şi fiul său ajung în satul Peşteana Jiu, comuna Bâlteni. la socri.

Dimineața, îşi lasă copilul la bunici, iar el pleacă spre Târgu Jiu, unde locuieşte într-un apartament pe care îl deţine.

A treia zi: 20 februarie. Italianul merge la Primăria Drăguţeşti din Gorj, pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale.

A treia și a patra zi: 20-21 februarie. Italianul are mai multe întâlniri de afaceri. Tot atunci, conform surselor noastre, el ar fi mers la partida de vânătoare la care a participat și tânărul din comuna Prigoria – primul român infectat cu coronavirus.
A cincea zi: 22 februarie. Bărbatul de 71 de ani revine la socri, în Peşteana Jiu. Își ia copilul şi pleacă spre Craiova. Aici, predă angajaţilor firmei de închirieri auto maşina şi merge la Aeroportul Internaţional. În jurul orei 14, el pleacă spre Bologna într-un avion plin de oameni.

La 25 februarie, medicii din Italia confirmă că bărbatul de 71 de ani este infectat cu cronavirus și de aici autorităţile române intră în alertă.

Primul român infectat cu coronavirus

Miercuri seara, autoritățile din România au dezvăluit, în mod oficial, că avem un prim-român infectat cu coronavirus.

Românul e domiciliat în comuna gorjeană Prigoria.

Ulterior, el a fost transportat către Institutul „Matei Balș” din Capitală, gorjeanul aflându-se, la această oră, în București.

Alți șapte membri ai familiei sale sunt în carantină la domiciliu, la testare rezultatele fiind negative. Aceștia ar urma să mai fie testați încă o dată, la ieșirea din carantină, adică peste 14 zile.

Trebuie precizat că sunt în vizorul autorităților toți cei care au intrat în contact cu italianul de 71 de ani și cu românul diagnosticat cu coronavirus.

Mai mult, a ieșit la iveală faptul că bărbatul de 71 de ani a mai fost însoțit de încă un cetățean italian, și el diagnosticat cu coronavirus.

Controverse

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că între italianul de 71 de ani și tânărul român a existat contact direct.

În mod contrar, prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a afirmat că românul s-a infectat indirect cu coronavirus și că nu a intrat în contac cu italianul, conform Digi24.

Vezi și

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Publicat

in

De

La două zile după ce liderul sindical Dumitru Coarnă anunța, în direct, la B1 TV, pe surse, că la „Matei Balș” a fost confirmat primul caz de coronavirus în România, autoritățile au făcut public acest lucru. În mod surprinzător, românul infectat cu coronavirus fusese izolat în carantină de două zile, adică fix de când Dumitru Coarnă dezvăluia că avem coronavirus în România. Ministrul Marcel Vela s-a dat de gol în timpul conferinței de presă, organizate, miercuri, afirmând că „acest caz a fost, de fapt, un mod de a vă prezenta că știm cum să intervenim”. Liderul SNPPC a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că Marcel Vela „încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus.

Marcel Vela s-a dat de gol

Miercuri, la finalul conferinței de presă susținute, la MAI, de secretarul de stat, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, ministrul Sănătății, Victor Costache, precum și de ministrul Marcel Vela, șeful de la Interne a făcut o declarație destul de ciudată.

Marcel Vela a afirmat că „acest caz a fost, de fapt, un mod de a vă prezenta că știm cum să intervenim”.

Acest caz a fost, de fapt, dacă vreți, un mod de a vă prezenta că știm cum să intervenim: de la izolarea la domiciliu, de la preluare, de la transport, de la tratament. Tot ceea ce ține de o bună organizare și a garantat cetățenilor că autoritățile sunt pregătite pentru orice situație”, a afirmat Marcel Vela.

Practic, ministrul ne-a recunoscut că totul a fost pregătit dinainte, pentru ca publicul să vadă că autoritățile române pot face față coronavirusului.

Dumitru Coarnă: „Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus”

După ce a fost acuzat de fake-news, Dumitru Coarnă a declarat, pentru Bugetul.ro, că autoritățile nu puteau să ascundă la nesfârșit că există coronavirus în România.

Acolo e adevărat că am primit mesajul în timpul emisiunii și l-am citit. Poate că nu trebuia să fac lucrul ăsta, dar am fost convins că mai devreme sau mai târziu o să apară informația oficială, pentru că nu poți să ții lucrurile astea prea mult ascunse. Cât poți să le ții ascunse?”, a spus, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Șeful SNPPC îl acuză pe ministrul interimar de interne că „încearcă să-și facă imagine și pe coronavirus”.

Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus. Încearcă pe orice lucru să-și facă imagine publică”, a acuzat Dumitru Coarnă.

Miercuri seara, autoritățile au dezvăluit că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună şi nu are simptome de boală.

Acesta fusese izolat şi supravegheat în ultimele două zile, au anunţat autorităţile. Alte șapte persoane – famlia bărbatului – au fost puse în carantină.

Joi dimineață, tânărul a ajuns la Institutul „Matei Balș”, fiind pus sub observație.

Vezi și

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

‘Gheișele’ din Poliție, unse în funcții în timpul mandatului lui Marcel Vela! Ministrul e neputincios

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend