spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

CU CETATEA ÎNCHISĂ, Începe Dracula Fest, sâmbătă, 17 august la poalele Cetății Poienari

Facebook Twitter Google+
CU CETATEA ÎNCHISĂ, Începe Dracula Fest, sâmbătă, 17 august la poalele Cetății Poienari
  • De la ora 19.00Ospăţul lui Vodă Drăculea, pe acordurile menestrelilor. Vizionarea  filmului istoric ”Ţepeș”.

Reprezentaţie la baza Cetăţii Poenari, cu scopul de promovare a locului pe care voievodul Vlad Ţepeş l-a construit în vârf de munte. Se organizează în spatiul Campingului Dracula, aflat la poalele cetăţii, unde vor fi amplasate corturi. Nu vor lipsi bucatele tradiţionale la jar şi mâncărurile gătite la tuci, între care tocănița de miel și sărmăluțele cu mămăliguță.

Reprezentanţii Muzeului Județean Argeș susţin un expozeu cu cele mai interesante date istorice ale locului. Înaintea lor, din boxe se aude muzică medievală şi Povestea fraţilor arefeni, realizată special pentru acest moment. Cezar Bădescu, reprezentantul arefenilor, vine cu povestirea localnicului despre zona în care el însuşi trăieşte, dar şi cu sunetul unic interpretat la solz de tineri din zonă.

Urmează un program susţinut de artiştii instrumentiști (nai și fluier) Ionuț Cârstea, Cătălina Stănescu, Ducu Ștefan și Paul Ivănescu și vor cânta Iuliana Călin și Grațian Bădescu, el însuși fiu al satului. Seara muzicală va fi încheiată de Andrei Păunescu, așa cum l-ați mai văzut, dar cu un recital adaptat momentului.

La lăsarea întunericului va rula pe un ecran amplasat chiar acolo filmul Ţepeş, realizat în 1979 de Doru Năstase, cu Ştefan Sileanu în rolul principal.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....